1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستآسیا

آمریکا چند شرکت چینی را به خاطر نقض حقوق بشر تحریم کرد

۱۴۰۰ آذر ۲۶, جمعه

آمریکا گروهی از شرکت‌های بیوتکنولوژی و فناوری پیشرفته چینی را تحریم کرد. بخشی از تحریم‌ها به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب اویغورها اعمال می‌شوند. از جمله اقدامات تنبیهی آمریکا ممنوعیت واردات کالا از استان سین‌کیانگ است.

https://p.dw.com/p/44PEa
تظاهرات اویغورها در لندن
عکس: Drew Angerer/Getty Images

مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه ۱۶ نوامبر به اتفاق آرا به برقراری تحریم‌های جدید علیه چین رای داد. مصوبه سنا اکنون باید توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امضا شود. تحریم‌ها شامل گروهی از شرکت‌های بیوتکنولوژی و فناوری پیشرفته چین می‌شود. همچنین شرکت‌های چینی باید ثابت کنند، محصولاتی که در منطقه سین کیانگ در غرب چین تولید و به آمریکا صادر می‌شوند، با استفاده از کار اجباری تولید نشده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا آکادمی علوم پزشکی نظامی چین و ۱۱ موسسه وابسته به آن را در فهرست سیاه قرار داده است. این موسسات به گفته مقامات آمریکا مسئول انجام تحقیقات بیوتکنولوژیک برای اهداف نظامی، از جمله توسعه "سلاح‌هایی برای کنترل مغز" هستند و "با انتقال خون و سموم سروکار دارند."

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

هشت شرکت با فناوری پیشرفته در این فهرست قرار گرفته‌اند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به بزرگترین تولیدکننده هواپیماهای بدون سرنشین برای تصویربرداری (SZ DJI Technology) اشاره کرد. همچنین شرکت نرم‌افزار تشخیص چهره (Cloudwalk)، و شرکت سازنده نرم‌افزار ردیابی داده‌های تلفن‌های همراه (Xiamen Meiya Pico Information) تحریم شدند.

 به گفته سازمان‌های حقوق بشری و کارشناسان،  دولت چین اویغورها و سایر مسلمانان در استان سین کیانگ را با استفاده از ابزارهای پیشرفته، از جمله آزمایش‌های ژنتیکی و هوش مصنوعی برای تشخیص چهره تحت نظر و کنترل قرار می‌دهد.

بیش از یک میلیون نفر از ایغورها در اردوگاه‌هایی نگهداری می‌شوند که در آنها مجبور به ترک مذهب، فرهنگ و زبان خود می‌شوند و گاه مورد آزار جسمی قرار می گیرند. دولت چین این اردوگاه‌ها را "مراکز آموزشی" می‌نامد که در خدمت مبارزه با افراطی‌گری اسلامی هستند.

سین کیانگ تامین کننده مهم پنبه در چین است. تخمین زده می شود که ۲۰ درصد از اقلام پوشاکی صادراتی به ایالات متحده از مواد تولید شده در این منطقه تهیه می‌شود. برخی از شرکت‌های آمریکایی نسبت به این قانون ابراز نگرانی کرده‌اند.

سناتور جمهوری خواه، مارکو روبیو که یکی از مبتکران این قانون علیه چین است، در این باره گفت: «ما می‌دانیم که نسل‌کشی که در حال حاضر شاهد آن هستیم در مقیاسی نگران کننده در حال وقوع است.» او پیشتر در مورد انتصاب نیکلاس برنز به عنوان سفیر آمریکا در چین ابراز تردید کرده بود.

برنز در راستای خط بایدن، از "نسل کشی" اویغورها در چین انتقاد کرده، اما در عین حال بر آمادگی آمریکا برای همکاری با پکن در مبارزه با تغییرات اقلیمی تاکید کرده است.

ایالات متحده پیشتر نیز تحریم‌هایی علیه چین به دلیل سرکوب اویغورها اعمال کرده است. دولت آمریکا همچنین شرکت‌هایی از چین، گرجستان، مالزی و ترکیه را به اتهام ارسال کالاهای صادراتی آمریکا به ایران در لیست سیاه قرار داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چند شرکت‌ چینی هم روز چهارشنبه ۱۵ نوامبر به اتهام تامین مواد خام برای تولید مواد مخدر در ایالات متحده، تحریم شده ند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه