جهان, ویروس کرونا

راهبرد ارتباطات برخی کشورها در دوره همه‌گیری کرونا

مدیران ارشد استراتژی‌های ارتباطی استونی، روسیه، اتحادیه اروپا، لتونی و کوزوو راجع به تجربیات کشورشان در دوره همه‌گیری کرونا سخن گفتند.

11.12.2021 - به‌روز رسان : 13.12.2021
راهبرد ارتباطات برخی کشورها در دوره همه‌گیری کرونا

آنکارا/ خبرگزاری آناتولی

مدیران ارشد استراتژی‌های ارتباطی استونی، روسیه، اتحادیه اروپا، لتونی و کوزوو در اولین پنل اجلاس بین‌المللی ارتباطات راهبردی (استراتکام) که با عنوان «بازاندیشی در ارتباطات دولت» با سازماندهی ریاست ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه در مرکز کنگره خلیج استانبول برگزار شد، راجع به تجربیات کشورشان در این حوزه در دوره همه‌گیری کرونا سخن گفتند.

ایرو راون، مدیر عامل Fortator در این نشست اظهار داشت: «از اینکه منطقه شینگن با ظهور نوع جدید همه‌گیری ویروس کرونا (کووید-19) به سرعت و به راحتی عملکرد خود را متوقف کرد، بسیار ناراحتیم. پس از یک دوره کوتاه سردرگمی، کمیسیون اروپا واقعا توانست برای ارائه واکسن به شهروندان اروپایی کار کند. ضرورت وجود اتحادیه اروپا یک بار دیگر ثابت شد».

راون با اشاره به اینکه استونی 3 موج اپیدمی بزرگ را پشت سر گذاشته است، گفت: «موج دوم درست پس از تغییر دولت در سال جاری در این کشور اتفاق افتاد که اعتماد شهروندان را به دولت جدید به میزان قابل توجهی از بین برد و تنش‌های سیاسی به شدت افزایش یافت. موج سوم یک ماه پیش و درست پس از انتخابات ریاست جمهوری و در جریان انتخابات محلی به شدت افزایش یافت و این کشور اقتصاد خود را نگه داشته و واکسن‌های کافی در اختیار دارد، اما به دلیل عدم تمایل شهروندان، 40 درصد جمعیت به طور کامل واکسینه نشده بودند. استونیایی‌ها در حال حاضر به نتایج بسیار خوب رشد اقتصادی افتخار می‌کنند، اما همچنین نگران بحران احتمالی در اقتصاد و انواع جدید ویروس هستند».

- استراتژی ارتباطی کووید-19 روسیه در همه‌گیری

ولادیمیر گوشچین، رئیس ارتباطات در مرکز مطالعات استراتژیک روسیه که به صورت آنلاین از مسکو در پنل شرکت کرد، مهارت‌های ارتباطی دولت روسیه را در طول همه‌گیری ارزیابی کرد.

او با اشاره به اینکه این همه‌گیری هنوز به پایان نرسیده و آن‌ها در حال مبارزه با انواع جدید کووید-19 هستند، اظهارداشت: «تحول ارتباطات دولتی در روسیه ادامه دارد. روسیه همیشه نقش مهمی در حفظ ثبات اجتماعی و رشد اقتصادی داشت. این بیماری بر واردات و صادرات در کشورمان تأثیر گذاشته است».

وی با تاکید بر نیاز دولت به حمایت از مشاغلی که از اختلال در بسیاری از زنجیره‌ها و کاهش مصرف یا تغییرات چشمگیر آسیب دیده‌اند، خاطرنشان کرد: «هدف مان آغاز فرآیند انتقال انرژی و ترویج دیجیتالی‌سازی بیشتر حوزه‌های مختلف از جمله خدمات دولتی است».

-«دستکاری و اطلاعات نادرست می‌تواند منجر به مرگ شود»

لوتز گولنر، رئیس ارتباطات راهبردی سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا که ​​به صورت آنلاین از بروکسل در نخستین پنل اجلاس بین‌المللی استراتکام شرکت کرد، انتقادات و راه حل‌های جایگزین اتحادیه اروپا را در واکنش به بحران کووید-19 ارزیابی کرد و گفت: «فکر می‌کنم این بحران پیامد مهمی را به ما نشان داده است و آن این است که ارتباطات سیاسی در حال تغییر است».

وی با تاکید بر اینکه مشکل ارتباطات در بحران اپیدمی می‌تواند خطرات بیشتری را در زندگی واقعی ایجاد کند، تصریح کرد: «ما مشاهده کرده‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که دستکاری و اطلاعات نادرست در طول بحران سلامت می‌تواند در واقع منجر به مرگ شود».

گولنر با ذکر این نکته که برای مقابله با این موضوع 4 کار باید انجام شود، تاکید کرد: «باید به «سرمایه‌گذاری بیشتر، یادگیری مستمر، ایجاد انعطاف‌پذیری و نقش رسانه‌های اجتماعی اهمیت داده شود. ما باید قوانین واضح‌تری داشته باشیم. اما باید مراقب باشیم. به مسئولیت، شفافیت و پاسخگویی بیشتر اجتماعی نیاز داریم. باید در این زمینه همکاری‌های بین‌المللی صورت گیرد».

-«ما با رسانه‌های اجتماعی و شرکت‌های فناوری همکاری نزدیک داریم»

ریهاردز بامبال، رئیس ارتباطات راهبردی صدراعظم لتونی که به صورت آنلاین از ریگا متصل شد، ضمن اشاره به استراتژی‌های ارتباطی این کشور برای دسترسی به شهروندان در این دوران کرونا اظهارداشت: «از 30 سال پیش که استقلال را مجددا به دست آوردیم، با اطلاعات نادرست مقابله می‌کنیم. مدل لتونی بر اساس رویکرد کل دولت و جامعه ساخته شده و در برابر چنین بحران‌هایی از جمله تاب‌آوری را در حوزه امنیت اطلاعات گسترش داده است».

وی افزود:‌ «نخست از همه، ما به طور مداوم اطلاعات نادرست و لفاظی‌های خصمانه در لتونی را در زمینه اطلاعات از جمله رسانه‌های اجتماعی رصد کردیم. ما با رسانه‌های اجتماعی و شرکت‌های فناوری همکاری نزدیک داریم. ما تحقیقات و نظرسنجی‌هایی را در مورد کووید-19 را به طور منظم انجام می‌دهیم و این امر در فرآیند سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در برابر این بحران مفید واقع شده است.

رئیس ارتباطات راهبردی صدراعظم لتونی با بیان اینکه دولت همچنین پیام‌ها و اقدامات مشترک را با وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات دولتی هماهنگ می‌کند»، گفت: «ما به منظور تقویت و ایجاد یک اکوسیستم اطلاعاتی سالم و ایمن این مطالعات را بر اساس 3 اصل اصلی «ارتباط مؤثر و به‌موقع بین دولت و شهروندان، داشتن فضای رسانه‌ای مستقل و ایمن و همچنین ایجاد مقاومت اجتماعی در برابر اطلاعات نادرست و انواع آن انجام دادیم».

-استراتژی ارتباطی کووید-19 در کوزوو

پرپاریم کریزیو، سخنگوی دولت کوزوو نیز طی سخنانی در این پنل اظهار داشت: «ما شاهد بودیم که ارتباطات دقیق هنگام وقوع یک بحران بزرگ بهداشت عمومی، چگونه می‌تواند به مهار یک بیماری همه‌گیر کمک کند و جان انسان‌ها را نجات دهد، یا اینکه ارتباطات نامناسب چگونه می‌تواند بر تلاش‌های سازمانی برای مبارزه و مهار ویروس تأثیر منفی بگذارد».

وی با بیان اینکه کوزوو را می‌توان در ابتدا در مدیریت این بیماری ناموفق دانست، تاکید کرد: «ما امروزه نسبت به کشورهای منطقه با تعداد بسیار اندک موارد ابتلا داستان موفقی ثبت کردیم. تاکنون بیش از 60 درصد جمعیت 16 سال و بالاتر در کشورمان دو دوز و بیش از 67 درصد از همین گروه حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند. اطلاعاتی که در مورد اهمیت زدن ماسک، فاصله‌ اجتماعی و قوانین بهداشتی در برابر ویروس ارائه کردیم، مؤثر واقع شد».

سخنگوی دولت کوزوو به دیدگاه ارتباطی اتخاذ شده توسط کوزوو در زمان همه‌گیری اشاره کرد و افزود: «با برگزاری نشست‌های خبری منظم، فضای کمتری برای توطئه و اطلاعات نادرست ایجاد کردیم. یکی دیگر از نگرش‌های مؤثر در استراتژی ارتباطی کوزوو در برابر همه‌گیری، ایجاد فضا برای کارکنان بهداشتی و کارشناسان است. گفته‌ها و ارزیابی‌های آنها جهت رفع تردیدها درباره خطرات واقعی ویروس مؤثر هستند».

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!