close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
استان‌وایر

مزدبگیران خوزستانی: دستمزدهای ناچیز و بی توجهی مسوولان

۶ آذر ۱۴۰۰
خواندن در ۷ دقیقه
مزدبگیران خوزستانی: دستمزدهای ناچیز و بی توجهی مسوولان

استان وایر- در یک هفته منتهی به ششم آذر استان خوزستان، شاهد برگزاری دست‌کم هفت تجمع اعتراضی مزد بگیران بود. جدا از این تجمعات صنفی اعتراضی دو مرجع هیات تشخیص و حل اختلاف نیز حکم قطعی بازگشت به کار و قرارداد دائم تعدادی از نیروهای مخابرات رامشیر و باغملک را صادر کرده است. صدور این حکم قطعی در حالی صورت گرفت که به گفته‌ این نیروها، حتی بعد از گرفتنِ حکم اجرای احکام؛ بازهم مخابرات تمکین نکرده و حاضر به برگرداندن نیروهای اخراج شده نیست.

نیروهای اخراج شده به ایلنا گفته‌اند: «این حکم بیست روز است که صادر شده اما مدیرعامل مخابرات هیچ اهمیتی برای حکمی که هیئت تشخیص صادر و هیات حل اختلاف آن را تایید کرده است، قائل نیست.» به گفته‌ آنها در این حکم، کارفرما ملزم به اجرای طرح طبقه‌بندی و پرداخت حق‌السعی کارکنان شده است.

روند صدور حکم بازگشت به کار

۷۰ نفر از نیروهای شرکتیِ مخابرات استان خوزستان که پیشتر در اعتراض به قراردادهای ۳ – ۴ ماهه، از امضای قرارداد خودداری کرده و برای مدتی بدون قرارداد کار کرده بودند. آنها با آگاهی از تبصره دو ماده ۷ قانون کار، به منظور تبدیل وضعیت خود از نیروهای قرارداد موقت به نیروهای قرارداد دائم در هیات تشخیص شکایت خود را مطرح کردند. بر اساس تبصره۲ماده ۷ قانون کار «در کارهایی که طبع آن‌ها جنبه مستمر دارد. در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود.» در حال حاضر رای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف به نفع نیروهای رامشیر و باغملک صادر شده اما، همچنان این نیروها اجازه‌ بازگشت به کار ندارند.

دستمزدمان از کارگر ساده هم کمتر است

پرسنل شوراهای حل اختلاف دادگستری اهواز، از عدم امنیت شغلی و پایین بودن دستمزدها انتقاد کردند. آنها می‌گویند: «شوراها از سال ۱۳۸۱ آغاز به کار کردند. اول فقط معتمدین محلی و ریش‌سفیدها در آن عضو بودند. بعد نیروهای تحصیل‌کرده را جذب کردند. ما همه در دهه‌ ۸۰ جذب حل اختلاف شدیم. اکثراً لیسانس حقوق هستیم و تعدادی حتی فوق لیسانس دارند. قرارداد ابتدایی ما، یک روز کار افتخاری در هفته بود که با افزایش حجم پرونده‌ها، اکنون پنج روز در هر هفته کار می‌کنیم. بیش از هفده یا هجده سال سابقه کار داریم اما دستمزدمان از یک کارگر ساده کمتر است.

به آنها وعده داده بودند که در اولویت استخدام دادگستری قرار ‌خواهند گرفت. اما به این وعده عمل نشده است. آنها در این رابطه به ایلنا گفته‌اند: «حقوق ما تا قبل از مرداد سال ۱۳۹۹، ماهی فقط صد یا دویست هزار تومان بود. از مرداد ۱۳۹۹ کمی حقوق‌مان افزایش یافت. اما باز هم بسیار کم است. حالا ماهی دو یا سه میلیون تومان حقوق می‌گیریم. ادعا می‌کنند برحسب تعداد پرونده‌ها دستمزد می‌دهیم. این در حالی است که حقوق ما هیچ قانون و قاعده‌ای ندارد. یک ماه کم و ماه بعد، زیاد می‌شود.»

پرسنل شوراهای حل اختلاف دادگستری اهواز خواسته‌های مشخصی دارند: «از ۱۳۹۲ به بعد بیمه شدیم اما قرار بود حق بیمه ما را از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ بپردازند که به این قول و وعده عمل نکردند. سال ۱۳۹۴، طی قانونی، هزینه دادرسی افزایش یافت. ماده ۳۱ همان قانون به صراحت می‌گوید: باید به شورایی‌ها حقوق اداره کار پرداخت شود. اما به این بخش از قانون عمل نکردند. یعنی حقوق دادرسی را برای خودشان افزایش دادند. اما حقوق قانونی ما تحصیل‌کرده‌های حقوق پرداخت نشد. حتا حداقل حقوق اداره کار را به ما نمی‌پردازند.»

به گفته یکی از این نیروها، کار کردن با کمتر از حقوق کارگری و بدون مزایا، برای نیروهایی که زیرمجموعه دادگستری کشور – نهاد مدافع عدل و داد- هستند، به شدت آزاردهنده است. به خصوص وقتی تمام این نیروها، تحصیلکرده و با سابقه باشند.

دست‌کم ۱۰۰نفر از این کارشناسان حقوقی در مجتمع‌های حل اختلاف اهواز در خوزستان مشغول به کار هستند. آنها در ماه‌های گذشته به بالاترین مراجع قانونی کشور نامه نوشته‌اند اما تا امروز هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

تجمع اعتراضی کارکنان شرکت حفاری گلوبال پتروتک کیش

جمعی از کارکنان شرکت حفاری گلوبال پتروتک کیش روز سه‌شنبه دوم آذرماه در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و بیمه مقابل اداره کار اهواز تجمع کردند. این گروه از کارکنان بیست و پنجم آبان ماه نیز در اعتراض به شرایط موجود اعتراض کرده بودند.

درخواست کارگران ۳ شرکت خوزستان: افزایش حقوق

کارگران شرکت‌های زرین مرغ الباجی، فرناز حمیدیه و البرز سیدخلف، با تجمع مقابل استانداری خوزستان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. یکی از این کارگران با اعلام اینکه افزایش حقوق از ۳ میلیون تومان به ۵ میلیون تومان و تغییر بیمه کارگری از بیمه کارگر ساده به سخت و زیان آور بخشی از خواسته‌های کارگران است؛ می‌گوید: «از ساعت ۱۹ تا ۷ صبح به صورت شبانه و نه حق شیفت یا سخت و زیان آور مشغول به کار هستیم که حقوقمان را هم افزایش نمی‌دهند.»

برخی کارگران مرغ الباجی هم می‌گویند: «دچار بیماری های عفونی، ضعف بینایی و دیسک کمر شده اند. به دلیل ایستادن بیش از حد دچار دیسک کمر شده و چشمان ما متاثر از کار شبانه ضعیف شده است.»

این کارگران که دست‌کم ۵۰۰ نفر هستند، از مسئولان استان خوزستان خواسته‌اند تا با رسیدگی به مطالبات آنها، وضعیت زندگی آن‌ها با توجه به شرایط معیشتی و تحریم‌های همه جانبه بهبود یابد.

درخواست کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز

کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز هم خواهان تعیین تکلیف وضعیت قراردادهای خود شدند. قراردادهای استخدامی آنها باید در چارچوب «بخشنامه سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور»، از پیمانکاری به قرارداد دائم تغییر کند. به گفته یکی از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز، چندین ماه است بخشنامه تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز از سوی سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور ابلاغ شده و شهرداری اهواز نه تنها این موضوع را برای کارگران اجرا نمی‌کند، که به اعتراض کارگران هم پاسخ نمی‌دهد.

به گفته این کارگر پیمانی: «چرا در یک مجموعه بزرگ شهری، باید بین کارگران تبعیض وجود داشته باشد. تعدادی رسمی و قراردادی باشند و دستمزدهای بالاتر بگیرند. عده‌ای نیز مثل ما به صورت قرارداد حجمی باشند و طرف حساب شرکت‌های پیمانکاری که اهمیتی به پرداخت مطالبات قانونی ما نمی‌دهند. ما نه امنیت شغلی داریم و نه دستمزدمان به اندازه رسمی‌ها و قراردادی‌هاست.»

وی یادآور شد: «با گذشت هشت ماه از سال، هنوز شهرداری اهواز هیچ اقدام عملی در خصوص تبدیل وضعیت کارکنان و کارگران خود بر اساس بخشنامه و دستورالعملی که در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹به این واحد خدماتی ارسال شده را اجرا نمی‌کند. این موضوع ما را در شرایط بد مالی قرار داده است.»

این کارگر شهرداری اهواز در پایان افزود: «همه کارگران قراردادی شهرداری اهواز که تحت مسئولیت پیمانکار فعالند، خواستار تبدیل وضعیت خود از قرارداد پیمانکاری به قرارداد مستقیم و رفع تبعیض و بی‌عدالتی بین نیروی کار مجموعه شهرداری هستند.»

تجمع کارگران فصلی نیشکر هفت تپه

در هفته‌ای که گذشت جمعی از جمعیت ۲ هزار و ۵۰۰ نفری کارگران فصلی نی‌بر، لیلیکو و دفع آفات مجتمع نیشکر هفت تپه که در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع همزمان در مقابل مجتمع و دفتر نماینده شهرستان شوش، خواستار پیگیری وضعیت شغلی خود با کارفرما شدند.

یکی از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اشاره به اینکه اعتراض چند روزه کارگران فصلی نی‌بر و لیلیکو برای مشخص شدن وضعیت شغلی آن‌ها برپا شده افزود: «این کارگران به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از فصلی به قراردادی هستند. با توجه به اینکه حرفه یک کارگر فصلی مجتمع موقتی است، کارگرانی که این حرفه را انجام می‌دهند، تنها در طول فصل بهره‌برداری، موقت به کار گرفته‌ شده و مابقی فصول سال بیکار هستند. بنابراین درخواست این گروه از مدیریت مجموعه عقد قرارداد دائمی است تا امنیت شغلی داشته باشند.

یکی دیگر از کارگران در این رابطه می‌گوید: «ما در دی ماه هر سال فعالیت خود را در مزارع نیشکر شروع و تا پایان بهره‌برداری نی به همکاری خود برای درو، جمع‌آوری نیشکر و سم‌پاشی با این واحد کشاورزی صنعتی ادامه می‌دهیم. هر یک از ما کارگران فصلی از یک تا بیست سال سابقه کار در مجتمع نیشکر هفت تپه را داریم. اگر کارگران فصلی در سال جاری جذب کار نشوند، زمان بازگشت به کار آن‌ها، آبان ماه سال بعد است. اما بازهم هیچ تضمینی برای بازگشت به کار آن‌ها وجود ندارد.»

📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: [email protected]

📞اگر می‌خواهید درباره موضوع این خبر با افراد مسئول تماس بگیرید، لطفاً به فهرست مسوولان در سراسر ایران مراجعه کنید: www.ostanwire.com

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

اختلال اینترنت در اصفهان؛ ناجا بازداشت و مجروح شدن معترضان را تایید...

۶ آذر ۱۴۰۰
خواندن در ۳ دقیقه
اختلال اینترنت در اصفهان؛ ناجا بازداشت و مجروح شدن معترضان را تایید کرد