1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستایالات متحده آمریکا

بلینکن: کنترل بلندی‌های جولان برای اسرائیل اهمیت دارد

۱۳۹۹ بهمن ۲۱, سه‌شنبه

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان ازسوی دولت ترامپ را رد کرد. او اما گفت که کنترل این منطقه، تا زمانی که ایران درسوریه حضور دارد، برای اسرائیل از اهمیت بسیار برخوردار است.

https://p.dw.com/p/3p7kx
آنتونی بلینکن
آنتونی بلینکنعکس: Carlos Barria/REUTERS

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۹ حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را با امضای فرمانی از سوی ایالات متحده به رسمیت شناخت و بدین گونه تغییری اساسی در سیاست ده‌ها ساله آمریکا در این مناقشه رقم زد.

اسرائیل در پی جنگ ۱۹۶۷ با کشورهای عربی، بلندی‌های جولان در نواحی مرزی با سوریه را فتح کرد و از سال ۱۹۸۱ آن را به رسما به اشغال خود درآورد؛ اقدامی که تاکنون از سوی جامعه بین‌الملل پذیرفته نیست.

 آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۸ فوریه (۲۰ بهمن) اما در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان از تأیید اقدام دولت ترامپ خودداری کرد و گفت: «به لحاظ عملی از نظر من، کنترل بلندی‌های جولان در وضعیت کنونی برای امنیت اسرائیل از اهمیت زیادی برخوردار است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، بلینکن افزود: «مسئله حقوقی این قضیه، موضوع دیگری است؛ و در صورتی که وضعیت سوریه در طول زمان تغییر کند، آن را بررسی خواهیم کرد، اما با آن فاصله زیادی داریم.»

وزیر خارجه آمریکا گفت که دولت پرزیدنت بشار اسد و نیز حضور گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران، "تهدید امنیتی جدی" برای اسرائیل به حساب می‌آیند.

پیش از این مشاوران جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته بودند که دولت ایالات متحده به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان از سوی ایالات متحده را پس نخواهد گرفت.

دولت ترامپ اورشلیم را نیز به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به این شهر منتقل کرد. این اقدام دولت آمریکا در آن زمان تغییری اساسی در سیاست ده‌ها ساله خاورمیانه‌ای آمریکا به شمار آمد.

بلینکن در این رابطه تأکید کرد که سفارت ایالات متحده در اورشلیم خواهد ماند.

دونالد ترامپ در طول چهار سال ریاست‌جمهوری خود سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا را به طور عمده بر اساس خواسته‌های اسرائیل به عنوان هم‌پیمان اصلی خود به رهبری بنیامین نتانیاهو تنظیم کرد.

جو بایدن و تیم او اعلام کرده‌اند که رابطه آمریکا با فلسطینی‌ها را که ترامپ سطح آن را به حداقل رسانده بود، بار دیگر احیا خواهند کرد، کمک‌های خود را از سر خواهند گرفت و با اقدامات یکجانبه اسرائیل در مورد ساخت و ساز شهرک‌های یهودی‌نشین در سرزمین‌های اشغالی مخالفت خواهند ورزید.

بلینکن تأکید کرد که هدف دولت جو بایدن تشکیل دولت مستقل فلسطین است و در این رابطه از هر گونه مذاکره‌ای پشتیبانی خواهد کرد.

جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید با رهبران کشورهای خارجی تماس گرفت، اما نتانیاهو در میان آنها نبود. این امر در اسرائیل و در میان کارشناسان منطقه بسیار پرسش‌برانگیز تعبیر شد. این در حالی است که رئیس‌جمهوری‌های پیشین آمریکا، اوباما و ترامپ، تنها چند روز پس از شروع کار خود با رهبران اسرائیل تماس گرفته بودند.

آنتونی بلینکن در برابر این پرسش سی‌ان‌ان که چرا بایدن با نتانیاهو تماس نگرفته است گفت: «من مطمئن هستم که در آینده نزدیک این فرصت فراهم خواهد شد.»

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر