1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

روزنامه جمهوری اسلامی به رسمیت شناختن طالبان را "ننگ" خواند

۱۴۰۰ آبان ۱, شنبه

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله روز شنبه به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان بر افغانستان را "خطایی استراتژیک" و "ننگ" خواند. به نوشته این روزنامه، ایران در نشست اخیر در مسکو به این سمت گرایش یافته است.

https://p.dw.com/p/425hn
عکس: picture alliance/AP Photo/A. Zemlianichenko

روزنامه جمهوری اسلامی در شماره روز شنبه، اول آبان (۲۳ اکتبر) در سرمقاله خود طالبان را یک "گروه تروریستی متحجر و بشدت عقب‌افتاده با سوابق ۲۵ ساله تکفیری" توصیف کرد.

این روزنامه با اشاره به نشست اخیر مسکو با موضوع افغانستان، نوشت که بعضی از کشورهای شرکت‌کننده از جمله ایران در آستانه تصمیم‌گیری برای به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان بر افغانستان هستند.

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه نوشت که به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان، یک "خطای استراتژیک" خواهد بود که تمام کشورهای منطقه را دچار مشکلات امنیتی زیادی خواهد کرد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

به نوشته جمهوری اسلامی، به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان بر افغانستان برای ایران از خطای استراتژیک هم بالاتر است و باید آن را یک "ننگ" نامید که در تاریخ ثبت خواهد شد.

این روزنامه ضمن اشاره به "نزدیکی" روسیه به گروه طالبان، توصیه کرد "ایران نباید سیاست خود را به استراتژی روس‌ها سنجاق کند".

"جمهوری اسلامی" در ادامه مخالفت خود با به رسمیت شناختن طالبان، می‌پرسد که آرمان‌های جمهوری اسلامی "با به رسمیت شناختن حاکمیت یک گروه تروریستی متحجر و بشدت عقب‌افتاده با سوابق ۲۵ ساله تکفیری، تروریستی و انواع و اقسام جنایات که از طریق تبانی با آمریکا بر افغانستان مسلط شده و به هیچ وجه ریشه مردمی ندارد، چه تناسبی دارد؟"

به نوشته این روزنامه، عملکرد دو ماه حاکمیت جدید طالبان بر افغانستان نشان داده است که "این گروه به هیچیک از اصول حقوق شهروندی پای‌بند نیست". 

جمهوری اسلامی نوشته است که خطای استراتژیک نزدیک شدن به طالبان را دولت حسن روحانی آغاز کرده بود و این خطا را دولت ابراهیم رئیسی نباید تکرار نکند.

"جمهوری اسلامی" به دولت ایران توصیه کرده است که "فقط حاکمیتی را در افغانستان به رسمیت بشناسید که با انتخابات آزاد روی کار آمده باشد، مردم قبول داشته باشند و امنیت ملی همسایگان از جمله ایران را تضمین کند."

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

ایران تا کنون طالبان را به رسمیت نشناخته است. اما برخی مقام‌های جمهوری اسلامی و برخی رسانه‌های این کشور معتقدند که دیدگاه‌های طالبان با دیدگاه‌های دو دهه گذشته این گروه فرق کرده است.

 

پرش از قسمت در همین زمینه