1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیافغانستان

فائو: میلیون‌ها افغان در آستانه گرسنگی قریب‌الوقوع هستند

۱۴۰۰ آبان ۲۹, شنبه

طبق آمار سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد حدود ۱۹ میلیون نفر از شهروندان افغان قادر به تأمین تغذیه روزانه خود نیستند و این رقم می‌تواند تا پایان سال ۲۰۲۱ به حدود ۲۳ میلیون نفر افزایش یابد.

https://p.dw.com/p/43HeS
صف متقاضیان در کابل برای دریافت پول از سوی سازمان جهانی غذا
صف متقاضیان در کابل برای دریافت پول از سوی سازمان جهانی غذاعکس: Bram Janssen/AP Photo/picture alliance

سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) نسبت به افزایش روزافزون کمبود مواد غذایی در افغانستان هشدار داده و اعلام کرده است طبق آمار این سازمان دستکم ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار شهروند افغان از عهده تأمین غذای روزانه خود برنمی‌آیند و با ناامنی حاد غذایی روبرو هستند. کو دونگیو، مدیرکل فائو، گفته است: «میلیون‌ها افغان در آستانه یک فاجعه قرار دارند و این فاجعه زمانی رخ خواهد داد که حیوانات جان دهند یا مزارع دیگر کشت نشوند.»

فائو اعلام کرده حمایت از کشاورزان و دامداران از طریق در اختیار گذاشتن بذر، کود، پول نقد و کمک‌های معیشتی بیش از پیش ضرورت یافته‌اند. به گفته این سازمان این تنها راه حفظ تولیدات کشاورزی و جلوگیری از فروپاشی گسترده پایه‌های اساسی معیشتی در چندین بخش از افغانستان است. کو دونگیو بر کمک به افغانستان برای پیشگیری از "سقوط به تله گرسنگی" تأکید کرده است.

مدیرکل فائو هشدار داده خشکسالی گسترده، بحران اقتصادی شدید و از میان رفتن مزارع کشاورزی مردم افغانستان را به سوی وضعیت شکننده‌ و بغرنجی سوق داده است که راه گریزی از آن وجود ندارد.

به گفته فائو چنانچه این وضعیت ادامه یابد انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۱ تعداد شهروندانی که قادر به تأمین نیازهای اولیه غذایی خود نباشند به ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
 

طبق اعلان فائو، یک بسته کمکی برای کشت گندم در حال حاضر ۱۵۷ دلار آمریکا (۱۳۹ یورو) هزینه دارد. این بسته یک خانواده کشاورز را قادر می‌سازد تا به مدت یک سال نیاز خود به غلات را تأمین کند. در مقابل برای پوشش تأمین نیازهای حداقلی یک خانواده متوسط به ۱۰۸۰ دلار (۹۵۶ یورو) نیاز است.

فائو "خشکسالی فراگیر، فروپاشی پایه‌های معیشت روستایی و تلاطم‌های گسترده اقتصادی" را عوامل اصلی پدید آمدن این وضعیت اضطراری در افغانستان توصیف کرده است.

این نهاد وابسته به سازمان ملل اعلام کرده برای تدوام برنامه‌های زیرساختی خود در افغانستان در پاییز و زمستان پیش‌رو، به ۱۱۵ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.
ماه اوت امسال پس از خروج شتابزده نیروهای آمریکایی از افغانستان، طالبان این کشور را بار دیگر تحت تسلط خود درآورد. به رغم خروج نیروهای نظامی خارجی از خاک افغانستان، کارکنان سازمان‌های بشردوستانه وابسته به سازمان ملل و دیگر نهادهای خیریه همچنان در افغانستان باقی ماندند؛ هرچند فعالیت آنان با محدودیت‌ها و دشواری‌های عدیده‌ای روبرو بوده است. پس از به قدرت رسیدن طالبان کمک‌های بین‌المللی به افغانستان به حالت تعلیق در آمدند.

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر