اروپاییها درباره سرنوشت توافق هستهای نگران هستند اما از ایران میخواهند که این توافق را نجات دهد. این همان رویکرد اجرای یکجانبه یک توافق چند جانبه است که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نسبت به آن هشدار داده و گفته که چنین چیزی ممکن نیست.
پس از پایان یکسال صبر تهران، ایران تصمیم به کاهش نسبی تعهدات هستهای گرفت. اقدامی که عدهای آن را واکنش حداقلی ایران به انفعال حداکثری اروپاییها در کنار فشار حداکثری آمریکاییها تلقی کردند. تحولات اخیر در کنار افزایش تنشها در منطقه باعث شد که اروپاییها و برخی کشورهای دیگر به تکاپو بیفتند. آمریکاییها نخست وزیر ژاپن را برای میانجیگری به تهران فرستادند. منابع خارجی میگفتند که نخست وزیر ژاپن با خود چند پیشنهاد را به ایران میآورد.
جالب است که اروپاییها در اشاره به اقدامات خود برای زنده نگه داشتن برجام به «نهایت سعی» خود اشاره کردهاند. حتی خودشان میدانند که اقدام ملموسی انجام ندادهاند که به آن در بیانیه خود اشاره کنند؛ و صرفا به تلاش و حمایت خود اشاره میکنند. در این بیانیه نام و نشانی از اینستکس نیست. تقلای اروپا برای مذاکراتی که یک پای آن ایران باشد و پای دیگر آن آمریکا، در حالی است که ترامپ در سال 2018 بدون در نظر گرفتن نظر و مواضع شرکای خود از توافق هستهای خارج شد. اروپاییها سپس مدتی را با آمریکا مشغول مذاکره شدند تا تغییراتی را در برجام ایجاد کنند یا به آن ضمائمی را اضافه کنند. اتفاقا ماکرون از جمله کسانی بود که آن روزها با ذوق زدگی از پیشنهاد چهارستونی خود درباره توافق هستهای ایران پرده برداشت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »
منبع: Tasnimnews_Fa - 🏆 14. / 51 ادامه مطلب »
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »