1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستآمریکای شمالی

خطیب‌زاده: به پایان مذاکرات وین نزدیک شده‌ایم

۱۴۰۰ تیر ۲۱, دوشنبه

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مدعی شده که در مذاکرات پیشرفت‌های زیادی حاصل شده و احتمال کسب توافق وجود دارد. سعید خطیب‌زاده گفته موارد مورد اختلاف روشن بوده و کشورها باید درباره موارد مورد اختلاف تصمیم بگیرند.

https://p.dw.com/p/3wNvR
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایرانعکس: Tasnim

همزمان با انتشار گزارش سه‌ماهه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درباره مذاکرات وین به مجلس شورای اسلامی، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از پایان قریب الوقوع مذاکرات کمیسیون مشترک برجام خبر داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری روز دوشنبه ۲۱ تیر (۱۲ ژوئیه) اعلام کرد که «وزن موضوعات حل شده خیلی بیشتر از مسائل حل نشده است.»

خطیب‌زاده در شرایطی مدعی شده که نمایندگان سیاسی کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای در مذاکرات خود در وین به کسب توافق نزدیک شده‌اند، که هنوز زمان برگزاری دور هفتم این مذاکرات اعلام نشده است.

او در عین حال گفته است: «ما مسیر زیادی را تاکنون طی کرده‌ایم اما این راه باقی مانده از مسیر، مسیر ساده‌ای نخواهد بود. امیدواریم طرف‌های مقابل بتوانند تصمیمات خود را اتخاذ کنند.»

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا گفته بود که دست‌یابی به توافق بر سر احیای برجام منوط به تصمیم‌هایی است که باید مقامات جمهوری اسلامی اتخاذ کنند.

خطیب‌زاده گفته است که خواست ایران از یکسو لغو تحریم‌ها "به صورت موثر" و از سوی دیگر عدم طرح مطالبات فرابرجامی است.

او توضیحی درباره لغو موثر تحریم‌ها در اختیار رسانه‌ها قرار نداده است. افزون بر آن، ایالات متحده آمریکا بارها اعلام کرده است که به بازگشت به توافق هسته‌ای به‌مثابه مرحله‌ای از مذاکرات جامع‌تر برخورد می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهارات خود از جمله به مذاکرات مربوط به تبادل زندانیان با کشورهای غربی و از جمله با آمریکا پرداخته است.

رابرات مالی، مسئول امور ایران در وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرده بود که این کشور خواستار آزادی همه زندانیان آمریکایی است. گفته می‌شود در حال حاضر دست‌کم چهار شهروند آمریکایی در ایران زندانی هستند.

خطیب‌زاده در بخش دیٰگری از سخنان خود نسبت به حل مشکلات موجود در روابط دو جانبه جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی، و به ویژه رفع محدودیت ها از منابع مالی ایران نزد بانکهای این کشور را نادرست دانست. به گفته او به رغم سفر نخست‌وزیر کره در فرودین ماه و گفت‌وٰگوهای این کشور با آمریکا "عملا تاکنون تحول مهمی در جهت حل مشکلات بین دو کشور و خاصه رفع محدودیت از منابع ارزی ایران نزد بانکهای کره ای صورت نگرفته است."

خطیب‌زاده در ادامه  قطعنامه حقوق بشری پارلمان اروپا علیه ایران و تحریم برخی از مقامات جمهوری اسلامی را محکوم کرد.

در قطعنامه‌ای که هفته پیش در پارلمان اروپا به تصویب رسید به ادامه بازداشت ناهید تقوی، جمشید شارمند، فریبا عادلخواه، کامران قادری، مسعود مصاحب، مراد طاهباز، انوشه آشوری، مهران رئوف و نازنین زاغری، شهروندان دو تابعیتی و بنجامن بریر، عکاس فرانسوی به شدت اعتراض شده است.

پارلمان اروپا در قطعنامه خود جمهوری اسلامی را متهم کرده که آگاهانه شهروندان خارجی و دو تابعیتی را برای باج‌گیری از کشورهای خارجی بازداشت می‌کند.

پرش از قسمت در همین زمینه