1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آلمان: تشدید تلاش‌های ایران برای دستیابی به تکنولوژی اتمی

۱۴۰۰ خرداد ۲۶, چهارشنبه

سازمان اطلاعات آلمان گزارش امنیتی سالانه خود را منتشر کرد. در دست‌کم ۲۵ مورد از حکومت ایران در این گزارش نام برده شده است. از فعالیت‌های جاسوسی تا تلاش برای دست‌یابی به فناوری ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای و تولید موشک.

https://p.dw.com/p/3v1Yw
گزارش سالانه امنیتی سازمان اطلاعات آلمان روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئن منتشر شد
گزارش سالانه امنیتی سازمان اطلاعات آلمان روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئن منتشر شدعکس: picture-alliance/dpa

سازمان اطلاعات آلمان گزارش سالانه خود را روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئن، درباره تهدیدها و مخاطرات امنیتی این کشور در ۲۴۰ صفحه منتشر کرده است.

در این گزارش به فعالیت‌های مخفی جمهوری اسلامی و از جمله فعالیت‌های جاسوسی این کشور در آلمان اشاره شده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در گزارش سازمان اطلاعات آلمان دست‌کم در ۲۵ مورد نام جمهوری اسلامی ایران به میان آمده است. بر اساس این گزارش فعالیت‌های جاسوسی ایران و از جمله جاسوسی سایبری این کشور در آلمان در سال ۲۰۲۰ در قیاس با سال پیش از آن گسترش یافته است.

جاسوسی سایبری

در صفحه ۴۲ گزارش یاد شده نام جمهوری اسلامی ایران در کنار روسیه، چین و ترکیه به عنوان فعالان اصلی در حملات و جاسوسی سایبری قید شده است.

سازمان اطلاعات آلمان در این رابطه نوشته است کشورهای یاد شده با هدف تاثیرگذاری بر اذهان عمومی اقدام به حملات سایبری می‌کنند.

پیش از این نیز گزارش‌هایی درباره تلاش کشورهای خارجی برای تاثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی آلمان که در ماه سپتامبر برگزار می‌شود، از سوی رسانه‌های آلمان منتشر شده بود.

اما تلاش ایران در راستای جاسوسی سایبری از اهمیت بیشتری برخوردار است. در صفحات ۴۴ تا ۴۷ گزارش امنیتی سازمان اطلاعات آلمان بارها نام ایران در ارتباط با فعالیت‌های مخفی سایبری، به‌ ویژه در عرصه جاسوسی مطرح شده است.

گفته شده است تلاش جمهوری اسلامی ایران برای دست‌یابی به فناوری آلمان با هدف تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای در سال ۲۰۲۰ در قیاس با سال پیش از آن افزایش یافته است.

افزون بر آن، از تلاش ایران برای کسب دانش لازم برای پیشرفت برنامه موشکی آن کشور نیز در گزارش سازمان اطلاعات آلمان سخن رفته است.

گرچه در این گزارش فعالیت‌های سایبری ایران، نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تلقی نشده است، اما بدیهی است که هرگاه این جاسوسی سایبری با اهداف نظامی و با قصد تولید جنگ‌افزار هسته‌ای صورت گرفته باشد، عملا به معنای عدم پایبندی به توافق یاد شده است.

گزارش سازمان اطلاعات آلمان درباره تلاش‌های ایران برای نفوذ در مراکز پژوهشی و هسته‌ای این کشور با هدف جاسوسی سایبری بر مذاکرات کمیسیون مشترک برجام که هم اکنون دور ششم آن در وین جریان دارد، تاثیر خواهد نهاد.

در گزارش همچنین به پرونده یک بازرگان چینی اشاره شده است که در خدمت ایران برنامه خرید تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی آن کشور را دنبال می‌کرده است.

در این گزارش از محکومیت این بازرگان چینی به همراه یکی از همکاران آلمانی‌اش به اتهام دو فقره فروش ماشین‌آلات حساس به ایران خبر داده شده است.

دادگاهی در مونیخ در سپتامبر سال گذشته این بازرگان چینی را به دو سال و نه ماه زندان محکوم کرده است. گفته شده است که ماشین‌آلاتی که این بازرگان چینی به ایران فروخته، از قابلیت استفاده در امور نظامی برخوردار بوده است. از جمله اتهامات این دو فرد، لاپوشانی مقصد ارسال این ماشین‌آلات بوده است.

باید یادآور شد که پیش از این اطلاعاتی درباره جاسوسی سایبری ایران و تلاش برای نفوذ در مراکز پژوهشی کشورهای هلند و سوئد با هدف دست‌یابی به فناوری هسته‌ای و موشکی نیز منتشر شده بود.

جاسوسی مخالفان و حمایت از اعضای حزب‌الله

خطرات ناشی از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در آلمان محدود به جاسوسی سایبری و تلاش برای دست‌یابی به فناوری هسته‌ای نمی‌شود.

در صفحات ۴۴ تا ۴۷ گزارش امنیتی سازمان اطلاعات آلمان به افزایش شمار نیروهای وابسته به حزب‌الله در خاک این کشور اشاره شده است.

سازمان اطلاعات آلمان در کارلزروهه
سازمان اطلاعات آلمان در کارلزروههعکس: picture-alliance/dpa/U. Deck

گفته شده تعداد هواداران و اعضای فعال حزب‌الله که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند از ۱۰۵۰ نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۲۵۰ نفر در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.

باید یادآور شد که آلمان حزب‌الله را یک سازمان تروریستی می‌شناسد و فعالیت این گروه را در خاک کشور خود ممنوع کرده است.

گزارش امنیتی آلمان حکایت از آن دارد که فعالیت‌ اعضای این گروه به‌ ویژه در ایالت نیدرزاکسن آلمان باعث نگرانی مسئولان امنیتی آن ایالت شده است.

از سوی دیگر، در گزارش به فعالیت‌های جاسوسی سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در خاک آلمان اشاره شده است.

هدف اصلی این فعالیت‌های جاسوسی نظارت بر عملکرد مخالفان و نیروهای وابسته به اپوزیسیون ایران در آلمان اعلام شده است.

 در گزارش سازمان اطلاعات آلمان خطرات و تهدیدهای امنیتی علیه مخالفان جمهوری اسلامی در این کشور و دیگر کشورهای اروپایی در سال ۲۰۲۰ نیز جدی ارزیابی شده است.

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

حتی گفته می‌شود که شهروندان آلمانی ایرانی‌تبار نیز در معرض این خطرات قرار دارند. در گزارش به دستگیری یک شهروند دوتابعیتی آلمانی در ایران اشاره شده است. اشاره گزارش به دستگیری ناهید تقوی است.

سازمان اطلاعات آلمان در ادامه گزارش سالانه خود به تحت فشار قرار دادن شهروندان ایرانی اشاره کرده است که به دلایل شغلی یا خانوادگی به ایران سفر می‌کنند.

در این گزارش آمده است که سازمان‌های اطلاعاتی ایران این افراد را به قصد جلب همکاری‌شان با خود تهدید کرده و تحت فشار قرار می‌دهند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر