1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
فناوری

"تارا"، خودروی جدید برقی ایرانی

کاوه حیدری
۱۴۰۰ تیر ۲۴, پنجشنبه

شرکت جتکو، زیرمجموعه ایران خودرو، یک اتومبیل جدید برقی معرفی کرده است. اما این خودرو چه خصوصیت هایی دارد؟

https://p.dw.com/p/3wWGL
Iran E-Auto Tara
عکس: iranjib

شرکت "جتکو" که زیر مجموعه "ایران خودرو" محسوب می شود مسئول توسعه خودروهای برقی ایران خودرو است.

این شرکت مدل‌های مختلف شرکت تسلا را خریده و شروع به انجام مهندسی معکوس روی آنها کرده است.

قرار است محصول برقی جدید ایران خودرو با مهندسی معکوس صورت گرفته روی خودروهای تسلا و با تغییراتی در پلتفرم «پی‌اف‌یک» پژو ساخته شود.

ایران خودرو با تعییراتی در پلت‌فرم پژو ۳۰۱ که همان پلت‌فرم «پی‌اف‌یک» پژو است، خودرو تارا را رونمایی کرده بود. حالا این شرکت در مراسمی نمونه اولیه تارا برقی را معرفی کرده است.

فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران خودرو درباره توسعه خودروهای برقی گفته است:« توسعه و صنعتی‌سازی خودروی برقی نیازمند تدوین نقشه راه مشخصی است که نقش تمام سازمان‌های مرتبط در آن مشخص شده باشد تا بتوان با کمک شبکه تامین، گام‌های اقتصادی و صنعتی‌سازی آن را به درستی برداشت. این اقدام ایران خودرو، نشان‌دهنده توان داخلی‌سازی و خودکفایی در زمینه تولید سیستم‌ها و زیرسیستم‌های خودروی تارای برقی است. اما برای این‌که این نمونه‌سازی تبدیل به صنعتی‌سازی شود نیازمند اجرای این نقشه راه هستیم تا بتوانیم به سرانجام خوبی رسیده و در آینده نزدیک شاهد شکوفایی این محصول به عنوان خودروی داخلی قابل اطمینان حتی با ظرفیت صادراتی باشیم.»

البته ساخت خودرو برقی در سطح خودروهای روز با چالش‌های فراوانی روبروست. ایران همچنان دانش لازم برای تولید باتری و موتور الکتریکی این خودرو را ندارد. چندی پیش هم نمونه الکتریکی رانا در ایران خودرو معرفی شده بود اما مشخص شد موتور برقی این خودرو یک موتور چینی است.

سایت اسب بخار گزارش داده است که یک خودروی مفهومی در "ایران خودرو" به غیر از تارا برقی طراحی شده است.

ممکن است این طرح مبنای ساخت نسل دوم سمند باشد. این خودروی مفهومی توسط شرکت «جتکو» طراحی شده و به عنوان الگوی برگزیده انتخاب شده است.

همچنین پروژه سمند و یا سدان جدید ایران خودرو به گونه ای تعریف شده تا بدنه و ساختار جدیدی  روی پلت‌فرم پی‌اف‌یک ارائه شود. برای همین می‌توان توقع داشت که ایران خودرو در سال ۱۴۰۱، خودرویی مدرن‌تر از K132 یا همان تارا را به بازار معرفی کند و بالاخره نسل فعلی سمند را از رده تولید خارج کند. البته برخی می‌گویند که حضور سدان جدید جتکو عاملی برای خروج سمند از خط تولید نخواهد بود و این پروژه قرار است برای ایران خودرو اولین خودروی برقی تولید انبوه را در برداشته باشد.

Samsung Südkorea
عکس: picture alliance/dpa/D.Kalker

 گلکسی اس ۲۲ با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی

برخی رسانه‌های جهان گزارش می‌دهند که سامسونگ در حال توسعه سنسور ۲۰۰ مگاپیسلی برای دوربین‌های موبایل است و در گلکسی اس ۲۲ از یک سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی استفاده خواهد کرد.

سامسونگ برای توسعه این سنسور با شرکت المپیوس همکاری کرده است. شرکت الیمپوس یکی از قدیمی‌ترین سازندگان دوربین در ژاپن است.

شرکت سامسونگ در حالی با افزایش مگاپیکسل به دنبال افزایش قدرت دوربین‌های خود است که شرکت اپل رقیب مستقیم سامسونگ همچنان در دوربین‌های پرچم‌دار خود از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند.

Mercedes EQS
عکس: Daimler AG/dpa/picture alliance

شتاب مرسدس بنز در برقی کردن خودروها

شرکت دایملر سعی دارد تا با شتاب زیاد تمامی خودروهای مرسدس بنز سواری را برقی کند. برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این شرکت از سال ۲۰۳۰ به بعد تمامی خودروهای سواری خود را برقی خواهد کرد. هدفی که بسیار بلندپروازانه به نظر می‌رسد.

این نقشه راه طوری طراحی شده است که ابتدا بیشتر خودروهای بنزینی و دیزلی ، هیبریدی یا برقی خواهند شد و پس از آن در تمامی محصولات از موتور الکتریکی استفاده خواهد شد و موتورهای درون‌سوز دیگر در خودروهای مرسدس بنز سواری دیگر مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

رسانه  Automobilwoche گزارش داده است پس از سال ۲۰۳۰ تولید خودروهای هیبریدی هم متوقف خواهد شد.

البته دایملر در گذشته اعلام کرده بود که تا پایان دهه اخیر بیش از ۵۰ درصد محصولاتش برقی یا هیبریدی خواهد بود و مشخص نیست ادعای تازه برخی رسانه درباره برقی شدن تمامی محصولات مرسدس بنز تا چه میزان صحت داشته باشد.

هم اکنون موانعی مانند پیمایش کم، زمان شارژ طولانی و قیمت بالا از مشکلات خودروهای برقی یاد می‌شود.

توالتی که ارز دیجیتال تولید می‌کند

در کره جنوبی مهندسان توالتی ساخته‌اند که از فضولات انرژی و در نهایت ارز دیجیتال تولید می‌کند.

این توالت را می‌توان یک توالت سازگار با محیط زیست دانست. این توالت Beewi نام دارد که از دوکلمه زنبور و چشم‌انداز گرفته شده است. یک پمپ خلا برای ارسال مدفوع به بخش دیگر استفاده می‌کند که سبب کاهش استفاده از آب می‌شود. در بخش دیگر با شکست مواد داخل مدفوع، متان تولید می‌شود. از متان هم می‌توان به عنوان منبعی برای تولید انرژی استفاده کرد. این انرژی در تولید ارز دیجیتال استفاده می‌شود.

گوشی که پهپاد می‌شود

شرکت ویوو در حال توسعه ایده گوشی تلفن‌همراهی است که تبدیل به پهپاد می‌شود. در پتنت‌های منتشرشده در درون این گوشی تلفن همراه، یک پهپاد قرار گرفته است . هم اکنون پهپاد،هایی ساخته شده است که به راحتی در کف دست جا می‌گیرند.

این پهپاد کوچک مانند قلم از درون گوشی خارج می شود و توسط گوشی کنترل می‌شود درون این پهپاد کوچک دوربینی هم برای فیلمبرداری یا عکاسی قرار گرفته است.