۳۰ سال انتظار لیورپول: ۲۳۹ بازیکن و یک و نیم میلیارد پوند در راه قهرمانی نوزدهم

09/04/1399 06:34 ب.ظ

اول ماه مه ۱۹۹۰ بازیکنان لیورپول در ورزشگاه آنفیلد که جای سوزن انداختن نداشت، با لذت تمام قهرمانی در لیگ فوتبال انگلیس را جشن گرفتند. قهرمانی بعدی ۳۰ سال طول کشید اما سه دهه ناکامی به معنی عدم تلاش لیورپول برای قهرمانی در لیگ انگلیس نبود. بازیکنان زیادی به این تیم آمدند، گل‌های بسیاری وارد دروازه حریفان شد و پیروزی‌های بزرگی هم حاصل شدند، اما نه به اندازه کافی؛ تا این که عملکرد فوق‌العاده این فصل از راه رسید.

اول ماه مه ۱۹۹۰ بازیکنان لیورپول در ورزشگاه آنفیلد که جای سوزن انداختن نداشت، با لذت تمام قهرمانی در لیگ فوتبال انگلیس را جشن گرفتند. قهرمانی بعدی ۳۰ سال طول کشید اما سه دهه ناکامی به معنی عدم تلاش لیورپول برای قهرمانی در لیگ انگلیس نبود. بازیکنان زیادی به این تیم آمدند، گل‌های بسیاری وارد دروازه حریفان شد و پیروزی‌های بزرگی هم حاصل شدند، اما نه به اندازه کافی؛ تا این که عملکرد فوق‌العاده این فصل از راه رسید. در نگاه به تلاش ۳۰ ساله لیورپول برای قهرمانی در لیگ انگلیس باید به یک بازیکن (چه از جنبه مثبت و چه منفی) نگاهی ویژه داشت: استیون جرارد.

هافبک و کاپیتان لیورپول هم جزو ۱۰ بازیکن برتر باشگاه از نظر حضور در بیشترین تعداد بازی است و هم جزو ۱۰ گلزن برتر باشگاه. او همچنین رکورددار پاس گل لیورپول (۷۰) در سه دهه اخیر است.

جرارد نقشی اساسی در دو قهرمانی مهم باشگاه دارد: لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۵ و جام حذفی فوتبال انگلیس در سال ۲۰۰۶. هر دو مسابقه ۳-۳ تمام شد و کار به ضربات پنالتی کشید. در هر دو مسابقه جرارد گل زد و بازیکن کلیدی تیمش بود.

از سوی دیگر غیرممکن است که بتوان دو تصویر جرارد در فصل ۲۰۱۳-۱۴ که تیم بخت بالایی برای قهرمانی داشت را فراموش کرد: یکی تصویر او در میان بازیکنان لیورپول، زمانی که تیم در صدر جدول بود و او فریاد می‌زد:"اجازه لغزش نداریم."Getty Images headtopics.com

دیگری لغزش او مقابل چلسی در ورزشگاه آنفیلد که موجب شد دمبا با دروازه قرمزها را باز کند و با شکست در آن بازی رویای قهرمانی لیورپول بر باد رفت. البته محبوبیت کاپیتان پیشین، میان طرفداران آن قدر هست که بعید است کسی هنوز او را به خاطر آن صحنه نبخشیده باشد.

ادامه مطلب:
bbcpersiansport »

در پی اعتراضات به نژادپرستی صورت گرفت: تغییر نام کرم‌های سفیدکننده پوست پرطرفدار در هند🔺در پی اعتراضات به نژادپرستی صورت گرفت: تغییر نام کرم‌های سفیدکننده پوست پرطرفدار در هند ⚡️اعتراضات جهانی به نژادپرستی حالا ابعاد تازه و جدیدی به خود گرفته و به محصولات زیبایی سفید کننده پوست که در هند و کشورهای آسیایی دیگر رواج دارد نیز رسیده است.

شمار مبتلایان به کرونا در آفریقا به مرز 375 هزار نفر رسید

در موج سنگین 'کرونا' به سر می‌بریم / نمی‌دانیم در فصل سرد چه اتفاقی می‌افتدرییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم، گفت: نمی‌دانیم در فصل سرما چه اتفاقی می‌افتد و قابل پیش‌بینی نیست که کرونا با بیماری مانند آنفلوآنزا همزمان شود و چه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهد، این موارد از نگرانی‌های وزارت بهداشت است.

جوان زندانی در زندان بانه به علت ضربه مغزی به کُما رفت

ترامپ: کسی درباره حمله کذایی به نیروهایمان در افغانستان به من اطلاعی نداده استدونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به گزارش اخیر روزنامه نیویورک تایمز درباره قتل نظامیان آمریکایی با تحریک روسیه در افغانستان، آن را تکذیب کرد و گفت که کسی به او درباره این ادعا اطلاعی نداده است.

شمار قربانیان به کرونا در انگلستان به 43550 نفر افزایش یافت

محمد صلاح، روبرتو فرمینو و سادیو مانه، مثلث خط حمله تیم کنونی لیورپول نیز در میان ۱۰ گلزن برتر باشگاه طی این دوره ۳۰ ساله جای دارند.

در نگاه به تلاش ۳۰ ساله لیورپول برای قهرمانی در لیگ انگلیس باید به یک بازیکن (چه از جنبه مثبت و چه منفی) نگاهی ویژه داشت: استیون جرارد.

هافبک و کاپیتان لیورپول هم جزو ۱۰ بازیکن برتر باشگاه از نظر حضور در بیشترین تعداد بازی است و هم جزو ۱۰ گلزن برتر باشگاه. او همچنین رکورددار پاس گل لیورپول (۷۰) در سه دهه اخیر است.

جرارد نقشی اساسی در دو قهرمانی مهم باشگاه دارد: لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۵ و جام حذفی فوتبال انگلیس در سال ۲۰۰۶. هر دو مسابقه ۳-۳ تمام شد و کار به ضربات پنالتی کشید. در هر دو مسابقه جرارد گل زد و بازیکن کلیدی تیمش بود.

از سوی دیگر غیرممکن است که بتوان دو تصویر جرارد در فصل ۲۰۱۳-۱۴ که تیم بخت بالایی برای قهرمانی داشت را فراموش کرد: یکی تصویر او در میان بازیکنان لیورپول، زمانی که تیم در صدر جدول بود و او فریاد می‌زد:"اجازه لغزش نداریم."Getty Images

دیگری لغزش او مقابل چلسی در ورزشگاه آنفیلد که موجب شد دمبا با دروازه قرمزها را باز کند و با شکست در آن بازی رویای قهرمانی لیورپول بر باد رفت.

البته محبوبیت کاپیتان پیشین، میان طرفداران آن قدر هست که بعید است کسی هنوز او را به خاطر آن صحنه نبخشیده باشد.کنی دالگیش، لیورپول را به سوی قهرمانی شانزدهم، هفدهم و هجدهم هدایت کرد. اما اسطوره قرمزها قبل از این که دفاع از قهرمانی را کامل کند، در اقدامی غافلگیرکننده و در حالی که تیم با سه امتیاز اختلاف صدرنشین بود، در فوریه ۱۹۹۱ استعفا کرد. جانشین دائمی او، گریم سونس، نتوانست ادامه راه را با موفقیت طی کند و در پایان آرسنال قهرمان شد.

لیورپول از آغاز فصل ۱۹۹۰-۹۱ تا کنون نه سرمربی دائمی داشته است. گذشته از سونس که در پنج بازی انتهایی فصل ۱۹۹۰-۹۱ هدایت تیم را عهده‌دار بود، چهار سرمربی دیگر طی این ۳۰ سال توانستند تا یک قدمی قهرمانی پیش روند: ژرار هولیه (۲۰۰۱-۰۲)، رافائل بنیتس (۲۰۰۸-۰۹)، برندان راجرز (۲۰۱۳-۱۴) و یورگن کلوپ (۲۰۱۸-۱۹).

تمام مربیان این دوره غیر از روی هاجسون (که یک فصل کامل سرمربی لیورپول نبود) و راجرز (که خیلی به قهرمانی نزدیک شد) دست‌کم یک جام برای باشگاه بدست آوردند.

لیورپول با یورگن کلوپ سرانجام توانست وارثی برای تاج و تخت"کینگ کنی" پیدا کند. این سرمربی آلمانی تنها مربی قرمزها پس از رفتن کنی دالگلیش (شامل دومین دوره حضور سرمربی اسکاتلندی) است که بیش از ۶۰ درصد مسابقاتش را برده است.Getty Images

از رزنتال تا مینامینو: لیورپول چگونه یک و نیم میلیارد پوند خرج کرد

اولین اقدام لیورپول در بازار نقل و انتقالات پس از قهرمانی فصل ۱۹۸۹-۹۰، خریدن قرضی رونی رزنتال از باشگاه استاندارد لیژ با قیمتی حدود یک میلیون پوند بود.

این مهاجم اسرائیلی، اولین بازیکن از ۲۱۸ نفری بود که در فاصله قهرمانی هجدهم و نوزدهم لیگ انگلیس، راهی آنفیلد شدند. آخرین بازیکن هم تاکومی مینامینو بود که ژانویه گذشته با ۷ میلیون و ۲۵۰ هزار پوند به لیورپول پیوست.

داستان نقل و انتقالات لیورپول در این دوره را می‌توان"خوب، بد، زشت" نامید. به ازای هر لوئیس سوارز و ویرجیل فان‌دایک، یک توربن پیچنیک، یک برونو چیرو و یک شون داندی نیز وجود داشتند.

در این دوره همچنین مبالغ هنگفتی پرداخت شدند که حاصلشان چیزی جز فاجعه نبود؛ بازیکنانی مانند: اندی کرول (۳۵ میلیون پوند برای ۶ گل در ۴۴ مسابقه لیگ)، کریستین بنتکه (۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار پوند برای ۹ گل در ۲۹ بازی) یا ماریو بالوتلی (۱۶ میلیون پوند برای یک گل در ۱۶ مسابقه.)

یک فصل جذاب دیگر؛ لیورپول باز هم می‌تواند منچستر سیتی را به چالش بکشد

پر جنب و جوش‌ترین دوره نقل و انتقالات باشگاه بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ بود که طی سه فصل زیر نظر بنیتس، لیورپول ۴۰ بازیکن خرید.

این خریدها شامل بازیکنانی خوب (پپه رینا، درک کویت، لوکاس لیوا و فرناندو تورس)، بازیکنانی نه چندان جالب (مارک گونزالس و جرمین پنانت) و بازیکنانی است که الان کسی حتی نامشان را هم به خاطر ندارد (گابریل پالتا و سباستین لتو).

طبیعی است که صورتحساب باشگاه در سال‌های اخیر به مراتب سنگین‌تر شده است، ولی طبق آمار"ترنسفرمارکت"، لیورپول بین قهرمانی هجدهم و نوزدهم در انگلیس یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون پوند خرج کرده است.

اغراق نیست اگر گفته شود بهترین بازیکنان باشگاه بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۰ آن‌هایی هستند که لیورپول برای خریدشان یک پول سیاه هم نپرداخت؛ محصولات آکادمی باشگاه: رابی فاولر، جرارد، کاراگر، مایکل اوون و ترنت الکساندر آرنولد.

از سوی دیگر بازیکنانی مانند فان‌دایک، آلیسون بکر و نبی کیتا، که سه بازیکن گران تاریخ باشگاه هستند، نقشی اساسی در قهرمانی این فصل لیورپول داشته‌اند.

در فوتبال مدرن معمولا هرچقدر که پول بدهید، آش می‌خورید."هرگز تنها قدم نخواهی زد"

بازیکنان می‌آیند و می‌روند، اما آنچه همیشه برای باشگاه می‌ماند، هواداران هستند.

طرفداران لیورپول بیشتر از آن چیزی که فکرش را می‌کردند برای قهرمانی نوزدهم انتظار کشیدند و این قهرمانی نیز در حالی بدست آمد که آن‌ها در کنار تیمشان نبودند. حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا در ۹ بازی آخر این فصل لیگ برتر فوتبال انگلیس ممنوع شد.

با این حال در تمام این سال‌ها طرفداران لیورپول، دسته دسته راهی آنفیلد شدند. سختی‌های گرفتن بلیت یک فصل مسابقات، موجب شده تا تنها پای تعداد مشخصی از تماشاگران به آنفیلد برسد، ولی طبق آمار ترنسفر مارکت در ۳۰ سال اخیر ۲۴۶۹۸۹۴۲ نفر از نزدیک بازی لیورپول را در ورزشگاه خانگی این تیم دیده‌اند.