گزارش|چرا گوجه‌های صادراتی فاسد شد؟ صادرکننده مقصر است یا وزارت صمت و کشاورزی؟ + فیلم- اخبار کشاورزی - اخبار اقتصادی تسنیم - Tasnim

18/08/1399 11:51 ب.ظ

چرا گوجه‌های صادراتی فاسد شد؟مقصر کیست؟! نائب‌رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی: مرز عراق بعضی اوقات بسته می‌شود و اجازه ورود هیچ محصولی را نمی‌دهند در این مورد صادرکننده اشتباه کرده و در زمانی صادرات را انجام داده که امکان خروج از مرز نداشته است! گوجه

در روزهایی که قیمت گوجه در بازار مصرف کشورمان به‌یک‌باره از 2هزار تومان به 12 تا 17 هزار تومان افزایش می‌یابد، فیلم‌هایی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که 200 کامیون ایرانی که بار گوجه‌فرنگی داشته‌اند، محصولات آنها در مرزهای پرویزخان باقی مانده و به عراق صادر نشده است.

بنابراین گزارش تفاوت قیمت زیاد محصولات کشاورزی مانند گوجه‌فرنگی در بازار داخلی و صادراتی، باعث صادرات بی‌رویه به کشورهای همسایه مانند عراق شده است که علاوه بر ایجاد رقابت منفی و اشباع بازار این کشور، باعث پس‌زدن این محصولات می‌شود.

صدرالدین نیاورانی نائب‌رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار اقتصادیاظهار کرد: هر از گاهی در صادرات محصولات کشاورزی چنین اتفاقاتی روی می‌دهد. جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی تصریح کرد: کشاورزان برای تولید این محصولات هزینه زیادی می‌کنند اما به‌دلیل یک اشتباه محصولات تولیدشده به این صورت از دست می‌رود. این مقام مسئول گفت: صادرکنندگان استانداردسازی نشده‌اند و هر کسی می‌تواند به هر میزانی صادرات داشته باشد به همین منظور در مواردی نیز مشاهده می‌شود با صادر شدن حجم زیادی از این محصولات بازار هدف صادرات را اشباع می‌کنند و محصولات صادراتی ما پس زده می‌شود. headtopics.com

حقشونه !! طمع باعث ضررشان شد .

ادامه مطلب:
Tasnimnews_Fa »

خاک بر سر نظام رانتی دزدتون بیاد حالا که اجازه خروج نداشته چرا این بازرگان منصصصصصف تو همون جا رب درست نکرد.لااقل خوراکی رب خودشو اشنایانشو میداده حاشا به غیرتش برای تنظیم بازار فاسد شدن تا قیمت مناسب با دلخواه دلال باشه حکومت دلالیسم از این بهتره نمیشه؟ جای نگرانی نیس...تقصیر ترامپ بود. ایشالا قراره بایدن بیاد باهاشون املت درست کنیم.

ستاد تنظیم بازار: دلیل افزایش قیمت میوه صادرات است- اخبار کشاورزی - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimدبیر ستاد تنظیم بازار: علت گرانی این روزهای میوه صادرات است خریدهای تنظیم بازاری سیب و پرتقال حدود ۲ ماه قبل انجام شده و ارتباطی به گرانی‌های اخیر ندارد میوه‌های تنظیم بازاری از اواسط اسفند عرضه می‌شوند که این اقدام تا حدودی قیمت‌ها را تعدیل می‌کند والا تو این مملکت مشخص نیست چی به چیه صادرات بشه کمبودی گرونی میشه! جلوی صادرات برای تنظیم باز گرفته بشه بعد از مدتی فوران نعمت میشه و نتیجه ش عکساها و فیلم هایی از ریختن حاصل دست رنج کشاورزان وسط خیابان ها چون کسی ازشون نمی خره از سراوان چه خبر تسنیم ؟ مملکتی که مردمش نتوانند میوه بخرن باید نابود شه این هم انقلاب اسلامی الان یه آخوند پیدا میشه میگه میوه خوردن در اسلام حرام است

مصرف گوشت قرمز در کشور 40 درصد کاهش یافت/ طرح آزاد سازی صادرات دام زنده با قیمت کیلویی 3.5 یورو- اخبار کشاورزی - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimکاهش ۴۰ درصدی مصرف گوشت قرمز در کشور رییس سازمان امور عشایر ایران: قاچاق دام زنده از نوار جنوبی کشورمان انجام می‌شود و متاسفانه به نازل ترین قیمت‌ها به فروش می‌رسد قیمت هر کیلوگرم دام زنده عشایر حدود ۳.۵ یورو خواهد بود خارجیا یونان یادتونه اینجور مواقع میگفتن ریاضت اقتصادی حمله میکردن به حقوق بازنشسته ها کم میکردن آما ما وطنیشو داریم پولرو کم نمیکنی مون فَتیله قیمت چی؟ مکَشیم بالا حتما اینم بخاطر ارزانی ست و تصمیم مردم به گیاه خواری ما توی اروپا میخریم ۶ یورو

اردوغان: در حال حاضر کشوری هستیم که در صادرات صنعت دفاعی از جایگاهی جدی برخوردار استاردوغان: در حال حاضر کشوری هستیم که در صادرات صنعت دفاعی از جایگاهی جدی برخوردار است

وزیر تجارت ترکیه: صادرات کشور از دوره پیش از شروع کرونا نیز بیشتر شده استوزیر تجارت ترکیه: صادرات کشور از دوره پیش از شروع کرونا نیز بیشتر شده است

تحقق 100درصد درآمد مالیاتی دولت تا 20 اسفند/ دژپسند: صادرات غیرنفتی از 33میلیارد دلار گذشت- اخبار اقتصاد ایران - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimوزیر امور اقتصادی و دارایی: صادرات غیر نفتی از ۳۳ میلیارد دلار گذشت تا ۲۰ اسفند ۱۰۰ درصد درآمد مالیاتی مصوب که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بوده محقق شده است در سه ماهه سوم امسال هم رشد کل اقتصادی و هم رشد اقتصاد غیر نفتی مثبت بوده است قیافشو.... دقیقا با شِمر برابری میکنه

افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران در نخستین ماه 2021 با وجود تحریم آمریکا- اخبار اقتصاد جهان - اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnimافزایش چشمگیر صادرات_نفت ایران رویترز: محاسبات نشان می‌دهد که پس از افزایش صادرات نفت ایران در سه‌ماهه چهارم سال گذشته با وجود تحریم‌های آمریکا، در ماه ژانویه ۲۰۲۱ نیز روند صعودی خود را حفظ کرده و افزایش چشمگیر داشته است

در روزهایی که قیمت گوجه در بازار مصرف کشورمان به‌یک‌باره از 2هزار تومان به 12 تا 17 هزار تومان افزایش می‌یابد، فیلم‌هایی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که 200 کامیون ایرانی که بار گوجه‌فرنگی داشته‌اند، محصولات آنها در مرزهای پرویزخان باقی مانده و به عراق صادر نشده است.

در این فیلم مشاهده می‌شود که بار برخی از کامیون‌ها به‌دلیل ماندن بیش از حد پشت مرز خراب شده است و حتی آنها را به‌روی زمین تخلیه کرده‌اند و برخی نیز به‌دنبال انتقال آنها به کارخانه‌های رب‌سازی هستند.

بنابراین گزارش تفاوت قیمت زیاد محصولات کشاورزی مانند گوجه‌فرنگی در بازار داخلی و صادراتی، باعث صادرات بی‌رویه به کشورهای همسایه مانند عراق شده است که علاوه بر ایجاد رقابت منفی و اشباع بازار این کشور، باعث پس‌زدن این محصولات می‌شود.

هیچ برنامه‌ریزی‌ای برای صادرات محصولات کشاورزی نداریم

صدرالدین نیاورانی نائب‌رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار اقتصادیاظهار کرد: هر از گاهی در صادرات محصولات کشاورزی چنین اتفاقاتی روی می‌دهد.

وی افزود: مرز کشور عراق بعضی اوقات به‌دلایل مختلف داخلی خود و تعطیلات بسته می‌شود و اجازه ورود هیچ محصولی را نمی‌دهند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

نائب‌رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: هرساله حجم زیادی محصولات تازه‌خوری مانند گوجه‌فرنگی و بادنجان به عراق صادر می‌شود اما در مواردی نیز این اتفاقات روی می‌دهد و با ماندن محصولات پشت گمرک کیفیت خود را از دست می‌دهند.

وی تصریح کرد: کشاورزان برای تولید این محصولات هزینه زیادی می‌کنند اما به‌دلیل یک اشتباه محصولات تولیدشده به این صورت از دست می‌رود.

نیاورانی در پاسخ به اینکه چه‌کسی مسئول جلوگیری از این اشتباهات است، گفت: در این مورد خود صادرکننده اشتباه کرده و در زمانی صادرات را انجام داده که امکان خروج از مرز نداشته است.

این مقام مسئول گفت: صادرکنندگان استانداردسازی نشده‌اند و هر کسی می‌تواند به هر میزانی صادرات داشته باشد به همین منظور در مواردی نیز مشاهده می‌شود با صادر شدن حجم زیادی از این محصولات بازار هدف صادرات را اشباع می‌کنند و محصولات صادراتی ما پس زده می‌شود.

وی ابراز کرد: وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در این زمینه مسئولیت دارند اما تا به امروز هیچ برنامه‌ریزی برای صادرات نداشته‌ایم.

وی تأکید کرد: دستگاه‌های دولتی نه‌تنها برای تنظیم بازار صادرات برنامه‌ای ندارند بلکه از صادرات بیش از اندازه که منجر به رقابت منفی در بازار هدف می‌شود، دفاع هم می‌کنند.

نیاورانی گفت: استدلال مسئولان آن است که بر اساس قانون هرکسی می‌تواند صادرات داشته باشد و نباید جلوی آنها گرفته شود.

ایران چندبرابر نیاز روزانه عراق گوجه‌فرنگی صادر می‌کند

مرادعلی تاتار فرماندار قصرشیرین نیز در این ارتباط گفت: تجار و صادرکنندگان با برنامه و بر اساس نیاز بازار عراق محصول گوجه‌فرنگی به‌منظور صادرات وارد مرز رسمی پرویزخان این شهرستان کنند.

وی اضافه کرد: متأسفانه برخی تجار و صادرکنندگان بدون توجه به نیاز بازار طرف عراقی نسبت به آوردن بی‌رویه محموله‌های صادراتی گوجه‌فرنگی اقدام می‌کنند که این اقدام باعث از بین رفتن این محصول و همچنین خالی کردن بازار داخلی از آن و افزایش نرخ تورم می‌شود.

وی اظهار داشت: اکنون تجار روزانه بدون هیچ برنامه‌ای متأسفانه 400 تا 500 کامیون گوجه‌فرنگی وارد مرز رسمی پرویزخان می‌کنند که از این میزان تنها 70 کامیون آن صادر می‌شود و بازار عراق کشش این میزان محصول گوجه‌فرنگی را ندارد.