close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

«دست‌بوسی» حدادعادل از فرح؛ پیام محمود به مجتبی

۴ اسفند ۱۳۹۹
احسان مهرابی
خواندن در ۴ دقیقه
به صورت تصادفی سخنان «محمود احمدی‌نژاد» علیه دو رئیس مجلس اصول‌گرا با یکشنبه‌ها مصادف شده است.
به صورت تصادفی سخنان «محمود احمدی‌نژاد» علیه دو رئیس مجلس اصول‌گرا با یکشنبه‌ها مصادف شده است.
احمدی‌نژاد در یک روز یکشنبه فیلم دیدار «فاضل لاریجانی» و «سعید مرتضوی» را در مجلس منتشر کرد و علیه «علی لاریجانی» سخن گفت
احمدی‌نژاد در یک روز یکشنبه فیلم دیدار «فاضل لاریجانی» و «سعید مرتضوی» را در مجلس منتشر کرد و علیه «علی لاریجانی» سخن گفت
اینک در یکشنبه‌ای دیگر از «دست‌بوسی» «غلامعلی حدادعادل» از «فرح پهلوی» سخن گفته است.
اینک در یکشنبه‌ای دیگر از «دست‌بوسی» «غلامعلی حدادعادل» از «فرح پهلوی» سخن گفته است.

به صورت تصادفی سخنان «محمود احمدی‌نژاد» علیه دو رئیس مجلس اصول‌گرا با یکشنبه‌ها مصادف شده است. او در یکشنبه‌ای که در بین اصول‌گرایان به «یکشنبه سیاه» مشهور شد، فیلم دیدار «فاضل لاریجانی» و «سعید مرتضوی» را در مجلس منتشر کرد و علیه «علی لاریجانی» سخن گفت. اینک در یکشنبه‌ای دیگر از «دست‌بوسی» «غلامعلی حدادعادل» از «فرح پهلوی» سخن گفته است.

***

دعوا را اما اول حدادعادل آغاز کرد و در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از رد صلاحیت محمود احمدی‌نژاد سخن گفت و اطمینان داد که او در این دوره نیز مانند قبل امکان حضور در انتخابات را نخواهد داشت.

او تاکید کرد که آمدن احمدی‌نژاد به انتخابات را «اصلا در نظر نگیرید»؛ چرا که «چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؛ دوره قبلی هم رخ نداد، چه برسد به اینکه الان چهار سال هم گذشته و بدتر هم شده است.»

این سخنان حدادعادل به معنای رد صلاحیت قطعی احمدی‌نژاد در انتخابات تفسیر شد و واکنش حامیان او را به دنبال داشت. اهمیت این موضع این بود که سخنانش مدتی پس از خبرهای منتشر شده توسط نزدیکان احمدی‌نژاد درباره دیدار او با «مجتبی خامنه‌ای» بیان شد و عملا همه گمانه‌زنی‌ها در این‌باره را نقش بر آب کرد.

هم‌زمان با مطرح شدن خبر این دیدار، برخی از نزدیکان احمدی‌نژاد از جمله «عبدالرضا داوری» موضوع رهبری مجتبی خامنه‌ای را مطرح کرده بودند و گمانه «ریاست‌جمهوری محمود و رهبری مجتبی» در فضای مجازی مطرح می‌شد. اینک سخنان پدرزن مجتبی خامنه‌ای، پایانی بر این رویا و گمانه‌زنی است و عملا جریان احمدی‌نژاد را از گمانه‌زنی‌های انتخاباتی حذف خواهد کرد.

واکنش محمود احمدی‌نژاد به سخنان حدادعادل، وضعیت و ادبیات او را به سه سال پیش برد. زمانی که در واکنش به بازداشت نزدیکانش از «جاسوس» بودن دختر «صادق لاریجانی» سخن می‌گفت.

احمدی‌نژاد گفته که حدادعادل با «پریوش سطوتی»، همسر «حسین فاطمی» ملاقات کرده و خواستار مخالفت او با دولت احمدی‌نژاد شده؛ اما سطوتی با این تقاضا مخالفت کرده و عکس دست‌بوسی فرح پهلوی توسط حدادعادل را به خود او نشان داده است.

بر اساس روایت احمدی‌نژاد، ماموران امنیتی در آن شب به محل اقامت پریوش سطوتی رفته و لپ‌تاپ او را با خود برده و پس از آن نیز او را بازداشت کرده‌اند. پریوش سطوتی سال ۱۳۹۰ به ایران سفر کرد و دفترچه خاطرات حسین فاطمی را به او هدیه داد. سطوتی همان زمان بازداشت شد و برگزاری جلسات با او یکی از اتهامات «اسفندیار رحیم مشایی» اعلام شده بود.

موضوع «دست‌بوسی» حدادعادل از فرح پهلوی البته موضوع جدیدی نبود و در دهه ۶۰ نیز هر زمان که نام حدادعادل در گمانه‌زنی‌ها برای وزارت آموزش و پرورش مطرح می‌شد، در محافل و بولتن‌ها پیش کشیده می‌شد. در زمان حضور حدادعادل در مجلس ششم نیز برخی از اصلاح‌طلبان این موضوع را به صورت تلویحی مطرح می‌کردند. در سال‌های اخیر اما این موضوع کمتر مطرح شده بود. سخنان احمدی‌نژاد کنایه‌ای نیز به مجتبی خامنه‌ای می‌تواند باشد و پیامی که باید او را نیز در معادلات در نظر بگیرد.

سخنان محمود احمدی‌نژاد هر چند در فضای حامیان او شور دیگری را ایجاد کرده؛ اما می‌تواند به معنای قطعی بودن رد صلاحیتش نیز باشد. «حسام‌الدین آشنا»، مشاور حسن روحانی، نیز اعلام کرده که این سخنان به تایید صلاحیت او کمکی نخواهد کرد.

او نوشته است: «احتمالا دکتر حداد در مورد عدم امکان احراز صلاحیت دکتر احمدی‌نژاد، قصد اخبار و اطلاع‌رسانی نداشته‌ بلکه تحلیل خود را بیان کرده است؛ می‌توان با این تحلیل موافق یا مخالف بود؛ اما بهتان زدن به دیگران و حواله اثبات آن به کامپیوتر توقیف شده، کمکی به احراز صلاحیت نمی‌کند.»

در صورت رد صلاحیت احمدی‌نژاد، عملا این جریان امکان حضور در انتخابات را نخواهد داشت. او نمی‌تواند مدل حمایت «خاتمی و هاشمی» از روحانی را تقلید کند؛ چرا که در میان کارگزارانش دیگر افرادی مانند «بقایی و مشایی» ندارد که به آنان اطمینان کامل داشته باشد.

در این میان چهره‌هایی چون «پرویز فتاح» نیز اگر چه به جریان احمدی‌نژاد نزدیک هستند؛ اما در صورت پیروزی راه خود را خواهند رفت و به صورت علنی چندان سهمی به جریان او نخواهند داد. چهره‌هایی چون «سعید جلیلی» یا «سعید محمد» نیز هر چند به لحاظ سیاسی شباهت‌هایی با احمدی‌نژاد دارند؛ اما به لحاظ تشکیلاتی ارتباط جدی با او نخواهند داشت.

قاعدتا احمدی‌نژاد نیز از معادلات سیاسی پشت پرده و احتمال رد صلاحیت خود اطلاع دارد؛ اما با اقدامات خود و حملات به اصول‌گرایان قصد دارد همچنان هزینه رد صلاحیت را بالا ببرد و خود را همچنان در فضای سیاسی نگه دارد. از سوی دیگر او احساس می‌کند که در فضای انتخابات هزینه برخورد با او بیشتر است و اقداماتش در این فضا بیشتر به چشم خواهد آمد.

هر چند اقدامات احمدی‌نژاد کمکی به بازگشت سریع او به قدرت نخواهد کرد؛ اما او و نزدیکانش مانند برخی از دیگر گروه‌های سیاسی در ایران به اتفاقات پس از مرگ «خامنه‌ای» و تغییر فضای سیاسی برای بازگشت به قدرت امید دارند و تلاش می‌کنند تا آن‌زمان همچنان خود را سرپا نگه دارند.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

کشته شدن دست‌کم ۱۰ شهروند بلوچ در تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران

۴ اسفند ۱۳۹۹
خواندن در ۱ دقیقه
کشته  شدن دست‌کم ۱۰ شهروند بلوچ در تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران