1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
فناوری

آيا آیفون ۱۳ به اینترنت ماهواره‌ای وصل می‌شود؟

کاوه حیدری
۱۴۰۰ شهریور ۱۱, پنجشنبه

 آیفون ۱۳ قرار است به زودی معرفی شود و رسانه‌های تکنولوژی اطلاعات مختلفی را درباره این موبایل منتشر کرده‌اند، از جمله احتمال استفاده از اینترنت ماهواره، آيا چنین چیزی صحت دارد و در صورت صحت، چه روی خواهد داد؟

https://p.dw.com/p/3zp67
عکس تزیینی
عکس: Dado Ruvic/REUTERS

آیفون ۱۳ و ارتباط با اینترنت ماهواره‌ای

در حالی که بزودی آیفون ۱۳ رونمایی می‌شود بازار اخبار مختلف درباره این محصول در رسانه‌های تکنولوژی جهان داغ است.

یکی از مهم‌ترین اطلاعات درباره قابلیت گوشی، اتصال آن به اینترنت استارلینک در هر گوشه از جهان است.

ادعا شده که در این گوشی از پردازنده ایکس۶۰ شرکت کوالکام استفاده شده است که می‌تواند با ماهواره‌های مدار نزدیک زمین که فاصله ۱۶۰ تا دو هزار کیلومتر را شامل می شود ارتباط برقرار کنند.

ماهواره‌های استارلینک در مداری که ۵۰۰ کیلومتر با زمین فاصله دارند قرار گرفته اند. دیگر ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای، یعنی وان وب هم ماهواره‌هایش در مداری زیر دو هزار کیلومتر قرار دارند.

در حال حاضر برای اتصال به اینترنت فضایی استارلینک گذشته از پرداخت حق اشتراک ماهانه باید تجهیزاتی به ارزش ۵۰۰ دلار را خریداری کرد اما آیا با خرید یک آیفون ۱۳ بدون این تجهیزات و تنها با پرداخت اشتراک ماهانه، می‌توان در هر نقطه زمین به ماهواره های اینترنت ماهواره ای یا فضایی وصل شد بدون آنکه درگیرمحدودیت‌هایی مثل فیلترینگ یا آنتن‌دهی بد باشیم؟

درباره آنتن دهی، اینترنت ماهواره‌ای تمام زمین را پوشش می‌دهد، اما باید دید شرکت‌های عرضه کننده به چه روشی حاضر هستند خدمات ارائه دهند.

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

کارشناسان ارتباطات عنوان می‌کنند، چنین قابلیتی به یک انقلاب جدید در تلفن‌های همراه تبدیل خواهد شد و آیفون ۱۳ مانند سری اول آیفون می‌تواند محصولی انقلابی باشد که مسیر زندگی بشر را تغییر می‌دهد.

البته برخی تحلیگران هم عملی بودن این ایده را رد کرده‌اند و گفته‌اند تراشه جدید کوالکام فقط سرویس‌دهی به شبکه فایو جی را ارتقا می‌دهد.

با این همه، چه آیفون ۱۳ به اینترنت ماهواره‌ای وصل شود یا نشود، ایده اتصال با تلفن همراه به اینترنت ماهواره‌ای بدون تجهیزات اضافی احتمالا جرقه‌ای تازه در ذهن  مهندسان رایانه در شرکت‌های مختلف خواهد زد تا این ایده را اجرایی کنند.

آیا با اجرای این روش، جهان از بند فیلترینگ رها خواهد شد؟ احتمالا نه کاملا، ولی قدمی رو به جلو خواهد بود.

پرفروش‌ترین خودرو جهان

شرکت تویوتا اعلام کرد تویوتا کرولا توانسته است رکورد پرفروش‌ترین خودرو جهان را تغییر دهد.

 از این خودرو که از دهه هفتاد میلادی در حال تولید است تا کنون نسل‌های زیادی ساخته شده است.از این نسل‌های مختلف کرولا تا کنون بیش از ۵۰ میلیون دستگاه تولید شده‌اند.

تویوتا کرولا به دلیل مصرف کم و قیمت پایین در بحران نفتی دهه هفتاد میلادی گل کرد و یک تنه تویوتا را به اوج رساند.

جدیدترین نسل تویوتا کرولا از سه سال قبل وارد بازار شده است این مدل هم در بازارهای کشورهای مختلف پرفروش است.

تویوتا کرولا توانسته است رکورد پرفروش‌ترین خودرو جهان را تغییر دهد
تویوتا کرولا توانسته است رکورد پرفروش‌ترین خودرو جهان را تغییر دهدعکس: DW

یکی از دلایل محبوبیت این خودرو هزینه نگهداری پایین آن است با اینکه این خودرو را دیگر نمی‌توان یک خودرو ارزان قیمت دانست اما هزینه نگهداری پایین و دوام بالای آن، بازار را برایش تضمین کرده است. البته شهرت نسل‌های گذشته هم در افزایش فروش این خودرو بی تاثیر نیست.

هزینه نگهداری این خودرو در سال حدود ۷۰۰ دلار است، در حالی که هزینه نگهداری سالانه یک خودرو در جهان به طور متوسط حدود هزار و ۲۰۰ دلار است.

در اروپا هم پس از سال‌ها، رکورد پرفروش‌ترین خودرو از فولکس واگن گرفته شد. شرکت داچیا رومانی، زیر مجموعه رنو، توانست عنوان خودرو پر فروش اروپا را در در اوایل تابستان کسب کند. در رده دوم فروش، فولکس واگن گلف و در رده سوم تویوتا یاریس قرار دارند.

تلسکوپ ۱۰ میلیاردی دلاری ناسا

ناسا قصد دارد در آینده نزدیک پیشرفته ترین تلسکوپ فضایی را به فضا ارسال کند. این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب نام دارد و  می‌تواند افق‌های تازه‌ای را به روی پژوهش‌های فضایی باز کند.

ساخت این وسیله توسط تاسیسات نورثروپ گرامن انجام گرفته است. این تسلکوپ قرار است از گویان فرانسه با موشک پرتابگر آریان پنج به فضا پرتاب شود و تا کنون مرحله یکپارچه سازی آن برای ارسال به فضا انجام شده است. در این پروژه هزاران مهندس از بیش از ۱۴ کشور جهان سهیم هستند.

تلسکوپ جیمز وب که بر اساس تجربه تلسکوپ فضایی هابل و شکست‌های این پروژه توسعه پیدا کرده، قرار است در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری زمین قرار گیرد.

موتور جدید پژو پارس

شرکت ایران خودرو قصد دارد در خودرو پژو پارس، که از نظر بدنه شباهت زیادی به پژو ۴۰۶ و از نظر فنی پژو ۴۰۵ است، از موتور اصلاح شده پژو ۴۰۵ استفاده کند. این موتور البته همچنان با تکنولوژی قدیمی هشت سوپاپ کار می‌کند و آلودگی و مصرف بالایی دارد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

رستم مهرزاد، مدیر پروژه انطباق موتور XU7 پلاس با خودروهای پژو  ۴۰۵، پژو پارس و سمند، در مورد مشخصات و ویژگی های موتور XU7 پلاس به سایت بیت ران گفته است:« موتور XU7 پلاس به لحاظ طراحی جدید منیفولد ورودی هوا و قالپاق سوپاپ ظاهر متفاوت نسبت به موتور مبنا دارد. همچنین بعضی از قطعات اصلی موتور نیز از نظر طراحی جدید هستند، مانند  میل بادامک، پوسته یاتاقان، میل لنگ، سرسیلندر، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، روغن موتور. مسیر گازهای خروجی از محفظه لنگ و کلاچ در XU7P نسبت به XU7 متفاوت است. نوع شمع و تسمه مورد استفاده در این موتور نیز ارتقاء یافته و دارای عمر بالاتر هستند.  همچنین استفاده از ریل گاز و انژکتور CNG برای هر سیلندر یکی دیگر از فناوری هایی هست که در مدل دوگانه سوز این موتور استفاده شده است.»

این مقام مسئول در حالی چنین مواردی را عنوان کرده است که این موتور حتی با این اصلاحات باز هم یک موتور از رده خارج در جهان با تکنولوژی پایین و دوام کم محسوب می‌شود.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر