close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

ما  دیگر تعطیل نمی‌کنیم؛ گفت‌وگو با  بازاریان و مغازه‌داران

۱۶ تیر ۱۴۰۰
شما در ایران وایر
خواندن در ۳ دقیقه
ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از روز یکشنبه همزمان با موج پنجم کرونا اعلام کرد که تنها گروه شغلی یک در تهران اجازه فعالیت دارند.
ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از روز یکشنبه همزمان با موج پنجم کرونا اعلام کرد که تنها گروه شغلی یک در تهران اجازه فعالیت دارند.
یک فروشنده به ایران وایر می‌گوید در گروه‌های اصناف همه از نافرمانی مدنی حرف می‌زنند و ما هم در پاساژمان داریم آن را اجرا می‌کنیم
یک فروشنده به ایران وایر می‌گوید در گروه‌های اصناف همه از نافرمانی مدنی حرف می‌زنند و ما هم در پاساژمان داریم آن را اجرا می‌کنیم
یک نمونه از پیام‌های کسبه در گروه‌های صنفی
یک نمونه از پیام‌های کسبه در گروه‌های صنفی
یک نمونه از پیام‌های کسبه در گروه‌های صنفی
یک نمونه از پیام‌های کسبه در گروه‌های صنفی

سهند رضایی، شهروندخبرنگار، تهران

در پی شیوع گسترده ویروس کووید-۱۹ در تهران، دولت اعلام کرده خروج از تهران به هر سمتی ممنوع است و یک میلیون تومان جریمه دارد. ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از روز یکشنبه همزمان با موج پنجم کرونا اعلام کرد که تنها گروه شغلی یک در تهران اجازه فعالیت دارند.

گروه یک مشاغل، اصنافی نظیر داروخانه‌ها، حمل‌ونقل عمومی، مراکز نظامی، فروشگاه‌های مواد غذایی، مراکز بهداشتی و مراکز طبخ غذای برون‌بر هستند که فعالیت آنها مجاز اعلام شده است.

با این حال گزارش‌هایی که از ایران می‌رسد نشان می‌دهد بسیاری از مغازه‌داران که در گروه دو قرار می‌گیرند، این بار تن به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا نداده‌اند.

****

«صادق» جوانی که در یک پاساژ در غرب تهران لباس‌فروشی دارد، می‌گوید: «قبلا هربار دستور ستاد مقابله با کرونا برای تعطیلی می‌آمد، کل پاساژ تعطیل می‌شد؛ یعنی مدیریت پاساژ اصلا اجازه باز شدن درها را نمی‌داد. این بار اما دادِ همه درآمده، مدیریت گفت از ما نشنیده بگیرید؛ اما می‌توانید مغازه‌ها را باز کنید.»

او می‌گوید تعطیلی‌های ستاد ملی مقابله با کرونا زمانی باید جدی گرفته شود که مردم مطمئن باشند دولت دارد کاری انجام می‌دهد: «مثلا اگر بدانیم دارند واکسن وارد می‌کنند، می‌گوییم باشد؛ اما هیچ چشم‌اندازی وجود ندارد. کاری که می‌کنند این است که می‌گذارند موج می‌شود، بعد تعطیل می‌کنند.»

«خسرو» مغازه‌دار دیگری که یک مغازه بدلیجات در شرق تهران دارد، می‌گوید: «برای این تعطیلی‌ها باید یک پاداش می‌گرفتیم. وقتی این تعطیلات نه روی مالیات ما اثر دارد و نه دولت کوچکترین کمکی به ما کرده؛ چرا باید دستورش را اجرا کنیم؟ اجاره خانه‌مان را دولت می‌دهد یا اجاره مغازه را؟» مکثی می‌کند و می‌گوید: «ببینید آش چقدر شور شده که اتاق اصناف نامه اعتراضی نوشته.» اشاره خسرو به  نامه اعتراضی «قاسم نوده فراهانی»، رییس اتاق اصناف تهران به  «محسنی بند پی»، استاندار تهران است. او در این نامه اعتراضی نوشته است: «شرایط اقتصادی صاحبان صنوف و خانواده‌های آنها به مرحله‌ای از بحران و آسیب‌های مختلف رسیده است که دیگر امکان تعطیلی واحدهای صنفی برای فعالان اقتصادی ممکن نیست.» او در این نامه نوشته بازاریان و صاحبان اصناف تاکید دارند که همراه اصناف، سازمان‌ها و ارگان‌هایی مثل بانک‌ها و سازمان‌های امور مالیاتی و غیره باید تعطیل شوند.

خسرو می‌گوید: «خودمان را تعطیل می‌کنند؛ اما بانک‌ها باز هستند و چکی که داده‌ایم، باید نقد شود. خب معلوم است که بدبخت می‌شویم.»

«نیلوفر» که یک مغازه لباس‌فروشی در پاساژی در شمال تهران دارد، می‌گوید: «این تعطیلات مال مردمی است که صاحبان مملکت‌شان به فکر چاره باشند. همه مغازه‌‌های پاساژ ما باز هستند، هر چند قطع برق در طول روز باعث می‌شود که مدام تعطیل کنیم؛ اما ما کارمان را می‌کنیم و کاری به مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا که هیچ مقابله‌ای با کرونا نکرد، نداریم.»

مغازه‌های بازار تهران نیز باز و مشغول فعالیت هستند. یک مغازه‌دار می‌گوید: «این تعطیلات کرونا همه‌مان را بدبخت کرد. تا می‌آید کاسبی جان بگیرد، دوباره موج جدید کرونا می‌آید و همه جا را تعطیل می‌کنند. چک‌هایمان پاس نمی‌شود. سرمایه‌مان روزبه‌روز آب می‌رود. حالا هم که قطع برق به بدبختی‌هایمان اضافه شده. مردم کجای دنیا اندازه ما بدبختی می‌کشند؟»

«صادق» از کسبه بازار لاله‌زار می‌گوید همه مغازه‌های راسته ما باز هستند: «یک‌بار دوبار به خاطر شیوع کرونا بستیم. این‌ها که بلد نیستند کاری کنند. مردم را خانه نگه می‌دارند. مرگ‌ومیر کمتر شود. دوباره تا همه جا باز می‌شود، موج بعدی شروع می‌شود. ما هم داریم از مریضی می‌میریم، هم داریم زیر بار فقر و فلاکت له می‌شویم. از همین شیوع کرونا و تعطیلات می‌دانید چند نفر از کسبه این جا دچار عارضه قلبی و سکته شدند. باور کنید بعضی همکاران ما از کرونا نمردند، از استرس آب رفتن سرمایه و چک مردم سکته کردند و رفتند سینه قبرستان خوابیدند.»

«سامیار» که در پاساژی در غرب تهران کار می‌کند، می‌گوید در گروه‌های اصناف همه از نافرمانی مدنی حرف می‌زنند و ما هم در پاساژمان داریم آن را اجرا می‌کنیم: «یعنی مغازه‌ها را باز می‌کنیم و حتی وقتی برق قطع می‌شود، تعطیل نمی‌کنیم. ما باید با هم متحد باشیم که بدانند هر بلایی نمی‌توانند سرمان بیاورند. واقعا در این یک سال و خرده‌ای این حکومت با نادانی و بی‌عرضگی خیلی‌ها را به خاک سیاه نشاند.» او می‌گوید رو دوشنبه یعنی یک روز پس از این که ستاد مقابله با کرونا اعلام تعطیلی کرده، پیامکی برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی دریافت کرده است: «نوشته بود تا ساعت ۲۴ سه‌شنبه مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ به سامانه مالیات بر ارزش افزوده بروید و نسبت به پرداخت مالیات و عوارض متعلقه اقدام فرمایید. بله، ما را تعطیل می‌کنند؛ اما باید مالیاتشان را سر وقت بدهیم و چک‌هایمان را سروقت پاس کنیم. به خدا خسته شده‌ایم.»

مطالب مرتبط:

وعده‌های دولت برای حمایت مردم در دوران کرونا چقدر محقق شد؟

تعطیلی فراگیری که چندان فراگیر نیست

اتاق اصناف ایران: با اعمال محدودیت برای شهرهای قرمز سه میلیون نفر بیکار می‌شوند

طرح معیشتی برای تعطیلات کرونایی، اختلاف جدید دولت و مجلس؛ چه کسی راست می‌گوید؟

 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

بلاگ

هکرهای حکومتی ایران، ضعف‌های فنی را با مهندسی اجتماعی جبران می‌کنند

۱۶ تیر ۱۴۰۰
امنیت دیجیتال با احمد باطبی
خواندن در ۷ دقیقه
هکرهای حکومتی ایران، ضعف‌های فنی را با مهندسی اجتماعی جبران می‌کنند