close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

دو کشتی ایرانی در آب‌های اطلس؛ مکران و سهند در حال حرکت به سمت سوریه

۲۷ خرداد ۱۴۰۰
احمد سلوم
خواندن در ۴ دقیقه
دو کشتی ایرانی «مکران» و «سهند» که چند روز پیش با عبور از سواحل جنوب آفریقا وارد اقیانوس اطلس شدند، در حال حرکت به سمت سوریه هستند.
دو کشتی ایرانی «مکران» و «سهند» که چند روز پیش با عبور از سواحل جنوب آفریقا وارد اقیانوس اطلس شدند، در حال حرکت به سمت سوریه هستند.

به گزارش سایت موسسه ردیابی دریایی نفت‌کش‌ها و کشتی‌ها، «تانکر ترکزر»، دو کشتی ایرانی «مکران» و «سهند» که چند روز پیش با عبور از سواحل جنوب آفریقا وارد اقیانوس اطلس شدند، در حال حرکت به سمت سوریه هستند.

براساس این گزارش، دو کشتی یاد شده همراه با نیروی روسیه در یک مانور دریایی شرکت خواهند کرد. این دو کشتی نظامی هم‌چنین به مناسبت چهارم جولای، سالگرد توقیف نفت‌کش غول پیکر «گریس-۱» که درحال رفتن به سمت سوریه از طریق تنگه «جبل‌الطارق» بود، از این آبراه گذر خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری «بلومبرگ»، ناوچه مکران و ناوشکن سهند هفته گذشته برای نخستین بار بدون این که در بنادر دیگر کشورها لنگر بیاندازند، موفق شدند وارد آب‌های اقیانوس اطلس شوند. ایران با این اقدام قصد داشته است تهدید جدیدی را متوجه ایالات متحده بکند. به همین دلیل واشنگتن اعلام کرده مسیر حرکت مکران و سهند را رصد می‌کند و به ونزوئلا و کوبا نسبت به پهلوگیری این دو کشتی ایرانی در حریم دریایی این دو کشور و دریافت هرگونه سلاحی از آن‌ها هشدار داده است.

دریادار «حبیب‌الله سیاری»، رییس ستاد مشترک ارتش ایران نیز با بیان این که دو کشتی یاد شده ماه گذشته از اسکله بندرعباس در جنوب این کشور خارج شده‌اند، گفته است: «ماموریت این دو شناور، طولانی‌ترین و پرچالش‌ترین سفر نیروی دریایی ایران تاکنون به شمار می‌رود. این دریانوردی طولانی‌مدت در این مقطع زمانی که شرایط جوی اقیانوس اطلس شمالی و جنوبی نامساعد است، در راستای ارتقای توان دریانوردی و اثبات قدرت ماندگاری طولانی مدت در دریاهای نامساعد است.»

سایت «پولیتیکو» نیز برای اولین بار در اواخر ماه می به نقل از دو منبع بدون ذکر نام آن‌ها اعلام کرد مقصد نهایی این دو کشتی، ونزوئلا خواهد بود. این کشور با تحریم‌های امریکا و در نتیجه کمبود شدید سوخت مواجه است. به همین دلیل، ایران به‌عنوان متحد جدی «نیکولاس مادورو»، رییس‌جمهوری ونزوئلا، تصمیم گرفته است با این دو کشتی بنزین و دیگر کالاهای خود را برای این کشور بفرستد.

 از سوی دیگر، یکی از دستیاران ارشد مادور که به دلایل حساسیت ژئوپلتیک مایل به ذکر نامش نبوده، در گفت‌وگو با خبرگزاری «آسوشتیدپرس» برنامه این دو کشتی ایرانی برای پهلوگیری در آب‌های ونزوئلا را تکذیب کرده است.

«سعيد خطيب‌زاده»، سخن‌گوی وزارت امور خارجه ایران نیز در تاریخ ۳۱ می از مقصد ناوچه مکران پرده برداشت و تصریح کرد: «ایران در آب‌های بین‌المللی حضور دارد و مانند هر کشور دیگری در نظام بین‌الملل این حق را دارد که از تمام حقوق بین‌المللی استفاده کند و در آب‌های بین‌المللی حضور داشته باشد و هیچ کشوری نمی‌تواند به این حق تعدی کند. هشدار می‌دهیم که هیچ کسی در این زمینه مرتکب اشتباه محاسباتی نشود و کسانی که در خانه‌های شیشه‌ای نشسته‌اند، سنگی را پرتاب نکنند.»

کالج وابسته به نیروی دریایی امریکا نیز پیش از این با انتشار تحلیلی اعلام کرده است: «در صورت تحویل قایق‌ها به ارتش ونزوئلا، ممکن است هسته اصلی یک جنگ نامتقارن در نیروهای مسلح ونزوئلا شکل‌ بگیرد و به‌عنوان عاملی برای مقابله با نیروهای برتر دریایی و اختلال در روند بارگیری کشتی‌هایی شود که قصد حمل کالا از طریق کانال پناما در سواحل این کشور دارند.»

وزارت دفاع امریکا، «پنتاگون» نیز نسبت به اقدامات تحریک‌آمیز ایران، از خلیج فارس گرفته تا اقیانوس اطلس، هشدار داده است. این هشدار در پی انتشار گزارش‌هایی در رسانه‌های امریکایی مبنی بر این که چند نفت‌کش ایرانی حامل قایق‌های سریع‌السیر عازم اقیانوس اطلس هستند، صادر شد.
پنتاگون هم‌چنین با بیان این که هنوز خطرناک بودن این قایق‌ها برایشان اثبات نشده، اعلام کرده است حق واکنش به هرگونه تهدید علیه ایالات متحده را برای خود قائل هستند.

به گزارش « انستیتو واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک»، حکومت ایران برای تقویت نیروی دریایی خود در مناطقی دور از سواحال این کشور تلاش می‌کند، هر چند در نهایت قدرت مانور تهران در دریاهای آزاد محدود باقی خواهد ماند.

دراین گزارش هم‌چنین آمده است: «سپاه پاسداران صدها قایق سریع‌السیر در اختیار دارد. نیروی دریایی ارتش ایران نیز دارای شش فروند ناوچه فرسوده، ۱۲ قایق گشتی مجهز به موشک و چند زیردریایی کوچک است.»

چندی پیش ناو «خارک» به‌عنوان بزرگ‌ترین کشتی جنگی ایران به طول ۲۰۷ متر در آب‌های دریای عمان دچار آتش‌سوزی و غرق شد. ماموریت این ناو، پشتیبانی از دیگر کشتی‌های ناوگان دریایی ایران و تمرینات نظامی بود. مسوولان ایران هنوز درباره علت این حادثه که پس از وقوع انفجارهای مبهم در کشتی‌های تجاری خارجی در آبراه‌های خاورمیانه در سال ۲۰۱۹ رخ داد، توضیحی نداده‌اند.

ثبت نظر

استان‌وایر

برگزاری ۱۹ تجمع کارگری در یک هفته: حقوق و بیمه ما پرداخت...

۲۷ خرداد ۱۴۰۰
خواندن در ۸ دقیقه
برگزاری ۱۹ تجمع کارگری در یک هفته: حقوق و بیمه ما پرداخت نشده