دیدار پوتین با مودی در دهلی‌نو؛ تسلیحات و انرژی محورهای اصلی سفر رئیس جمهوری روسیه به هند

ملاقات ولادیمیر پوتین با نارندرا مودی در دهلی نو
ملاقات ولادیمیر پوتین با نارندرا مودی در دهلی نو Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

این دومین سفر خارجی ولادیمیر پوتین پس از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ در جهان است که با توجه به عدم حضور وی در اجلاس‌های مهمی چون گروه بیست و یا کوپ۲۶ و نیز به تعویق افتادن سفر برنامه‌ریزی شده وی به پکن، بر اهمیت آن دلالت دارد.

آگهی

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه در دومین سفر خارجی خود از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا وارد دهلی‌نو شد و با نارندرا مودی، نخست وزیر هند دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهوری روسیه را در این سفر که رسانه‌ها از جهات مختلف مهم ارزیابی کرده‌اند وزرای امور خارجه و دفاع این کشور همراهی می‌کنند.

ولادیمیر پوتین در نخستین سخنان خود پس از ورود دهلی‌نو از هند به عنوان یک «قدرت بزرگ» و یک «متحد مطمئن» یاد کرد.

وی پیش از دیدار با نارندرا مودی به خبرنگاران گفت: «ما هند را به عنوان یک قدرت بزرگ، یک ملت دوست و یک متحد امین» می‌دانیم.

هدف از سفر آقای پوتین تقویت روابط و گسترش سطح همکاری‌ها در زمینه نظامی و انرژی با هند، کشوری که متحد وهم‌پیمان نزدیک ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود، عنوان شده است.

امضای قراردادهای مهم تسلیحاتی بر سر معامله سامانه‌ موشک‌های پدافندی اس۴۰۰ از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در جریان نشست سران دو کشور خواهد بود.

این در حالیست که واشنگتن به دهلی‌نو هشدار داده که از خرید موشک‌های زمین به هوای روسی و دیگر تجهیزات نظامی این کشور خودداری کند.

به رغم آنکه روسیه و هند از دهه‌های گذشته تا کنون روابط خوب و بسیار نزدیکی با یکدیگر داشته‌اند اما هر یک از این دو کشور متحدانی دارند که تعامل با آنها برای طرف دیگر نگران کننده و مایه نگرانی است.

روابط روسیه با چین و نیز با پاکستان که به تازگی گرم‌تر هم شده به انضمام فرصت‌‌های تازه‌ای که بواسطه تشکیل یک محور هماهنگ میان اسلام‌آباد با مسکو، تهران و پکن بر سر تحولات افغانستان ایجاد شده دهلی‌نو را نگران کرده است.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که بخشی از گفتگوهای پوتین و مودی حول محور افغانستان و تحولات این کشور پس از حاکمیت طالبان خواهد بود زیرا دهلی ضمن ابراز نگرانی از تقویت نفوذ پاکستان در افغانستان به شدت خواهان بازیافتن منافع از دست رفته خود در این کشور است.

از سوی دیگر مسکو نگران از تقویت همکاری‌ها میان دهلی نو و واشنگتن در پی آن است که هند را از درگیر شدن در بازی آغاز شده توسط مقامات آمریکایی برای مقابله با قدرت گرفتن بیشتر چین در منطقه و جهان بر حذر دارد.

ایالات متحده به تازگی در تلاشی دیگر برای مقابله با قدرت‌ گفتن پکن گفتگوهای امنیتی را با هند، ژاپن و استرالیا آغاز کرده که نگرانی‌هایی را در مسکو و پکن برانگیخته است.

هند در دوران جنگ سرد اما به اتحاد جماهیر شوروی سابق نزدیک بود و این رابطه که همچنان نیز ادامه داد از سوی دهلی‌نو به عنوان یک «مشارکت استراتژیک ویژه و ممتاز» توصیف می‌شود.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند ماه سپتامبر گذشته در جریان یک نشست مجازی با اشاره به این رابطه تاریخی خطاب به ولادیمیر پوتین گفته بود که «دوستی میان هند و روسیه درگذر زمان آزمون خود را پس داده است.»

این دومین سفر خارجی ولادیمیر پوتین پس از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ در جهان است که با توجه به عدم حضور وی در اجلاس‌های مهمی چون گروه بیست و یا کوپ۲۶ و نیز به تعویق افتادن سفر برنامه‌ریزی شده وی به پکن، بر اهمیت آن دلالت دارد.

رئیس جمهوری روسیه ماه ژوئن گذشته در سفر به ژنو با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده دیدار و گفتکو کرده بود.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بازداشت روزنامه‌نگار مسلمان منتقد دولت هند خشم عمومی را برانگیخت

بریتانیا و هند بر سر همکاری دفاعی و امنیتی به توافق دست یافتند

همکلاسی سابق پوتین به ریاست دیوان عالی روسیه رسید