close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
خبرنگاری جرم نیست

شکرگزاری پدر بابک خرمدین، فیلم‌ساز برای قتل فرزندش

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
ایران‌وایر
خواندن در ۶ دقیقه
پدر بابک خرمدین، کارگردان سینمای ایران، چند ساعت پس از بازداشت و اعتراف اولیه به قتل فرزندش در دادسرای امور جنایی تهران گفت شکرگزار قتل فرزندش است.
پدر بابک خرمدین، کارگردان سینمای ایران، چند ساعت پس از بازداشت و اعتراف اولیه به قتل فرزندش در دادسرای امور جنایی تهران گفت شکرگزار قتل فرزندش است.
بابک خرمدین فیلمی به نام «سوگ‌نامه‌ای برای یاشار» ساخته بود که در مراسم نمایش این فیلم در سال ۱۳۹۴ پدر و مادر این کارگردان با دعوت او به روی صحنه رفتند و پدرش نیز صحبت کوتاهی کرد.
بابک خرمدین فیلمی به نام «سوگ‌نامه‌ای برای یاشار» ساخته بود که در مراسم نمایش این فیلم در سال ۱۳۹۴ پدر و مادر این کارگردان با دعوت او به روی صحنه رفتند و پدرش نیز صحبت کوتاهی کرد.

پدر «بابک خرمدین»، کارگردان سینمای ایران، چند ساعت پس از بازداشت و اعتراف اولیه به قتل فرزندش در دادسرای امور جنایی تهران گفت شکرگزار قتل فرزندش است. او افزود: «با قتل پسرم دیگر به آرامش رسیدم و دیگر هیچ ناراحتی در زندگی‌ام ندارم.»

طبق جزییات جدیدی که از اعترافات «اکبر خرمدین» در دادسرای امور جنایی منتشر شده، او توضیح داده است: «پسرم از بچگی ما را اذیت می‌کرد و با هر بدبختی که بود، او را بزرگ کردم. همیشه از مدرسه اخراج می‌شد و یک روز آرام نداشتیم اما با کار و تلاش توانستم او را راهی دانشگاه کنم و پسرم فوق‌لیسانس گرفت... بابک در دانشگاه کرج استاد فیلم‌سازی و کارگردانی بود اما از زمانی که کرونا آمد و کلاس‌های دانشگاه به صورت آنلاین شدند، بابک هفته‌ای سه روز به بهانه این که به شاگردانش درس خصوصی بدهد، آن‌ها را به خانه می‌آورد. جالب این بود که بابک فقط دانشجویان دختر را به خانه می‌آورد و نمی‌دانستیم که همه آن‌ها دانشجوهایش بودند یا نه.»

براساس گزارش «رکنا»، پدر بابک خرمدین که مردی ۸۱ ساله، لاغراندام و قد بلند با چهره‌ای آرام و خونسرد توصیف شده، در ادامه اعترافاتش گفته است: «پسرم با دخترها به داخل اتاق می‌رفت و از مادرش می‌خواست برای خودش و میهمانش غذا درست کند. مادرش از آن‌ها پذیرایی می‌کرد و این در حالی بود که می‌دانستیم پسرم با دختران در خانه رابطه جنسی برقرار می‌کند... از پسرم خواستم برای خودش خانه‌ای تهیه کند و حاضر شدم خودروی خودم را بفروشم و سهم ارث او را بدهم تا برای خودش خانه بگیرد اما بابک هیچ وقت نپذیرفت که از ما جدا شود. می‌گفت جنازه من از این خانه بیرون می‌رود.»

او هم‌چنین گفته است: «از رفتارهای پسرم خسته شده بودم و او بعضی اوقات ما را کتک می زد و می‌خواست کارهایش را انجام دهیم. باور کنید از وجود پسرم یک روز آرام نداشتم و جان‌مان به لب‌مان رسیده بود.»

بابک خرمدین فیلمی به نام «سوگ‌نامه‌ای برای یاشار» ساخته بود که در مراسم نمایش این فیلم در سال ۱۳۹۴، پدر و مادر این کارگردان با دعوت او به روی صحنه رفتند و پدرش نیز صحبت کوتاهی کرد.

 بنابر گزارشی که وب‌سایت «سینماما» نوشته است، پدر خرم‌دین در صحبت‌های آن روز خود، از حضور ۶۹ ماهه‌اش در مناطق جنگی با عراق صحبت کرده بود و این که دو بار شیمیایی شده است.

احمد خرمدین در دادسرای امور جنایی و در حضور «محمدجواد شفیعی»، قاضی شعبه پنجم دادسرای امور جنایی تهران گفت: «روز جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ با بابک برای ورزش در محیط شهرک اکباتان بودیم و همان‌جا باز به بابک گفتم که خانه را می‌فروشم و سهم تو را می‌دهم تا بتوانی خانه‌ای برای خودت اجاره کنی. بابک دوباره تاکید کرد که من هیچ جایی نمی‌روم. این‌جا بابک را تهدید کردم که یا از خانه برو، یا کسی را دارم که ۱۰ میلیون تومان به او پول بپردازم و تو را از بین ببرد. بابک لبخندی زد و گفت چرت‌وپرت نگو، من بابکم و کسی نمی‌تونه کاری بکنه.»

