close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

جودو ایران رفع تعلیق نشد؛ دروغ فدراسیون جودو با عمر کمتر از یک ساعت

۱۱ اسفند ۱۳۹۹
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۵ دقیقه
امیر ساعد در صفحه اینستاگرام خود خبری را منتشر کرد که بلافاصله روی خروجی برخی از خبرگزاری‌های ایران نشست. او ادعا کرده بود که فدراسیون جودی ایران رفع تعلیق شده است.
امیر ساعد در صفحه اینستاگرام خود خبری را منتشر کرد که بلافاصله روی خروجی برخی از خبرگزاری‌های ایران نشست. او ادعا کرده بود که فدراسیون جودی ایران رفع تعلیق شده است.
شهریور ۱۳۹۸ فدراسیون جهانی جودو به دلیل آنچه «دخالت مستقیم سیاست در امور ورزش» می‌دانست، فدراسیون جودو ایران را به حالت تعلیق درآورد. فدراسیون جودو ایران هنوز رفع تعلیق نشده است.
شهریور ۱۳۹۸ فدراسیون جهانی جودو به دلیل آنچه «دخالت مستقیم سیاست در امور ورزش» می‌دانست، فدراسیون جودو ایران را به حالت تعلیق درآورد. فدراسیون جودو ایران هنوز رفع تعلیق نشده است.

خبر اشتباهی که «امیر ساعد»، وکیل پرونده فدراسیون جودو ایران در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و بعد رسانه‌های دولتی و نظامی ایران آن را بازتاب دادند، حتی عمری به اندازه «دروغ سیزده» هم نداشت.

فدراسیون جودو ایران از سوی «دادگاه حکمیت ورزش» (CAS) رفع تعلیق نشده است.

****

امروز (دوشنبه) ۱۱ اسفند ۱۳۹۹، امیر ساعد در صفحه اینستاگرام خود خبری را منتشر کرد که بلافاصله روی خروجی برخی از خبرگزاری‌های ایران نشست. او ادعا کرده بود که دادگاه حکمیت ورزش رای تعلیق فدراسیون جهانی جودو را شکسته و جودو ایران رفع تعلیق شده است.

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۸، فدراسیون جهانی جودو به دلیل آن‌چه «دخالت مستقیم سیاست در امور ورزش» و نقض اساس‌نامه خود می‌دانست، فدراسیون جودو ایران را به حالت تعلیق درآورد.

این تصمیم پس از اعلام پناهندگی «سعید مولایی» به کشور آلمان و اثبات ادعای این قهرمان پیشین جودو جهان مبنی بر ممانعت از مبارزه وی با ورزشکار اسرائیلی اتخاذ شد.

فدراسیون جودو ایران تصمیم فدراسیون بین‌المللی را خلاف واقعیت اعلام و به دادگاه حکمیت ورزش شکایت کرد. در دفاعیه این فدراسیون قید شده بود که هرگز تحت تاثیر نگاه سیاسی نبوده و هیچ فشاری از سوی هیچ نهاد حاکمیتی برای مبارزه نکردن جودوکاران ایرانی و اسرائیلی وجود نداشته است.

با این حال، نه تنها خبر تعلیق فدراسیون جودو ایران در رسانه‌های دولتی و نظامی داخل کشور تا مدتی سانسور می‌شد که حتی «آرش میراسماعیلی»، رییس فدراسیون در نامه‌ای خطاب به مدیران سازمان صداوسیما، از به تصویرکشیده شدن چهره‌ «محمد منصوری»، سرمربی سابق تیم جودو در برنامه «خندوانه» انتقاد کرد.

میراسماعیلی در این نامه نوشته بود: «آقایان صداوسیما خجالت بکشید. ما داریم تاوان می‌دهیم و له می‌شویم و شما شدید مبلغ اسرائیلی‌ها و افرادی که به کشور خیانت کردند. چند بار باید تذکر بدهیم و نامه بنویسیم؟»

۲۶ شهریور سال ۱۳۹۹، دادگاه حکمیت ورزش برای بررسی شکایت ایران از فدراسیون جهانی جودو تشکیل جلسه داد. «کمیته ملی المپیک» و فدراسیون جودو ایران بیش از یک میلیون دلار برای تشکیل این دادگاه هزینه کردند. دلیل آن، قوانین دادگاه حکمیت ورزش در مورد اعلام شکایت و دادخواهی‌ است.

طبق این قوانین، در صورتی که دادگاه حکمیت ورزش برای یک پرونده تشکیل شود، شاکی پرونده موظف به پرداخت هزینه قضات، تشکیل جلسه دادگاه، هزینه رفت و آمد نمایندگان طرف مقابل و حتی در صورت شکست، تامین غرامت برای طرف متشاکی خواهد بود.

اعضای تیم مذاکره کننده ایران را آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو ایران، «مجید زارعیان» سرمربی تیم ملی جودو، «نصرالله سجادی» سرپرست‌ کاروان ایران در بازی‌های المپیک توکیو، «محمدرضا داورزنی» رییس فدراسیون والیبال و نماینده وزارت ورزش و جوانان و امیرساعد، وکیل و حقوق‌دان ورزشی تشکیل می‌دادند. این آخرین نام، همانی است که امروز پیش از خبررسانی سایت رسمی دادگاه حکمیت ورزش، پیروزی جمهوری اسلامی در این دادگاه را اعلام کرد.

هم‌چنین فدراسیون جهانی جودو اعلام کرده بود که سعید مولایی به عنوان شاهد، «محمد منصوری» مربی سابق مولایی به عنوان مطلع و «وحيد سرلک» ملی‌پوش سابق ایران در این دادگاه علیه فدراسیون و سیاست ایران شهادت خواهند داد.

امروز دادگاه حکمیت ورزش حکم نهایی خود در مورد شکایت ایران از فدراسیون جهانی جودو را در وب‌ سایت رسمی خود منتشر کرد. ترجمه کامل آن به این شرح است: «دادگاه داوری ورزش رأی خود را در خصوص درخواست قضاوت میان فدراسیون جودو جمهوری اسلامی ایران (IRIJF) و فدراسیون جهانی جودو (IJF) در رابطه با تصمیم کمیسیون انضباطی فدراسیون جهانی جودو به‌خاطر تعلیق نامحدود فعالیت فدراسیون جودو ایران از همه رقابت‌ها، فعالیت‌های اداری و اجتماعی صادر می‌کند.
فدراسیون ایران نخستین درخواست تجدیدنظر خود را پیرامون تعلیق موقت فدراسیون جهانی در دادگاه ورزش، تاریخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹ مطرح کرده بود. این درخواست با در نظر گرفتن تعلیق مشروط که به فدراسیون ایران تحمیل شده است، دیگر لازم‌الاجرا نبود، لذا رد شد. دومین درخواست تجدیدنظر توسط فدراسیون جودو ایران به رای کمیسیون انضباطی فدراسیون جهانی جودو در تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ تاکید و تمرکز داشت که باعث شد فدراسیون ایران تا زمانی که فدراسیون جودوی ایران تضمین قطعی و محکمی بدهد و ثابت کند که به قوانین فدراسیون جهانی احترام می‌گذارد و بپذیرد که ورزشکاران آن‌ها با ورزشکاران اسرائیلی مبارزه می‌کنند، از همه مسابقات و فعالیت‌های اداری و اجتماعی سازمان یافته تعلیق شود.

دادگاه داوری ورزش تشخیص می‌دهد که فدراسیون ایران تخلفات شدیدی مقابل قوانین فدراسیون جهانی جودو انجام داده و باید مطابق با مقررات فدراسیون جهانی جودو مجازات‌ شود. با این حال، هیات داوران دادگاه حکمیت ورزش نتیجه‌گیری کردند که نوع مجازات اعمال شده (تعلیق نامحدود) در این تصمیم، مطابق آیین‌نامه فدراسیون جهانی جودو، اساس قانونی ندارد. بر همین اساس، هیات تجدیدنظر، تجدیدنظرخواهی را تأیید و تصمیم اخذ شده در تاریخ ۲۲ اکتبر را باطل کرد. این موضوع به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو برای تصمیمات بیشتر ارجاع داده می‌شود.»این حکم به معنی تعلیق نشدن فدراسیون جودو ایران یا خروج قطعی ایران از تعلیق نیست. دادگاه حکمیت ورزش تاکید می‌کند که فدراسیون جودو جمهوری اسلامی تخلفاتی شدید در قبال قوانین فدراسیون جهانی داشته است و باید تضمینی قوی برای مبارزه ورزشکارانش با جودوکاران اسراییلی بدهد.

پیش از این، «ایران‌وایر» در گزارشی از شرط فدراسیون جهانی جودو برای فدراسیون ایران در دادگاه حکمیت ورزش خبر داده بود. در این گزارش نیز قید شده بود که شرط رفع تعلیق، برگزاری سریع یک رقابت نمایشی میان جودوکاران ایرانی و اسرائیلی است.

دادگاه حکمیت ورزش پرونده را به فدراسیون جودو تحویل می‌دهد. این به معنی پایان تعلیق نیست بلکه فدراسیون جهانی باید بر پایه اساس‌نامه خود، مدت زمانی مشخص برای این تعلیق تعریف کند.
دادگاه حکمیت ورزش در حکم خود تمامی موارد نقض قانون از سوی طرف ایرانی را پذیرفته است. اما رسانه‌های ایران بر موج خبری فدراسیون جودو سوار شده‌اند. فدراسیون جودو ایران دقایقی پس از آن ‌که وکیل پرونده ایران در اینستاگرام خود خبر تایید نشده رفع تعلیق این فدراسیون را منتشر کرد، در بیانیه‌ای خبر از رفع تعلیق قطعی این فدراسیون داد و آن را «پیروزی بزرگ حقوقی ورزشی تاریخ ایران» نامید.

هم‌چنین بخش «خبر ورزشی» شبکه۳ سیما به همین مناسبت گفت‌وگویی با آرش میراسماعیلی ترتیب داد و این پیروزی را به او تبریک گفت. خبرگزاری‌های «فارس»، «مهر» و «ایسنا» که خبر رفع تعلیق را پوشش خبری داده بودند اما دقایقی پس از انتشار بیانیه رسمی دادگاه حکمیت ورزش، گزارش‌های خود را از سایت‌هایشان حذف کردند.

بخششی فعلا در کار نیست. قرار است فقط روی تعلیق ایران تاریخ مصرف بگذارند.

مطالب مرتبط:

دادگاه و پیشنهاد فدراسیون جهانی جودو: با اسراییل رقابت کنید و برگردید

دادگاه حکمیت ورزش برگزار شد؛ از تهدید خانواده مولایی تا اسکورت ویژه پلیس سوییس

مسئول حمله به سفارت عربستان، رییس کمیته فدراسیون تعلیقی جودو

نامه آرش میراسماعیلی به صداوسیما علیه اسرائیل؛ تیر خلاص به فدراسیون جودو

پرونده قطور فدراسیون جهانی جودو علیه ایران در دادگاه عالی ورزش

تقدیر در فضای تعلیق جودو؛ همه می‌روند، فقط ما می‌مانیم

محرومیت جودو ایران قطعی شد؛ خداحافظی با المپیک توکیو

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

رسانه‌‌ها در ایران؛ محمود فکری برکنار شده است

۱۱ اسفند ۱۳۹۹
خواندن در ۱ دقیقه
رسانه‌‌ها در ایران؛ محمود فکری برکنار شده است