1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

جنایات حکومت سوریه؛ آیا دست همسر اسد هم به خون آلوده است؟

۱۳۹۹ اسفند ۲۵, دوشنبه

دست بشار اسد به خون هزاران نفر از هموطنانش آلوده است. اما تا کجا می‌توان همسر رهبر سوریه را در جنایت‌های او سهیم دانست؟ اکنون اداره مهاجرت بریتانیا قصد دارد درباره چندوچون مشارکت احتمالی او در جنایات بشار اسد تحقیق کند.

https://p.dw.com/p/3qe9h
عکس: picture-alliance/AP Photo/H. Dridi

تحقیقاتی که مقام‌های مهاجرت بریتانیا شروع کرده‌اند، نشان می‌دهد که اسما اسد، از جنایت‌های همسرش بشار اسد، رهبر سوریه، پشتیبانی کرده است. احتمال دارد که این تحقیقات به لغو تابعیت بریتانیایی بانوی اول سوریه منجر شود.

به گزارش روزنامه "گاردین" پلیس بریتانیا از آغاز سال جاری تحقیقاتی را درباره اسما اسد شروع کرده است. بخش جنایت‌های جنگی در وزارت کشور به اتهاماتی که علیه همسر رئیس جمهور سوریه اقامه شده است، رسیدگی می‌کند.

گفته می‌شود این زن که ظاهر و رفتاری مدرن دارد، با گفتارهای تبلیغاتی خود در توجیه جنایات رژیم سوریه، از جمله کاربرد سلاح شیمیایی علیه مردم کشور، شریک جرم است. 

به باور سازمان‌های مدافع حقوق بشر از زمان شروع جنگ داخلی سوریه در ۱۰ سال پیش، رژیم بشار اسد به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم است.

یک کارمند بلندپایه که در رسیدگی به این موضوع شرکت دارد، به گاردین گفته است شواهدی در دست هست که نشان می‌دهد نقش اسما اسد از توجیه یا تبلیغ صرف برای عملکرد رژیم فراتر رفته است و به "تحریک، تشویق و معاضدت در جنایت علیه بشریت" می‌رسد.

یکی از اسنادی که توجه بازرسان را برانگیخته، این دیدگاه اسما اسد است که بارها گفته است واقعا به درستی رفتار همسرش باور دارد. او در عین حال از جنایت‌های ارتشیان سوری به عنوان "دفاع از میهن" تجلیل می‌کند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

شهروند بریتانیا

اسما اسد، همسر ۴۵ ساله بشار اسد، در لندن به دنیا آمده و دارای هر دو تابعیت سوری و بریتانیایی است.

او در لندن ادبیات فرانسه و انفورماتیک (فنون کامپیوتری) تحصیل کرده است.

او از سال ۲۰۰۰ بانوی اول سوریه شناخته می‌شود.  

او و همسرش بشار اسد در ابتدا  رفتاری مدرن داشتند و امید به اصلاحات را در حکومت سوریه دامن زدند، اما به زودی این امیدها نقش بر آب شد و به خصوص با ورود سوریه به فاجعه جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ کارنامه آنها سیاه‌تر شد.

اسما اسد بیش از پیش در پشتیبانی از سیاست سرکوبگرانه همسرش فعال شد.

طبق قانونی که در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید دولت بریتانیا می‌تواند حتی کسانی که در این کشور به دنیا آمده‌اند، چنانچه تابعیتی دیگر داشته باشند، را از تابعیت محروم کند.

از سال ۲۰۱۷ برخی از سیاستمداران لیبرال دموکرات بارها از دولت بریتانیا درخواست کرده‌اند که تابعیت اسما اسد را بازپس بگیرد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

اسما اسد در سال ۲۰۱۸ به بیماری سرطان پستان دچار شد و در سطح جامعه به درمان و بهبود خود وجهی تبلیغاتی داد.

هفته گذشته کاخ ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد که اسد و همسرش به ویروس کرونا دچار شده‌اند.

مخالفان سیاسی رژیم سوریه عقیده دارند که این تنها نیرنگی برای فریب افکار عمومی و احتمالا جلب همدلی جامعه است؛ زیرا دیری است که زن و شوهر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.