خبرگزاری کار ایران

میرزاده در گفت‌وگو با ایلنا:

در شرایطی که مردم مشکلات معیشتی دارند، پرداختن به طرح «صیانت از کاربران در فضای مجازی» خیانت است/ جَو کلی مجلس با محدودسازی فضای مجازی همراه نیست

asdasd
کد خبر : ۱۱۰۰۹۷۱

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اولویت مجلس انقلابی باید حل مسائل و مشکلات اقتصادی باشد و پرداختن به اموری غیر از آن خیانت به ملت است.

میرحمایت میرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره طرح مجلس یازدهم برای فضای مجازی با عنوان «صیانت از کاربران در فضای مجازی» که علیرغم گفته نمایندگان نه تنها از دستور کار خارج نشده است بلکه بعد از تعطیلات قرار است در دستور کار قرار گیرد، گفت: می‌گویند آزموده را آزمودن خطاست؛ به نظر می‌رسد کسانی که باتجربه هستند و فضا را از اول انقلاب درک کرده‌اند و دنبال‌کننده تاریخ آن روزها هستند، می‌دانند این نوع نگاه برای محدودسازی در هیچ حوزه‌ای پاسخ نداده است، بلکه بالعکس هم شده و کار خراب‌تر شده است؛ چراکه این‌گونه رفتارها سبب می‌شود مردم با سرعت بیشتری به قاعده لج بیافتند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: زمانی که برخی قبل و بعد از انقلاب سینماها را آتش زدند، امام فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم، چرا شما ساختمان را آتش می‌زنید؟ بگویید فیلمش مناسب نیست. حالا شما این مساله را بگیرید تا داستان‌های مربوط به مبارزه با ویدئو و پس از آن که ماهواره رسید. اگر نگاه کنید، خواهید دید همه کارها امتحان خودش را پس داده است و اصلاً کسی توان مبارزه و جلوگیری از این محدودسازی‌ها را ندارد.

وی با اشاره به این که اگر افراد از تلویزیون، ماهواره و اینترنت و غیره در خانه استفاده نکنند، در محل کار یا هزاران جای دیگر استفاده می‌کنند و هزاران شکل دیگر برای استفاده دارند، اظهار داشت: بسیاری از ارتباطات در دنیا وابسته به شبکه اینترنت است و ما باید با نگاه کارشناسی به ضرورت‌های امروز توجه کنیم.

این نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان این ‌که فایده فضای مجازی آنقدر زیاد است که در مقابل مضروب بودنش بتوان اغماض کرد، ادامه داد: محدودسازی فضای مجازی مانند این است که بگوییم در بازار چاقو نفروشیم؛ چراکه در یک شهری شخصی را با چاقو کشتند آن هم در حالی است که چاقو میلیون‌ها فایده دارد و  ممکن است یک نفر در یک جایی به خطا و اشتباه از آن استفاده کرده باشد.

وی افزود: معتقدم اکثر نمایندگان مجلس شرایط کشور و دنیا را به خوبی می‌شناسند و می‌دانند از این ابزار نیرومند می‌شود با آگاهی برای توسعه و ترویج گفتمان مشترک بین همه انسان‌ها استفاده کرد و فضای مجلس  را در راستای محدودسازی فضای مجازی نمی‌بینم. 

میرزاده گفت: ابزاری که در حال حاضر در دست نمایندگان قرار دارد، همین فضای مجازی است و از آن طریق برای ارتباط با مخاطبانشان و اطلاع‌رسانی استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بحث کرونا همگی به اینجا رسیده‌ایم که می‌توانیم به شیوه‌های مختلف و با کم هزینه‌ترین و بی‌دردسرترین راه با مخاطبان خودمان ارتباط برقرار کنیم، عنوان کرد: در اطراف ما، در کشورهای همسایه ما و در دنیا اتفاقاتی می‌افتد که ما نمی‌توانیم بی‌خبر از آن‌ها برای توسعه خودمان گام برداریم و به ناچار ما باید از شرایط کشورهای مختلف خبر داشته باشیم در حوزه‌های مختلف باید این ارتباطات را داشته باشیم؛ از همین رو باز هم تاکید می‌کنم برداشت من این است که اکثریت فضای مجلس برای محدودیت‌سازی آمادگی لازم را ندارند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس نزدیک به ۳۰۰ نماینده دارد،  گفت: ممکن است تعدادی از نمایندگان بنشینند در هر حوزه‌ای نظراتی را بیان کنند اما مطرح شدنش به معنی اقبال مجلس نیست. نمایندگان در هر موضوعی می‌توانند اظهارنظر کنند اما با شناختی که از فضای کلی مجالس دارم  بعید می‌دانم در این موضوع نمایندگان هم‌راستا باشند.

میرزاده خاطرنشان کرد: امروز معضل اصلی کشور ما گرانی و معیشت است، گرانی کمر مردم را شکسته و کرونا بازارهای ما را تعطیل کرده است. مجلس انقلابی باید به این مسائل ورود کرده و فکر کنند که چه گام‌هایی بردارند. معتقدم وقت گذاشتن برای موضوعی مانند فضای مجازی خیانت به مردم است و مجلس باید وقتش را برای موضوعات دیگر بگذارد؛ چراکه مردم انتظار دارند مسائل و مشکلات حل شود.

وی تاکید کرد: بعید می‌دانم این طرح که فکر یک یا چند نفر است و در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته با اقبال فضای عمومی مجلس رو‌به‌رو شود.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که در طرح مجلس آورده شده که کاربران فضای مجازی باید احراز هویت شوند و این امر با اصل حقوق شهروندی در تضاد است، آیا چنین طرح‌هایی برخلاف حقوق شهروندی و اصل قانونی است، گفت: مسائل و مشکلات به این سادگی نیست، چه کسی باید کنترل کند؟ قطعا جعل اسنادی صورت خواهد گرفت و به این سادگی نیست که بخواهیم همه چیز تحت کنترل باشد. 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های دیگر این همه مشکلات را داریم که می‌توانیم ریشه اصلی را پیدا کنیم. قطعا در این مورد دستگاه امنیتی و اطلاعاتی می‌دانند که موضوعات خلاف امنیت و براندازانه را چگونه خنثی کنند و تا امروز هم این اقدامات بوده است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افراد آزاد هستند تا در حد آزادی بیان و قانون اساسی ایران اظهارنظر کنند و این از حقوق  شهروندی است و قانون هم به اشخاص اجازه داده است. ما  امکانات و شرایطش را داریم که بخواهیم تحرکات و اقدامات خلاف مصالح و منافع کشور را شناسایی کنیم و در  بحث‌های امنیتی هم تا امروز موفق بوده‌ایم و از امروز هم موفق خواهیم بود.

میرزاده خاطرنشان کرد: افراد چه با هویت و چه بی‌هویت آزاد هستند نقدها و نظرات خودشان را بیان کنند و این امر هم برکسی پوشیده نیست اما از سوی دیگر هم نیروهای اطلاعاتی و امنیتی باید حواسشان به تحرکات و حرکات براندازانه و ضد امنیت کشور باشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز