گفتگو| بانک مرکزی بساط بازارهای ارز کاذب شبانه و فردایی را جمع کند/ دماسنج وضعیت ارزی کشور سامانه نیما است نه سبزه‌میدان!- اخبار پول | ارز | بانک - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnim

15/09/1400 03:29 ب.ظ

معاملات فردایی، ابزار تنش‌آفرینی دلالان در بازار ارز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: بانک مرکزی بساط بازارهای ارز کاذب را جمع کند دماسنج ذخایر ارزی کشور، سامانه نیما است اما اکنون سبزه‌میدان، چهار راه استانبول و بازار فردایی به معیار تبدیل شده است

اخبار ایران و جهان را در خبرگزاری تسنیم بخوانید معاملات فردایی، ابزار تنش‌آفرینی دلالان در بازار ارز «محسن زنگنه» عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادیبا بیان اینکه مجلس پیش از این در زمان ریاست «عبدالناصر همتی» بر بانک مرکزی تذکر داده بود که یکی از عوامل...

معاملات فردایی، ابزار تنش‌آفرینی دلالان در بازار ارز «محسن زنگنه» عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادیبا بیان اینکه مجلس پیش از این در زمان ریاست «عبدالناصر همتی» بر بانک مرکزی تذکر داده بود که یکی از عوامل التهاب‌آفرینی در نرخ‌های ما بازارهای فردایی است، عنوان کرد: متأسفانه بانک مرکزی از سال‌های گذشته به بازارهای فردایی همچون سکه یا دلار هرات و تهران رسماً مشروعیت داده بود.

وی با بیان اینکه بارها تذکر داده‌ایم باید بساط بازار کاذبی همچون فردایی که فقط به شکل کلامی و کاغذی باعث ایجاد نوسانات غیر اقتصادی درمی‌شود، برچیده شود، گفت: سابقاً به شکل آزمایشی چند روز کانال‌ها و سایت‌های مرتبط با این بازار به طور موقت تعطیل و فیلتر شد و بلافاصله پس از این اتفاق، شاهد کاهش نرخ دلار بودیم.

ادامه مطلب:
Tasnimnews_Fa »

واکنش عجولانه بازار ارز به نتیجه مذاکرات/ سفته بازان و رسانه های بیگانه در صدد تحریک انتظارات صعودی- اخبار پول | ارز | بانک - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimواکنش عجولانه بازار ارز به نتیجه مذاکرات قیمت دلار در بازار آزاد امروز از ۳۰ هزار تومان عبور کرد، بسیاری این صعود را ناشی از به نتیجه نرسیدن دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین می‌دانند JCPOA عجولانه؟ 🤣 برجامی دیگه وجود نداره , امریکا اگر میخواست برگرده که برجام رو پاره نمیکرد. کشوری مثل امریکا که توش تصمیم شخصی نمیگیرن که بگیم تصمیم ترامپ بوده. برجام رو امریکا پاره کرد رفت تموم شد. ی عده دنبال زیر بغل مار میگردن.

اردوغان: ذخایر بانک مرکزی ترکیه 27.5 میلیارد دلار بوده که اکنون به 126 میلیارد دلار رسیده استرجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه: ما اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم. ذخایر بانک مرکزی ترکیه 27.5 میلیارد دلار بوده که اکنون به 126 میلیارد دلار رسیده است. بره دست بوس ایرانی ها دروغ مي گويد. این رو نگی چی بگی؟ مردک هرمله، همه می دونن تو یک فاحشه ای هستی، که هر شب بغل یکی می خوابی، اما قیمت لیر و دلار که به دهن تو بند نیست

بانک مرکزی با اعمال محدودیت‌های ارزی سیگنال گرانی را به بازار داد/ فعلا منابعی برای تنظیم بازار وجود نداردکارشناس امور بانکی و ارزی اظهار داشت: در حالی که در ابتدای دولت امیدهایی به احیای برجام بود اما با مواضع کشورها در ادامه مذاکرات احساس بدبینی نسبت به روند مذاکرات وین در کشورمان به وجود آمد و بازار ارز به آن واکنش نشان داد. مردم و بازار این احساس را پیدا کرده‌اند که قرار نیست مذاکرات برجام به این زودی‌ها به نتیجه برسد.

صعود شاخص بورس و قیمت ارز در ایران؛ پیشتازی نرخ تورم سالانه از افزایش بهای دلار ادامه داردنرخ آزاد فروش یورو و دلار آمریکا دو روز پس از ابراز نگرانی و ناامیدی دیپلمات‌های اروپایی از تغییرات مکرر در متن توافق‌های حاصل شده پیشین توسط تیم جدید ایرانی در جریان دور هفتم مذاکرات هسته‌ای، همچنان به صعود خود ادامه داد و به بالاترین سطح از ۱۹ اکتبر(۲۸ مهر) سال گذشته رسید.

واکنش عجولانه بازار ارز به نتیجه مذاکرات/ سفته بازان و رسانه های بیگانه در صدد تحریک انتظارات صعودی- اخبار پول | ارز | بانک - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimواکنش عجولانه بازار ارز به نتیجه مذاکرات قیمت دلار در بازار آزاد امروز از ۳۰ هزار تومان عبور کرد، بسیاری این صعود را ناشی از به نتیجه نرسیدن دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین می‌دانند JCPOA عجولانه؟ 🤣 برجامی دیگه وجود نداره , امریکا اگر میخواست برگرده که برجام رو پاره نمیکرد. کشوری مثل امریکا که توش تصمیم شخصی نمیگیرن که بگیم تصمیم ترامپ بوده. برجام رو امریکا پاره کرد رفت تموم شد. ی عده دنبال زیر بغل مار میگردن.

واکنش همتی به توقف چاپ پول در دولتواکنش همتی به ادعای عدم چاپ پول: تامین مالی دولت از بانک‌ها و برداشت آن‌ها از بانک مرکزی تا رقم ۸۰ همت در پایان آبان ماه همان چاپ پول است چی نوشتی؟ خاک بر سر همه شما لعنتی ها ارزش همین شیبای بیصاب بدون پشتوانه جوریه که اساسا ریده تو دهن تک تک کارشناسان و اساتید اقتصاد ایران اقایون دهنتون و خوب پاک کنید گوهی شده همه مدیران و اساتید و کارشناسان اقتصادی برید کونتون و بدین بیسوادها هر یک شیبا معادل۱۵ریال.

در روز آینده دارند، کسب سود کرده و یا دچار ضرر می‌شوند؛ اما نکته اینجاست که اکثر این معاملات صرفاً روی کاغذ و به منظور نرخ‌گذاری کاذب و تغییر محاسبات بازارساز صورت می‌گیرد.

معاملات فردایی، ابزار تنش‌آفرینی دلالان در بازار ارز

«محسن زنگنه» عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادیبا بیان اینکه مجلس پیش از این در زمان ریاست «عبدالناصر همتی» بر بانک مرکزی تذکر داده بود که یکی از عوامل التهاب‌آفرینی در نرخ‌های ما بازارهای فردایی است، عنوان کرد: متأسفانه بانک مرکزی از سال‌های گذشته به بازارهای فردایی همچون سکه یا دلار هرات و تهران رسماً مشروعیت داده بود.

وی با بیان اینکه بارها تذکر داده‌ایم باید بساط بازار کاذبی همچون فردایی که فقط به شکل کلامی و کاغذی باعث ایجاد نوسانات غیر اقتصادی درمی‌شود، برچیده شود، گفت: سابقاً به شکل آزمایشی چند روز کانال‌ها و سایت‌های مرتبط با این بازار به طور موقت تعطیل و فیلتر شد و بلافاصله پس از این اتفاق، شاهد کاهش نرخ دلار بودیم.

زنگنه با اشاره به اینکه دلالان در بازار فردایی بدون آگاهی از میزان ذخایر ارز واقعی در کشور، هر روزه میلیون‌ها دلار را به شکل کاغذی مورد معامله قرار می‌دهند، گفت: به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی کنونی نیز این تذکرات درباره معضل بازار فردایی داده شده است.

دماسنج وضعیت ارزی کشور سامانه نیما است نه سبزه‌میدان!

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی پیش از این طرحی مبنی بر ساماندهی بازار ارز را ارائه داده است، مطرح کرد: در این طرح بر لزوم جمع‌آوری بازارهایی که به شکل قارچ‌گونه رشد پیدا کرده‌اند، تأکید شده است؛ در هیچ کجای دنیا بازارهای کف خیابانی ارز همچون سبزه‌میدان وجود ندارد و اجازه داده نمی‌شود تا بدون هیچ‌گونه نظارتی در کانال‌ها و صفحات فضای مجازی، انواع و اقسام ارزهای خارجی مورد معامله قرار گیرد.

زنگنه با بیان اینکه همین بازار غیر رسمی با حجم بسیار اندک خود به علت بی‌ضابطه بودن توانسته در کشور التهاب‌آفرینی کند، گفت: متأسفانه این التهابات بعضاً به بازار حواله و سامانه نیما که عمده معاملات ارزی در آن صورت می‌گیرد نیز تسری پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: واقعیت بازار ارز کشور در بازار فردایی، سبزه‌میدان و چهارراه استانبول نیست، دماسنج ارزی کشور در حقیقت، سامانه نیما است و در این سامانه، از یک سو ارز حاصل از صادرات غیرنفتی وارد چرخه تجاری کشور شده و از سوی دیگر، ارز مورد نیاز برای واردات نیز از این محل تأمین می‌شود.عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور دلار با نرخ‌های متفاوتی همچون 4200 تومانی، نیمایی، سنا و بازار آزاد وجود دارد، خاطرنشان کرد: حجم مبادله در بازار غیر رسمی و خیابانی بسیار ناچیز و محدود است و در خوشبینانه‌ترین حالت سهم آن از حجم ذخایر دلار ما کمتر از 8 درصد است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، در بازار نیما و سنا شاهد نوسانات حباب‌گونه بازار غیررسمی نیستیم، گفت: دولت سابق به مجلس وعده داد تا با صدور بخشنامه و اصلاح ساختار ارزی، فعالیت دلالان در بازار فردایی را محدود و غیرممکن کند اما این وعده هیچ‌گاه محقق نشد.

زنگنه با بیان اینکه در جلسات مجلس شورای اسلامی خطرات بازار فردایی به آقای صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی نیز انتقال داده شده است، خاطرنشان کرد: البته نمایندگان مجلس هنوز در جریان برنامه ایشان برای کنترل بازارهای غیررسمی و کاذب دلار قرار ندارند.عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه سهمیه‌های ارزی 2200 یورویی که به هر کد ملی اختصاص پیدا می‌کرد، مجرایی برای نفوذ دلالان شده بود، خاطرنشان کرد: دیوان محاسبات باید هر چه سریع‌تر به قضیه سودجویی از سهمیه‌های ارزی که اکثراً به کام دلالان مصادره می‌شود، ورود کند.

زنگنه با اشاره به اینکه اختصاص ارز به بیماران، دانشجویان، مسافران و سایر اشخاص متقاضی ارز باید به شکل مستقیم به آنها و سیستمی صورت پذیرد، گفت: هرگونه تخصیص ارز یارانه‌ای به اشخاص متقاضی ارز باید بر مبنای پرداخت ریالی صورت پذیرد.

به گزارش تسنیم، بررسی شاخص‌های اثرگذار بر بازار ارز همانند میزان صادرات غیر نفتی و فروش نفت حاکی از تغییرات مثبتی است که اثرات آن احتمالاً در ماه‌های آتی نمایان می‌شود؛ بنا بر اعلام «مهدی میراشرفی»، رئیس گمرک ایران، صادرات غیرنفتی کشور در 8 ماه نخست سال جاری، بیش از 40 درصد رشد داشته است. همچنین «جواد اوجی»، وزیر نفت اخیراً گفته است که مقدار فروش نفت ایران نسبت به پارسال افزایش خیره‌کننده‌ای داشته است.