از شروع یورو ۲۰۲۰ تا کنون، دانمارکیها به اندازه یک عمر هیجان و احساسات تجربه کردهاند و با صعود این تیم به نیمهنهایی این روند همچنان ادامه دارد. بخش ورزشی بیبیسی به سراغ هواداران دانمارکی رفته و از آنها در مورد حال و هوایشان در این لحظات...
بخش ورزشی بیبیسی به سراغ هواداران دانمارکی رفته و از آنها در مورد حال و هوایشان در این لحظات فراموشنشدنی سوال کرده است. یس هاگسبرگ لیند، یکی از هواداران باشگاه کپنهاگ چند سالی است که بلیت فصلی این باشگاه را میخرد. او هر سه بازی دور گروهی دانمارک را در ورزشگاه خانگی این تیم از نزدیک تماشا کرده است.
منبع تصویر، لیند (سمت راست) و دوستش مورتن پیش از بازی اول دانمارک در یورو مقابل فنلاند لیند به بیبیسی گفت: "من صدها بار به ورزشگاه پارکن رفتهام اما هیچوقت آن را اینقدر ساکت ندیده بودم. همه شوکه و بیحس شده بودند و زبانشان بند آمده بود. از بقیه بازی چیز دیگری به یاد ندارم. اصلا مهم نبود."
بعد از دو ساعت و نیم تاخیر، بازیکنان هر دو تیم برای ادامه مسابقه به زمین بازی برگشتند. دانمارک آن بازی را ۰-۱ واگذار کرد و در دیدار بعدی هم ۱-۲ از بلژیک شکست خورد. لیند میگوید: "بار سنگینی که روی شانهمان حس میکردیم تا نیمه اول بازی مقابل بلژیک ادامه داشت. اما با بازی فوقالعاده بچهها در نیمه اول، این حس بد کاملا از بین رفت و ما دوباره میتوانستیم در مورد فوتبال حرف بزنیم.
آیا ما ایرانیها نژادپرست هستیم؟ | آرش نصر اصفهانی
در میان همه مشکلات معیشتی و اجتماعی، چطور میتوان از جامعه ایران پرسید که آیا میدانستید احتمالا برخی از ما نژادپرست هستیم؟ آرش نصراصفهانی، دانشآموخته و فارغالتحصیل دکترای جامعهشناسی و پژوهشگر حوزه مسائل اجتماعی ایران است. مدتها پیش سراغ رفتیم. او یکی از معدود جامعهشناسانی است که در این زمینه تحقیق کرده و در رسانهها و فضایی مجازی دراینباره صحبت میکند. نصراصفهانی معتقد است آنچه در ایران نسبت به افغانستانیها اتفاق میافتد، مصداقی از نژادپرستی است. اگرچه این به آن معنا نیست که همه مردم ایران نژادپرست هستند. کمااینکه وقتی ما از نژادپرستی در آمریکا یا اروپا حرف میزنیم، به این معنی نیست که همه مردم نژادپرست هستند. در این گفتوگوی تفصیلی، نصراصفهانی با تشریح مفهوم نژادپرستی در ایران، به بیان تاریخچه و علت این رفتار پرداخته است. او علت وجود این نگاه را در شیوه تفکر ما درباره هویت ایرانی و سیاست دولت از دهه 70 به بعد میداند و معتقد است در دنیای امروز که دنیای مهاجرت است، چارهای جز تغییر نداریم. ادامه مطلب >>