1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

کمتر از نیم درصد جمعیت ایران دوز دوم واکسن دریافت کرده‌اند

۱۴۰۰ خرداد ۲۰, پنجشنبه

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در ایران آخرین آمار و ارقام در باره واکسیناسیون را اعلام کرد. او وعده داد که در ماه‌های آینده تا ۳۰ میلیون دوز واکسن داخلی تولید خواهد شد.

https://p.dw.com/p/3uiUt
تاکنون در ایران چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واکسن دوز اول و نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر دوز دوم را دریافت کرده‌اند
عکس: Fatemeh Bahrami/AA/picture alliance

مصطفی قانعی، رئیس "گروه آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت فرهنگستان علوم پزشکی" جمهوری اسلامی در نشستی با عنوان "چالش کووید ۱۹ و برون‌رفت از آن به کمک واکسن تولید داخل در دولت ۱۴۰۰" آماری ارائه کرد که حاکی از سرعت بسیار کم واکسیناسیون در ایران است.

او گفت، تاکنون چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واکسن دوز اول و نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر دوز دوم را دریافت کرده‌اند.

با این حساب،  کمتر از نیم درصد جمعیت ایران دوز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

این مقام دولتی ایران طبق روال مسئولان در دهه‌های گذشته وعده‌های کلانی داد، از جمله این که: «تا انتهای تیر ماه ۱۱ میلیون دوز، تا مرداد ماه ۲۱میلیون دوز و در انتهای آبان و آذر ۳۰میلیون دوز واکسن را به تولید می‌رسانیم.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

قانعی همچنین امیدوار است که دولت بتواند به‌زودی بر مشکلاتی چون "زیرساخت مدیریت و پایش واکسیناسیون، نظارت بر پروژه‌های تولیدی، تعیین جمعیت هدف، تعیین واکسن مورد نیاز، تعیین محل‌های انبار و تحویل، تعیین ظرفیت حمل و نقل، مدیریت سایت‌های پسماند، ریسک سنجی، برنامه‌ریزی نیروی انسانی و بودجه‌بندی" پیروز شود.

"بدعهدی‌های کشورها" و حکم خامنه‌ای

مصطفی قانعی در ادامه اظهار داشت، در حال حاضر هفت واکسن داخلی در فاز پیش‌بالینی هستند، با وجود این صدور مجوز اضطراری برای واکسن "برکت کووایران" صادر شده است.

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در رابطه با واکسن‌های خارجی به مشکلاتی که در نقل و انتقال ارز به دلیل تحریم‌ها و "بدعهدی‌های کشورها" وجود دارد اشاره کرد و گفت، رهبر جمهوری اسلامی هم تاکید کرده است که در صورت رفع تحریم "نباید یک لحظه هم غفلت کرد".

علی خامنه‌ای واردات واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی به ایران را ممنوع کرده است. شرکت‌های بزرگ تولیدکننده واکسن در غرب یا آمریکایی و بریتانیایی هستند یا مانند آسترازنکا و بایون‌تک/فایزر در تولیدات کشورهای دیگر شریک هستند.

 روز پنجشنبه، ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن) گمرک ایران اعلام کرد که یک محموله صدهزار دوزی واکسن اسپوتنیک روسی وارد شده است. 

به این ترتیب مجموع واکسن وارداتی از روسیه به ۹۲۰ هزار دوز رسیده است. 

تبلیغ ناخواسته علیه واکسیناسیون؟

قانعی با بیان این که «هنوز در کل دنیا نتوانسته‌اند واکسیناسیون را به صورت صددرصدی انجام دهند، گفت: «در برخی موارد با وجود واکسیناسیون، ویروس‌های جدید کرونا در آن کشور دیده شده است به گونه‌ای که در شیلی علی‌رغم واکسینه‌شدن مردم،موارد جدید کرونا گزارش شده است.»

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی ایراد گرفته‌اند که اظهارات این مقام مسئول می‌تواند این شبهه را ایجاد کند که واکسیناسیون کارساز نیست و حتی اگر ملت ایران "از نعمت واکسن‌های ایمن" هم برخوردار شود، باز هم از ویروس‌های جهش‌یافته کرونا رهایی نخواهد یافت.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید  

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در باره واکسن‌هایی که قرار است در ایران، یا به‌طور مشترک با کشورهای دیگر تولید شوند گفت، واکسن یکی از شرکت‌ها در فاز سه بالینی منتظر اخذ مجوز مصرف اضطراری است، دو واکسن دیگر در فاز دو بالینی هستند و دو شرکت تحقیقات خود را به پایان رسانده‌اند که پرونده آنها اکنون به سازمان غذا و دارو ارسال شده است.

به گفته او، واکسن یک شرکت دانش‌بنیان هم هنوز در مرحله کارآزمایی حیوانی است.

قانعی ضمن تقاضا از دولت و بخش خصوصی برای فعالیت بیشتر در این زمینه گفت: «وقتی به بخش خصوصی تولید ۲۰ میلیون دوز واکسن محول می‌شود باید ارز نیمایی برای تامین مواد اولیه را بگیرد اما این ارز نیمایی اختصاص پیدا نمی‌کند و در نتیجه قیمت واکسن بالا می‌رود.»

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه