انتخابات سال 98 نزدیک است و با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی حاکم بر کشور، انتخابات افراد شایسته برای جایگاهی که به تعبیر امام راحل، در راس امور قرار دارد و عصاره فضائل ملت است، از اهمیت بیشتری برخوردار است.، برای بررسی شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم بر انتخابات امسال و لزوم ارائه ایده از سوی کنشگران سیاسی و کاندیداها، گفتوگوهایی با کارشناسان و صاحبنظرات حوزه علوم اجتماعی و علوم سیاسی انجام میدهد.
دسته دوم کنشگران، نهادهای دولتی و حاکمیتی هستند که وظیفهشان در اصل برگزاری انتخابات است و در واقع چینش انتخابات آنطور که در قانون اساسی تعریف شده را برعهده دارد. دولت را بهمعنای قوه مجریه عرض میکنم چون من اصرار دارم لفظ دولت را به معنای state بنامم که همه ارکان در ذیل آن است. قوه مجریه نقش برگزاری انتخابات را دارد و نقشی کاملا اجرایی همانطور که فلسفه این قوه است برعهده دارد و وزارت کشور متولی این کار است. در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری همین روند را شاهدیم و در انتخابات محلی کمی فرق دارد.
در این برهه اما غربیها جور دیگری روی مذاکرات حساب باز میکردند و طبیعی بود برجام به این نتایجی که دوستان میخواهند نمیرسد. هنوز اوباما بر سر کار بود که «قانون داماتو» که بعدا تغییر نام داد، دوباره تمدید شد و اوباما این کار را کرد. تحریمهایی که بر برخی اشخاص حقوقی و حقیقی ایران انجام شد، در زمان اوباما و بعد برجام اتفاق افتاد.
توسعه یک ایدئولوژی است که از قرن 18 شروع شد و غربیهای استعمارگر آن را شروع کردند و برای توجیه نحوه پیشرفت خود آن را مطرح کردند و برای توجیه عقبماندگی سایر کشورها، این گفتمان را فرافکنی کردند و گفتند اگر میخواهید پیشرفت کنید همین راه را بیایید و همین راه، تقدیر محتوم شماستگره زدن امر سیاست خارجی با امر اقتصادی همین گفتمان است که پیرو ایدئولوژی توسعه است.
در همه جای دنیا میدانهای انتخاباتی صحنه احساسات است و انتخابات طراحی شده تا صحنه emotion و تزریق احساسات باشد. در همه جای دنیا این مرسوم است و کارناوالها و میتینگها بخش جدایی ناپذیر انتخابات هستند.یک جاهایی در کشور ما امر انتخابات بهدلیل دستکاری یا مانیپولاسیون، تزریق احساسات و عاطفه بیش از حد اتفاق میافتد و دلیل آن هم این است که ساختارهای انتخاباتیمان قوام لازم را نیافته و هنوز نمیدانیم میخواهیم با احزاب کنشگری کنیم یا با مردم یا با دولت یا با نهادهای دیگر و هنوز سردرگم هستیم.
ماجرای این «تکرار» این است که بخشهایی از دولت فردی را که تقصیرات جدی دارد و جرایمی را مرتکب شده که باید به آن رسیدگی شود، با «ندانمکاری» و توجیه غیرمنطقی، ممنوع السفر و ممنوع التصویر میکنند و وقتی که یک ممنوعیتی برای یک فرد میآفرینید جناح مقابل فرصتی طلایی برایش ایجاد میشود که نوعی تقدس سازی و مظلوم نمایی که متناسب با فرهنگ شیعی جامعه ما است را در دستور کار قرار دهد.
شعار «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» هم اساسا از سوی ضدانقلاب مطرح شد با این هدف که کلیت نظام جمهوری اسلامی را نقد کند و ضد انقلاب معتقد است هر دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا در نهایت در نهان با یکدیگر اختلاف نظری ندارند بنابراین لازم است که جریان سومی از خارج بیاید و زمام امور کشور را در اختیار بگیرد اما بنده معتقدم این شعار سر آغاز یک نظم چندقطبی در فضای سیاسی جامعه است و تعاریفی که در حال اتفاق افتادن است. البته سیستم سیاسی کشور باید این مسئله را مدیریت کند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »