شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سفیر آمریکا در نشست شورای امنیت: متعهدیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند

سفیر آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل با بیان اینکه شش دور مذاکرات وین گزینه‌های ایران و آمریکا برای بازگشت متقابل و پیروی از  توافق هسته‌ای را روشن کرده است، تاکید کرد که درحالی که ایران همچنان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نادیده می‌گیرد، ایالات متحده متعهد است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و باید برنامه موشک‌های بالستیک خود را متوقف کند.

جفری دلارنتیس، سفیر آمریکا در سازمان ملل، طی نشست شورای امنیت با اشاره به انجام شش دور مذاکرات وین، گفت که این مذاکرات انتخاب‌های ایران و آمریکا را روشن کرده تا «بازگشت متقابل به برجام» به رعایت این توافق منجر شود.

سفیر آمریکا در سازمان ملل بیان اینکه ایران همچنان به نادیده گرفتن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می‌دهد، گفت که بنابر این قطعنامه ایران نباید اقدامی برای توسعه موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای انجام دهد و این موضوع شامل پرتاب موشک‌هایی نیز می‌شود که در آن از چنین فناوری‌هایی استفاده شده باشد.

دلارنتیس ضمن تاکید براینکه ما نیز سه کشور اروپایی و اسرائیل نگران برنامه موشک‌های بالستیک ایران هستیم، افزود که آمریکا تفسیر ایران و روسیه در این باره که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مورد برنامه‌های موشکی ایران الزام‌آور نیست را رد می‌کند چرا که در این قطعنامه بر این موضوع تاکید شده است.

نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان تاکید کرد که ایالات متحده متعهد است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و گفت که دولت جو بایدن تاکید دارد که دیپلماسی و هماهنگی با متحدان و شرکای منطقه‌ای‌، بهترین را برای رسیدن به این هدف است.

در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت، نماینده آلمان در سازمان ملل گفت که این کشورهمچنان نگران توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند و همچنین تداوم آزمایش این موشک‌ها است.

نماینده آلمان تاکید کرد روشن است که فعالیت‌های موشکی ایران، به ثبات و امنیت در منطقه لطمه می‌‌زند.آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ، با ارائه گزارشی به شورای امنیت،  گام‌های شش گانه ایران برای کاهش تعهدات برجامی  را «گام‌های نگران کننده» توصیف کرد و افزود که از جمله این گام‌های نگران‌کننده نصب سانتریفیوژ‌های آی‌آر-۲ و آی‌آر-۴، تولید اورانیوم فلزی  و همچنین غنی‌سازی ۶۰ درصد است.

با این حال گوترش از آمریکا خواست تا تحریم‌های هسته‌ای ایران را بنابر توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ لغو یا تعلیق کند و همزمان از ایران خواست تا به اجرای کامل تعهدات خود در برجام بازگردد.

دبیرکل سازمان ملل علاوه بر این، خواهان تمدید معافیت‌های مرتبط با صادرات نفت ایران و همچنین از ایالات متحده خواست معافیت‌های ایران در خصوص برنامه‌های منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را تمدید کند.

یک روز قبل از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه هشتم تیر ماه در یک مصاحبه گفت که حل اختلاف‌های باقی‌مانده در مذاکرات وین «عمدتا» بستگی دارد به تصمیمی که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در تهران می‌گیرد.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که «در حال حاضر، ایران باید تصمیم بگیرد که چقدر در این کار جدی» است.

در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل، سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت گفت که مذاکرات برای احیای برجام نمی‌تواند به‌طور نامحدود ادامه یابد، زیرا اگر زمان زیادی بگذرد، مزایای بازگشت به توافق دیگر مشابه نخواهند بود.

نماینده فرانسه همچنین به اقدام ایران در توقف اجرای پروتکل الحاقی و پس از آن عدم تمدید توافق موقت این کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اشاره کرد. توافق موقت سه ماه‌ای که ایران و آژانس در سوم بهمن ماه آن را امضا کردند و بعد از تمدیدی یک ماه در سوم تیر ماه به پایان رسید اما به گفته رافائل گروسی با عدم تمایل ایران برای تمدید مجدد آن، در سوم تیر ماه به پایان رسید.

سفیر فرانسه در سازمان ملل تاکید کرد که «بسیار نگران‌کننده است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌تواند ماموریت نظارت خود را در ایران انجام دهد.»

همچنین سفیر بریتانیا در نشست شورای امنیت از ابراهیم رییسی خواست ایران را در مسیر دیگری قرار دهد. او گفت که «رییسی می‌تواند این کار را با رفع نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و آزادی شهروندان بریتانیایی زندانی در ایران» انجام دهد.

سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد همچنین تاکید کرد که مذاکرات وین برای احیای برجام نمی‌تواند پایان باز داشته باشد و زمان تصمیم‌گیری فرا می‌رسد. او افزود تضمینی برای بودن شرایط مشابهی جهت دست‌یابی به یک توافق، تا پایان سال‌جاری وجود ندارد.

تازه چه خبر؟
منصور پوریان رییس شورای تامین دام کشور با اشاره به شرایط اقتصادی ایران و گرانی گوشت، اعلام کرد مردم «مصرف گوشت گوسفندی را تقریبا حذف کرده‌اند و حتی...More
هشت ماه پس از أغاز واکسیناسیون در ایران، وزارت بهداشت در دستورالعملی به مراکز واکسیناسیون، از مسئولان تزریق واکسن خواسته نسبت به صحت نوع واکسن تزریقی...More
محمد اسلامی، معاون ابراهیم رییسی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت این کشور اصرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نصب دوربین در مکان‌های صدمه‌دیده...More
مسعود شفیعی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با هشدار نسبت به سرعت افزایش جمعیت در شهرهای حاشیه تهران اعلام کرد: «در برخی از شهرهای...More
بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) ۱۴/۲ درصد از شهروندان ایرانی بالای ۱۸ سال «اصلا تمایلی به زدن واکسن کرونا...More