1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

درخواست حبس ابد برای متهمان سرنگونی یک هواپیمای مسافربری

۱۴۰۰ دی ۱, چهارشنبه

دادستان هلند برای چهار متهم به سرنگونی یک هواپیمای مسافربری بر فراز آسمان اوکراین در سال ۲۰۱۴ تقاضای حبس ابد کرد. در این حادثه یک هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی مالزی سرنگون شد و تمام ۲۹۸ سرنشین آن جان باختند.

https://p.dw.com/p/44jKi
بازدید اعضای دادگاه و وکیلان شاکیان هلندی از بقایای هواپیمای مسافربری سرنگون شده در آسمان اوکراین، عکس از آرشیو
بازدید اعضای دادگاه و وکیلان شاکیان هلندی از بقایای هواپیمای مسافربری سرنگون شده در آسمان اوکراین، عکس از آرشیوعکس: Sem van der Wal/ANP/picture alliance

دادستانی هلند در خاتمه رسیدگی به پرونده سرنگونی یک هواپیمای مسافربری در آسمان اوکراین برای یک شهروند جدایی‌طلب اوکراینی و سه روسی تقاضای حبس ابد کرد.

نماینده دادستان هلند روز چهارشنبه ۲۲ دسامبر در دادگاه جنایی شهر آمستردام این چهار نفر را متهم کرد که عامل "قتل بی‌رحمانه" ۲۹۸ سرنشین یک هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی مالزی در سال ۲۰۱۴ هستند.

بر اساس کیفرخواست این پرونده، بوئینگ مسافربری شرکت مالزیایی در آسمان اوکراین هدف یک موشک روسی مدل Buk قرار گرفته و سرنگون شده است.

پرواز شماره MH17 شرکت هواپیمایی مالزی از آمستردام به مقصد کوالالامپور در پرواز بوده و اغلب مسافران آن هلندی بوده‌اند.

متهمان این پرونده اتهام‌های دادستانی هلند علیه خود را رد می‌کنند. روسیه نیز ادعا می‌کند هواپیمای شرکت مالزیایی هدف یک موشک روسی قرار نگرفته است.

دادگاه رسیدگی به این پرونده از ابتدای سال ۲۰۲۰ کار خود را آغاز کرد و انتظار می‌رود حکم قاضی آن سال آینده صادر شود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سقوط این هواپیمای مسافربری در بحبوبه درگیری نظامی در شرق اوکراین میان جدایی‌طلبان مورد پشتیبانی روسیه و نیروهای وفادار به دولت کی‌یف رخ داد.

روسیه هر گونه دخالت در این حادثه را انکار کرده و بر همین اساس گمان نمی‌رود که متهمان این پرونده را در اختیار نیروهای انتظامی و دستگاه قضائی هلند قرار دهد.

سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه

حدود دو سال پیش (۱۸ دی ۱۹۹۸) در حادثه تقریبا مشابهی یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی اوکراین در مسیر تهران به کی‌یف هدف دو موشک سامانه ضدهوایی سپاه پاسداران قرار گرفت و نزدیک فرودگاه تهران سقوط کرد.

بر اثر سرنگونی هواپیمای اوکراینی تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان خود را از دست دادند. بازماندگان قربانیان و نهادهای حقوق بشری جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که از معرفی و محاکمه آمران و عاملان واقعی این حادثه خودداری می‌کند.

دادگاه عالی اونتاریو کانادا پس از رسیدگی به شکایت چهار بازمانده قربانیان که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و فرماندهان سپاه و ارتش را مسئول هدف گرفتن هواپیمایی اوکراینی می‌دانند اردیبهشت امسال شلیک موشک به این هواپیما را "اقدامی عمدی و تروریستی" اعلام کرد.

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر