1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

بازرسی مواد غذایی آلمان پخش یک نوع کلوچه ایرانی را متوقف کرد

۱۳۹۹ آذر ۲۰, پنجشنبه

شرکت بزرگ صادرات و واردات مهیار در شهر کلن اعلام کرده که برای "حمایت پیشگیرانه از مصرف‌کننده" فروش "کلوچه نادری" را متوقف می‌کند. دلیل این امر احتمال سرطان‌زا بودن یک سری از این کلوچه‌‌ها با شماره سریال مشخص است.

https://p.dw.com/p/3mXEd
Iran Naderi-Kekse
عکس: muffinco.ir

به گزارش نشریه "مرکور" روز پنج‌شنبه ۲۰ دی‌ماه (۱۰ دسامبر)،  یک تاجر بزرگ ایرانی در آلمان فروش کلوچه نادری را با نظر بازرسان مواد غذایی این کشور متوقف کرده است.

کنترل مواد غذایی در آلمان از بسیاری کشورها سختگیرانه‌تر است. به همین دلیل این یک پدیده عادی است که هر چند وقت یکبار فروش یک کالا به دلیل نداشتن استانداردهای لازم متوقف و این کالا از جمع‌آوری شود.

در آخرین مورد شرکت واردات و صادرات مهیار به ریاست مراد صرافیان در شهر کلن اعلام کرده که برای «حمایت پیشگیرانه از مصرف‌کننده» فروش یک سری از کلوچه‌های نادری در بسته‌‌های ۲۱۰ گرمی با تاریخ انقضای ۱۶ آوریل ۲۰۲۱ را متوقف می‌کند.

دلیل این اقدام این است که به نظر بازرسان مواد غذایی آلمان خوردن این نوع کلوچه به دلیل وجود آلاینده‌هایی با اثرات ژنتیکی و سرطان‌زایی می‌تواند برای سلامتی خطر ایجاد کند.

منظور از آلودگی این است که یک ماده خوراکی آغشته به مواد خارجی باشد که می‌تواند تکه‌های فلز یا پلاستیک یا آفت‌کش‌های گیاهان باشد. سموم دفع آفات می‌تواند تغییرات ژنتیکی را باعث شود که باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای بدن انسان می‌شوند.

خوردن این گونه خوراکی‌ها در میان مدت و درازمدت خطر ابتلا به سرطان را به صورت محسوسی بالا می‌برد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

خطر دیگر موجود در این کلوچه‌ها این است که وجود بادام زمینی در آن روی بسته هشدار داده نشده است. بادام زمینی بسیار آلرژی‌زاست و می‌تواند برای کسانی که آلرژی دارند اثرات جانبی خطرناکی ساعتی پس از خوردن به وجود آورد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

این کلوچه‌ها در سه استان برلین، نوردراین وست‌فالن و راینلند فالز پخش شده‌اند.

شرکت واردات و صادرات م.صرافیان ۴۰ سال پیش در آلمان کارش را شروع کرده است. در وبسایت این شرکت نوشته شده: «با افزایش مهاجرت ایرانیان به آلمان در دهه ۹۰ میلادی، تقاضا برای مواد غذایی و خوراکی‌های تولید ایران بیشتر شد. برای برآورده کردن این نیاز و نیز دادن حس در وطن بودن به هم‌وطنانمان پخش فرآورده‌های غذایی را با خوراکی‌های سنتی گسترش دادیم.»