1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستآمریکای شمالی

حزب جاستین ترودو برنده انتخابات پارلمانی کانادا شد

۱۴۰۰ شهریور ۳۰, سه‌شنبه

حزب لیبرال جاستین ترودو با به دست آوردن ۱۵۶ کرسی پارلمان کانادا برنده انتخابات شد. این حزب اما نتوانست اکثریت قاطع را به دست آورد و با این حساب باید همچنان با دولت اقلیت به اداره کشور ادامه دهد.

https://p.dw.com/p/40aro
جاستین ترودو
جاستین ترودوعکس: Carlos Osorio/REUTERS

حزب لیبرال کانادا که جاستین ترودو نخست‌وزیر نیز عضو آن است، در انتخابات پارلمانی این کشور با به دست آوردن بیشترین کرسی‌ها برنده شد. بر اساس اولین نتایج شمارش آرا این حزب توانسته ۱۵۶ کرسی در پارلمان را به دست آورد.

این نتیجه اما آن چیزی نبود که ترودو می‌خواست. او علیرغم مخالفت‌ها و نیز در دوران پاندمی کرونا انتخابات را با این امید برگزار کرد که حزبش اکثریت مطلق را به دست آورد و او دیگر ناچار به اداره یک دولت اقلیت نباشد. برای به دست آوردن اکثریت مطلق باید ۱۷۰ کرسی به دست آید.

به گزارش شبکه تلویزیونی CBC بعد از حزب لیبرال، حزب محافظه‌کار ارین اوتوله حدود ۱۲۲ کرسی پارلمان را کسب کرده است. حزب دموکرات‌های جدید که مشی چپ میانه دارد نیز حدود ۲۹ کرسی را کسب کرده است. حزب سبزها تنها دو کرسی به دست آورده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

جاستین ترودو، نخست وزیر ۴۹ ساله کانادا امید داشت که به دلیل موفقیت نسبی‌اش در مقابله با همه‌گیری کرونا بتواند اکثریت مطلق کرسی‌های پارلمان را به دست آورد، اما این پیش‌بینی درست از آب درنیامد. نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نیز برای حزب لیبرال بسیار شکننده بود.

انتقاد مخالفان

احزاب دیگر و کاندیداهای اصلی آنها دولت ترودو را به این دلیل که علیرغم موج چهارم کرونا و دولت اقلیتی نسبتا باثبات به دنبال به دست آوردن اکثریت مطلق است، نکوهش می‌کنند. به عقیده آنها زمانی که باید صرف مقابله با همه‌گیری کرونا می‌شد با این انتخابات به هدر رفت و همچنین سلامتی رأی‌دهندگان به خطر افتاد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در کانادا که از نظر مساحت دومین کشور بزرگ دنیاست و ۳۸ میلیون جمعیت دارد، ۳۳۸ حوزه انتخاباتی وجود دارد. در این میان اما مهمترین نقش را مناطقی ایفا می‌کنند که در حاشیه شهرهای بزرگ مثل تورنتو، مونترال و ونکوور هستند، چیزی شبیه ایالت‌های چرخشی (Swing state) در آمریکا.

جاستین ترودو از سال ۲۰۱۵ نخست وزیر کاناداست  و از سال ۲۰۱۹ دولت اقلیت را تشکیل داده است (دولتی که اکثریت مطلق را ندارد).

در کانادا به طور سنتی تشکیل دولت اقلیت بر ائتلاف اولویت دارد و زمانی که حزبی نتواند اکثریت مطلق را به دست آورد، به جای ائتلاف با احزاب دیگر دولت موسوم به اقلیت را تشکیل می‌دهد. این دولت اما هردوسال یک‌بار باید انتخابات میان‌دوره‌ای برگزار کند تا دوباره تایید شود.

پاییز سال ۲۰۱۹ آخرین انتخابات برگزار شد و لیبرال‌ها توانستند ۱۵۷ کرسی به دست آورند. حزب محافظه‌کار نیز ۱۲۱ کرسی به دست آورد. لیبرال‌ها به طور تاریخی بیشترین دولت‌ها را در کانادا داشته‌اند.

در انتخابات کنونی علاوه بر موضوع تغییرات اقلیمی، موضوعات داخلی مثل بالا رفتن هزینه‌های زندگی و نیز نظام بهداشتی و درمانی از موضوعات اصلی بودند.

بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده و نیز نظر کارشناسان، ترودو علیرغم برخی موفقیت‌های سیاسی، در میان بخشی از مردم کانادا اعتبارش را تا اندازه‌ای از دست داده است. این به دلیل وعده‌های بزرگی است که او داده ولی به آنها عمل نکرده است.