پدر بابک خرمدین درباره جزییات این قتل دردناک افزود: «وقتی به خانه آمدم، به همسرم گفتم که بابک نمی‌پذیرد تا از خانه برود. سپس همان‌جا تصمیم به قتل گرفتیم تا از دست او راحت شویم. همسرم داخل غذای بابک قرص خواب زیادی ریخت و در حالی‌که پسرم با خوردن آن نیمه بی‌هوش شده بود، او را با ضربات چاقو به قتل رساندم. سپس به کمک همسرم جسد را به حمام بردیم اما چون نمی‌توانستیم جسد را از خانه خارج کنیم، با چاقو و ساطور جسد بابک را تکه تکه کردیم. پس از بسته‌بندی کردن تکه‌های جسد، آن‌ها را داخل سه سطل زباله انداختیم.»

نکته عجیب دیگر از این جلسه دادگاه هم این بود که پدر بابک خرمدین در پایان جلسه، وقتی خواست از اتاق بازپرس خارج شود، دستانش را رو به آسمان برد و خدا را شکر کرد که فرزندش را به قتل رسانده است.

او می‌گفت: «با قتل پسرم دیگر به آرامش رسیدم و دیگر هیچ ناراحتی در زندگی‌ام ندارم.»

پدر و مادر بابک خرمدین، کارگردان سینما و استاد دانشگاهی که به طرز فجیعی توسط والدینش کشته شد، به دستور بازپرس و برای تحقیقات بیشتر، حالا از شعبه ۵ دادسرای امور جنایی تهران در اختیار ماموران اداره ۱۰ پلیس آگاهی تهران قرار گرفته‌اند.

«محمد شهریاری»، سرپرست دادسرای جنایی تهران با تایید قتل بابک خرمدین در روز ۲۷ اردیبهشت ماه گفت: «جسد این شخص در اکباتان پیدا شده است و در تحقیقات به عمل آمده، پدر و مادر این کارگردان دستگیر شدند و به قتل اعتراف کردند.»

طبق گزارش ارایه شده توسط ماموران پلیس تهران به بازپرس پرونده، صبح روز یک‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ماموران کلانتری ۱۳۵ واحد «آزادی» در تماس کارگران شهرداری، از پیدا شدن جسد مثله‌شده یک مرد در یکی از سطل‌های زباله فاز ۳ شهرک اکباتان مطلع شدند.

تیمی از ماموران برای تحقیقات به محل رفته و مشاهده کردند که سرشانه، دو کف دست، دو بازو» و دو مچ پا از یک انسان داخل چمدانی گذاشته شده و در سطل زباله رها شده‌اند. با گذشت شش ساعت از پیدا شدن جسد تکه تکه شده، کارشناسان پزشکی قانونی با انگشت‌نگاری از دستان مقتول، موفق به شناسایی هویت او شدند.

سپس تیم جنایی به سراغ خانواده این کارگردان سینما در شهرک اکباتان رفتند که با حضور در خانه و در همان ابتدا، پدر و مادر بابک خرمدین به قتل پسرشان اعتراف کردند و بازداشت شدند.

«حسن صلح‌جو»، منتقد سینما و مجری و تهیه‌کننده برنامه هفتگی نمایش‌ فیلم‌های مستند و داستانی در بخش فارسی شبکه تلویزیونی «بی‌بی‌سی» در یادداشتی که در اینستاگرام خود منتشر کرده، نوشته است کلید فیلم سوگ‌نامه‌ای برای یاشار در روزهای اقامات بابک در لندن زده شد و بعد در سینمای هنر و تجربه به نمایش درآمد.»

صلح‌جو درباره لوکیشن این فیلم که در مراسم اکران آن پدر و مادرش نیز حضور داشتند، گفت: «همان جایی که او فیلمش را ساخته بود و تصاویری جذاب از این بلوک‌های سیمانی خلاق کرده بود و اگر درست یادم باشد، مادرش هم در یکی از این فیلم‌ها بود و فیلم نگاهی ستایش‌گرانه به مادر داشت.»

صلح‌جو درباره زمانی که بابک خرمدین در لندن حضور داشته، نوشته است: «آمده بود لندن برای ادامه تحصیل و شاید ماندن. بعدها که در تقلای ماندن و یا برگشتن به ایران بود، با او بیشتر آشنا شدم. دوست داشت به فیلم‌سازی ادامه دهد. طبیعی بود که برایش ماندن در این‌جا و فیلم‌سازی کار سخت‌تری بود. ایران برای فیلم‌سازان و فیلم‌سازی هنوز جای بکری است و هنوز پر از هزاران قصه واقعی ناگفته. او در تقلای سخت ماندن و رفتن، ابتدا تصمیم به ماندن گرفت، کنار زندگی و عشق قدیمی‌اش که هنوز با هم بودند، اقامتش را هم گرفت اما بعد نظرش عوض شد، برگشت به ایران و پل‌های پشت سر را هم خراب کرد. برگشت که فیلم بسازد.»

او هم‌چنین نوشته است: «هیچ‌کدام ما در درون زندگی و مناسبات شخصی او با دیگران نبوده‌ایم.. نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده. تشبیه‌اش به بابک خرمدین معروف هم از آن حرف‌های بی‌ربط روزگار است، گوش ندهید. هر آدمی قصه‌های ناگفته بسیار دارد. اما مهم این است که بابک خرمدین دیگر نمی‌تواند شاهکارش را بسازد.»

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید.

مطالب مرتبط:

قتل بابک خرمدین، کارگردان سینما به دست والدینش

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

نقش ارتباط سیاسی بر میزان فرار مالیاتی در ایران

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
بهنام قلی‌پور
خواندن در ۵ دقیقه
نقش ارتباط سیاسی بر میزان فرار مالیاتی در ایران