close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

لوون خانکلدیان هفتوان، بازیگر ارمنی سینما و تئاتر

۱ مرداد ۱۴۰۰
شما در ایران وایر
خواندن در ۴ دقیقه
«لوون خانکلدیان هفتوان»، بازیگر سینما و تئاتر روز ششم فروردین ۱۳۴۵ در خانواده‌ای ارمنی در محله «حشمتیه» تهران به دنیا آمد.
«لوون خانکلدیان هفتوان»، بازیگر سینما و تئاتر روز ششم فروردین ۱۳۴۵ در خانواده‌ای ارمنی در محله «حشمتیه» تهران به دنیا آمد.
از کارهای شاخص او می‌توان به فیلم‌های «پرویز و کوپال» اشاره کرد.
از کارهای شاخص او می‌توان به فیلم‌های «پرویز و کوپال» اشاره کرد.
لوون در تابستان ۱۳۸۹، پس از ۱۹ سال دوری، به ایران بازگشت. او درباره عشقش به ایران گفته بود: «مردم ایران، گرم، صمیمی و پر انرژی هستند.
لوون در تابستان ۱۳۸۹، پس از ۱۹ سال دوری، به ایران بازگشت. او درباره عشقش به ایران گفته بود: «مردم ایران، گرم، صمیمی و پر انرژی هستند.

بتول فیروز؛ شهروندخبرنگار

ایران را تمامی ایرانیان، فارغ از عقاید شخصی، دین یا مذهب‌شان ساخته‌اند. شهروندخبرنگاران «ایران‌وایر» در مجموعه‌ای، چهره‌های برجسته اقلیت‌های دینی و مذهبی را معرفی می‌کنند. شما هم اگر با شخصیت‌های برجسته اقلیت‌های دینی آشنایی دارید یا داستان زندگی و خدمات آن‌ها را می‌دانید، با ایمیل [email protected] تماس بگیرید و روایت خود را با ما در میان بگذارید.

***

«لوون خانکلدیان هفتوان»، بازیگر سینما و تئاتر روز ششم فروردین ۱۳۴۵ در خانواده‌ای ارمنی در محله «حشمتیه» تهران به دنیا آمد. از کارهای شاخص او می‌توان به فیلم‌های «پرویز» و «کوپال» اشاره کرد.

او دوران ابتدایی و راهنمایی را در «مدرسه ساهاکیان» و متوسطه را در «دبیرستان فیروز بهرام» گذراند. در سال ۱۳۶۳، در رشته هنر‌های نمایشی «دانشگاه تهران» پذیرفته شد و در سال ۱۳۶۹ نمایش «اسب»، نوشته «محمد چرمشیر» را به عنوان پایان‌نامه خود در رشته بازیگری و کارگردانی به اجرا درآورد. بازی در نقش کوتاهی در فیلم سینمایی «در کوچه‌های عشق»، ساخته «خسرو سینایی»، از دیگر کار‌های خانکلدیان هفتوان در این دوران است.

او وقتی در سال ۱۹۹۱ برای شرکت در یک جشنواره تئاتر در ارمنستان به سر می‌برد، پاسپورتش را گم کرد و نتوانست به ایران برگردد. در پی این اتفاق، به مسکو رفت و فوق‌لیسانس خود را در رشته کارگردانی تئاتر از آکادمی هنرهای نمایشی روسیه گرفت.

در سال ۱۳۷۴ هم به کانادا مهاجرت کرد و با تأسیس کمپانی تولیدات هنری «لماز» و گروه تئاتری «ریرا» در شهر تورنتو، نمایش‌نامه‌های متعددی را کارگردانی و اجرا کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به «آهای کی اونجاست؟» (ویلیام سارویان)، «عاشق» (هارولد پینتر)، «دارم خواب می‌بینم. نمی‌بینم؟» (لوئیجی پیراندلو)، «مرغ دریایی» (آنتوان چخوف)، «شاید رویا» (لوئیجی پیراندلو) و «یکشنبه» (هارچ تارونیان) اشاره کرد.

او در مورد فعالیت‌هایش قبل از برگشت به ایران گفته بود: «[در] حوزه سینمایی اولین کاری که کردم، ایفای نقش کوتاهی در فیلم کلاه‌قرمزی بود. آقای‌ طهماسب و جبلی دعوت کردند و نقش کوتاهی را بازی کردم. سال‌ها گذشت و آقای ‌افخمی برای مدتی به کانادا آمدند و نقش کوتاهی در فیلم صدای تاریک ایشان بازی کردم. این به‌اصطلاح کارهای بازیگری‌ بود که تا ۱۳۹۰ انجام داده‌ام.»

لوون در تابستان ۱۳۸۹، پس از ۱۹ سال دوری، به ایران بازگشت. او درباره عشقش به ایران گفته بود: «مردم ایران گرم، صمیمی و پر انرژی هستند. من همیشه می‌گویم ایرانی و ارمنی هستم. ابتدا نام ایران را می‌آورم چرا که در ایران بزرگ شدم، درس خواندم و دانشگاه رفتم. در ایران با همه تنوع فرهنگی قومیتی، مذاهب در آرامش و صلح همه کنار هم هستند.»

او در ایران نیز به عنوان کارشناس تئاتر، همکاری‌ با «جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر» در زمینه داوری و انتخاب نمایش‌نامه‌های ایرانی و غیر ایرانی را آغاز کرد و در همین زمان (سال ۱۳۹۱) پیشنهاد بازی در فیلم «لرزاننده چربی» و سپس پرویز را دریافت کرد. لوون هفتوان با هنرنمایی در فیلم‌های پرویز و لرزاننده چربی، برای اهالی رسانه، منتقدان و مخاطبان جدی‌تر سینما بدل به نامی آشنا شد اما با فیلم «دراکولا» به کارگردانی «رضا عطاران» (سال ۱۳۹۴)، نزد تماشاگران عام نیز شهرت یافت.

لوون هفتوان در فیلم‌های سینمایی کوپال، دراکولا، مردی که اسب شد، پرویز، لرزاننده چربی، در کوچه‌های عشق، «کار کثیف»، «هجوم»، «اژدر»، «غیرمجاز»، «یک دزدی عاشقانه»، «صدای تاریک» و مستند «اهالی خیابان یک طرفه» ایفای نقش کرده است. 

او هم‌چنین نمایش‌های آهای کی اونجاست؟، عاشق، دارم خواب می‌بینم. نمی‌بینم؟، مرغ دریایی، شاید رویا، یکشنبه و «بازی یالتا» را کارگردانی کرده است.

برگزیده‌ بهترین بازیگری مرد برای فیلم پرویز از «دوازدهمین جشنواره‌ بین‌المللی فیلم داکا»، برگزیده‌ بهترین بازیگری مرد برای فیلم کوپال از «دوازدهمین جشنواره‌ بین‌المللی فیلم همیلتون»، نامزد بهترین بازیگری مرد برای فیلم کوپال از «سومین جشنواره‌ بین‌المللی فیلم ریل تایم»، برگزیده‌ بهترین بازیگری مرد برای فیلم کوپال از «سومین جشنواره‌ بین‌المللی فیلم کانال پاناما»، لوح تقدیر بهترین بازیگر جشنواره برای فیلم کوپال از «چهارمین جشنواره‌ فستیوال بین‌المللی فیلم در هندوستان» و قدردانی به خاطر بازی در فیلم «برزخ» در «جشنواره‌ راک هارور» برزیل که بعد از درگذشت هفتوان انجام شد، از جمله جوایزی هستند که او در دوران فعالیت‌هایش در زمینه هنر به دست آورده است.

لوون هفتوان در صحنه فیلم‌برداری مجموعه تلویزیونی «بوی باران» دچار سکته قلبی شد و پس از انتقال به «بیمارستان مدرس»، روز ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ به دلیل سکته دوم و جواب ندادن احیا و تلاش پزشکان برای بازگشت، بر اثر ایست قلبی در ۵۱ سالگی درگذشت. او در گورستان ارامنه تهران به خاک سپرده شده است.

 

از همین سری بخوانید:

ویگن دردریان؛ خواننده معروف ارمنی

همایون خرم، موسیقی‌دان مشهور و از درویشان گنابادی

ساتنیک آقابابیان، خواننده اپرا و بازیگر ارمنی ایرانی

سرژ آواکیان، گرافیست برجسته ارمنی ایرانی

سلیمان حییم؛ مترجم و فرهنگ‌نویس یهودی ایرانی

دکتر جمال‌الدین مستقيمى؛  پزشک بهایی که پدر آناتومی ایران لقب گرفت

بهروز دارش، مجسمه‌ساز برجسته آشوری ایرانی

کارو لوکاس؛ شخصیت برجسته ارمنی ایرانی و دانشمند علم روباتیک

محمد ابراهیم باستانی پاریزی، نویسنده، مورخ، شاعر ایرانی و از درویشان گنابادی

ثبت نظر

استان‌وایر

بیش از ۷۳۰۰ دختربچه زیر ۱۴ سال در پاییز ۹۹ ازدواج کرده‌اند

۱ مرداد ۱۴۰۰
خواندن در ۱ دقیقه
بیش از ۷۳۰۰ دختربچه زیر ۱۴ سال در پاییز ۹۹ ازدواج کرده‌اند