آغاز کارزار سراسری واکسن فلج کودکان در افغانستان؛ طالبان حمایت کرد

افغانستان، بیماری فلج کودکان، وزارت صحت عامه، طالبان،

منبع تصویر، AFP

توضیح تصویر، فلج اطفال نوعی بیماری است که کودکان به آن مبتلا می‌شوند و غیرقابل درمان است، اما با واکسن قابل پیشگیری است

کارزار سراسری واکسن پولیو یا بیماری فلج کودکان در افغانستان رسما آغاز شد. این نخستین کارزار سراسری واکسن پولیو در سال جاری میلادی در این کشور است. همزمان با آغاز این کارزار، گروه طالبان از تطبیق این برنامه اعلام حمایت کرده است.

قرار است در این کارزار پنج روزه، که از سوی دولت افغانستان و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) راه اندازی شده، به حدود ۱۰ میلیون کودک زیر پنج سال واکسن می‌شوند.

وزارت بهداشت افغانستان ناامنی را بزرگترین چالش برسر راه واکسیناسیون کودکان در این کشور خوانده است. این وزارت گفته که آن‌ها نگرانند که حدود ۳.۳ میلیون کودک به دلیل ممنوعیت کمپین خانه به خانه در مناطق خاص کشور از گرفتن واکسن محروم شوند.

میرجان راسخ مسئول آگاهی عامه‌ای برنامه محو پولیو در این وزرات به بی بی سی گفته که این کودکان بیشتر در جنوب افغانستان زندگی می‌‎کنند و اگر واکسن نشوند این مناطق با فاجعه بیماری فلج کودکان روبرو خواهد شد.

همزمان با آغاز این کارزار گروه طالبان نیز از تطبیق این برنامه اعلام حمایت کرده است. نمایندگان سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) روز گذشته با ملابرادر آخند، معاون سیاسی این گروه دیدار کرده و در این نشست، در مورد چگونگی تطبیق واکسین پولیو و روش‌های درمان بیماری کرونا گفتگو شده است.

محمدنعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر صبح امروز دوشنبه(۲۹ جدی/دی) در توییترش نوشت که گروه طالبان زمینه‌سازی برای ارایه خدمات بهداشتی به مردم را مسئولیت خود می‌داند و "به سازمان جهانی صحت از همکاری کامل با آنها مطابق اصول خویش اطمینان داد."

مخالفان مسلح دولت افغانستان در گذشته در ولایات کشور که نفوذشان بیشتر است ممانعت‌هایی برای اجرای برنامه پولیو ایجاد کردند.

همچنین گروه طالبان به تاریخ ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ فعالیت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان جهانی بهداشت را در مناطق تحت کنترلش در افغانستان ممنوع اعلام کرده بود.

افزایش ناامنی و ممانعت از انجام واکسن از سوی مخالفان مسلح دولت به ویژه در مناطق جنوبی افغانستان همواره از دلایل عمده افزایش موارد این بیماری در افغانستان عنوان شده است.

افغانستان، بیماری فلج کودکان، وزارت صحت عامه، طالبان،

منبع تصویر، EPA

توضیح تصویر، همزمان با آغاز این کارزار، گروه طالبان از تطبیق این برنامه اعلام حمایت کرده است

وزارت بهداشت افغانستان گفته موارد مثبت پولیو در سال ۲۰۲۰ در این کشور و به خصوص ولایات جنوبی حدود ۵۰ درصد افزایش داشته. در همین سال به گفته این وزارت ۵۶ مورد مثبت به ثبت رسیده در حالی که در سال ۲۰۱۹ شمار موارد مثبت پولیو در سراسر این کشور ۲۹ مورد بود.

همزمان با این سازمان جهانی بهداشت در افغانستان که در بخش کارزارهای واکسینه کردن کودکان در برابر فلج و دیگر بخش‌های بهداشت فعالیت دارد از مردم خواسته که کودکان زیر سن پنج سال را واکسینه کنند.

این سازمان امروز در توییترش نوشت: کودکان نمیدانند که ویروس پولیو سبب فلج آن‌ها می‌شود. به مثابه والدین شما باید بدانید که اگر کودکان خود را در مقابل پولیو واکسن نکنید خطر فلج آنها وجود دارد.

این سازمان از مردم خواسته که اگر کمپین خانه به خانه در منطقه شما تطبیق شده نمی‌تواند، کودکان خود را در کلینیک واکسینه کند.

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

افغانستان و پاکستان تنها کشورهای هستند که هنوز بیماری فلج کودکان در آن به صورت کامل ریشه کن نشده است.

فلج اطفال نوعی بیماری است که کودکان به آن مبتلا می‌شوند و غیرقابل درمان است، اما با واکسن قابل پیشگیری است.