گرامی‌داشت یاد محمدرضا شجریان در افغانستان

22/07/1399 07:14 ب.ظ

شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹، گروهی از آوازخوانان، شاعران و فرهنگیان افغانستانی با روشن کردن شمع و زمزمه آثار ماندگار محمدرضا_شجریان یاد او را گرامی‌ داشتند و یادآور شدند که نبود او، فقدان بزرگی در موسیقی و هنر خواهد بود. اطلاع_رسانی گزارش دانیال دایان👇

«مرغ سحر» محمدرضا شجریان ترانه‌ای بود که حاضران در مراسم یادبود او هم‌نوا با «مهدی افشار» زمزمه کردند. افشار یکی از آوازخوان‌های مطرح افغانستانی است که با خواندن مرغ سحر، بغض را میهمان گلوی سوگواران شجریان کرد.

او محمدرضا شجریان را اسطوره‌ای تکرار نشدنی در سبک خراسانی توصیف کرد که درگذشتش ضایعه‌ای بزرگ برای دوست‌دارانش است.

«جاوید نبی‌زاده» از جامعه فرهنگی افغانستان است که در همکاری با رادیو «نوروز» این مراسم را برگزار کرد. او به «ایران‌وایر» گفت: «منظور از این برنامه، گرامی‌داشت محمدرضا شجریان و ارزش‌گذاری به مقام بالای او است. در واقع خواستیم هم‌دردی کنیم با جمعی از فرهنگیان، شاعران، آوازخوانان، هنرمندان و خبرنگاران و هر آن‌کسی که مشتاق آثار استاد شجریان است.»

«سعید حقیقی»، از نویسندگان و روزنامه‌نگاران مطرح افغانستان است که در این مراسم شرکت کرده است. او به «ایران‌وایر» گفت: «استاد شجریان از نظر هنر به تمام جهان تعلق داشت. موسیقی زبان همه مردم دنیا است. او طی headtopics.com

ادامه مطلب:
iranwire »

به یاد کوبی؛ لس‌آنجلس لیکرز قهرمان ان‌بی‌ای شد - BBC News فارسیلس‌آنجلس لیکرز با پیروزی ۹۳-۱۰۶ مقابل میامی هیت توانست این تیم را ۲-۴ در فینال لیگ ملی بسکتبال آمریکا شکست دهد و برای هفدممین بار قهرمان این مسابقات شود.

شجریان، چهارگاه - BBC News فارسیاین فیلم نگاهی دارد به چهار دوره فعالیت هنری محمدرضا شجریان درهمکاری‌اش با محمدرضا لطفی، پرویز مشکاتیان، حسین علی‌زاده، و مجید درخشانی.

نام شجریان در شیراز با حافظ پیوند خوردبا تصویب شورای شهر شیراز نام خیابان روبروی آرامگاه حافظ به نام «گذر استاد محمدرضا شجریان» تغییر یافت. بزودی زود این اسم مسخره از روی خیابان شیراز پاک خواهد شد. بسیار زیبا و ماندگار خواهد بود این فکر زیبا

بن‌بست در مذاکرات هیئت‌های دولت افغانستان و طالبان در قطر

دومین روز جنگ در هلمند؛ آمریکا مواضع طالبان را بمباران کردوزارت داخله (وزارت کشور) افغانستان می‌گوید در نتیجه حملات هوایی نیروهای دولتی و درگیری‌های جاری در هلمند ۸۰ جنگجوی طالبان کشته شده‌اند.

کرونا در افغانستان؛ شناسایی 71 مورد جدید طی یک روز

مهر

۱۳۹۹،

«مرغ سحر» محمدرضا شجریان ترانه‌ای بود که حاضران در مراسم یادبود او هم‌نوا با «مهدی افشار» زمزمه کردند. افشار یکی از آوازخوان‌های مطرح افغانستانی است که با خواندن مرغ سحر، بغض را میهمان گلوی سوگواران شجریان کرد. او محمدرضا شجریان را اسطوره‌ای تکرار نشدنی در سبک خراسانی توصیف کرد که درگذشتش ضایعه‌ای بزرگ برای دوست‌دارانش است.

افشار با اشاره به کارنامه هنری محمدرضا شجریان، در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» ابراز تسلیت کرد: «درگذشت استاد را به مردم ایران، پارسی‌زبانان و به‌خصوص مردم خراسان قدیم تسلیت می‌گویم. فرهنگ را نمی‌شود جدا کرد. در خانه مردم خراسانی آهنگ‌هایی که ما افغانستانی‌ها می‌خوانیم و ترانه‌هایی که ایرانی‌ها می‌خوانند، یکی هستند. ایرانی‌ها به موسیقی ما گوش می‌کنند و ما هم موسیقی آن‌ها را می‌شنویم.»

او در توصیف آوازهای شجریان بر مردم خراسان گفت: «موسیقی خراسانی در خون ما هست و از ما جدا نمی‌شود. هیچ خراسانی را نمی‌توانید پیدا کنید که وقتی آهنگ شجریان پخش می‌شود، مو بر تنش سیخ نشود.»

«جاوید نبی‌زاده» از جامعه فرهنگی افغانستان است که در همکاری با رادیو «نوروز» این مراسم را برگزار کرد. او به «ایران‌وایر» گفت: «منظور از این برنامه، گرامی‌داشت محمدرضا شجریان و ارزش‌گذاری به مقام بالای او است. در واقع خواستیم هم‌دردی کنیم با جمعی از فرهنگیان، شاعران، آوازخوانان، هنرمندان و خبرنگاران و هر آن‌کسی که مشتاق آثار استاد شجریان است.»

بسیاری از جامعه افغانستان با آوازهای محمدرضا شجریان رشد کرده‌اند و ترانه‌هایش را می‌شناسند.

«سعید حقیقی»، از نویسندگان و روزنامه‌نگاران مطرح افغانستان است که در این مراسم شرکت کرده است. او به «ایران‌وایر» گفت: «استاد شجریان از نظر هنر به تمام جهان تعلق داشت. موسیقی زبان همه مردم دنیا است. او طی

۸۰

سال عمرش، خدمات بزرگ و شایسته‌ای برای غنای موسیقی سنتی ایران انجام داد. آن‌چه او انجام داد، از دیگران ساخته نبود.»

او هم‌چنین معتقد است که رسیدن به افتخارات و جایگاه خسروی آواز ایران، به ویژه در سبک موسیقی سنتی خراسانی، کاری دشوار خواهد بود: «استاد برای مردم جهان، چهره‌ای شناخته ‌شده و قابل احترام بود. ما با شعر و موسیقی او مانوس بودیم و بخشی از عمرمان با موسیقی او سپری شد.»

«عزیز نیک‌یار»، دیگر روزنامه‌نگار افغانستانی است که از محمدرضا شجریان به عنوان «میراث‌دار» فرهنگ حوزه تمدن نوروز و فارسی زبانان یاد می‌کند. او در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» می‌گوید که هنر «وحشی» است، مرز نمی‌شناسد و تعلق به جغرافیایی خاص ندارد.

او شجریان را میراث‌دار فارسی‌زبانان جهان توصیف می

کند: «بدون شک بسیاری از فرهنگیان و مردم فارسی‌زبان افغانستان سالیان سال با "ربنا" استاد خاطرات بسیاری دارند.»

بسیاری از شخصیت‌های افغانستانی درگذشت محمدرضا شجریان را تسلیت گفته‌اند.

«فرهاد دریا»، آوازخوان و هنرمند مطرح افغانستانی در حساب کاربری خود نوشته است: «شجریان، یکی از بزرگ‌ترین استادان موسیقی فارسی در صد سال اخیر، به سوی آن یگانه شتافت. او دل‌های میلیون‌ها انسان را به میهمانی عشق و وحدت و مهر برد. برای خانواده درد دیده‌اش و برای دوست‌دارانش و هواخواهان میلیونی او تسلیت می‌فرستم.»

«عبدالله عبدالله»، رییس شورای عالی مصالحه افغانستان از محمدرضا شجریان به‌عنوان هنرمند بزرگ و آوازخوان نام‌دار حوزه زبانی فارسی یاد کرده است: «مرگش میلیون‌ها انسان را در سراسر جهان، به‌ویژه در کشورهای منطقه و فارسی‌زبان تکان داد.»

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان محمدرضا شجریان را «هنرمند بی‌بدیل زمان» توصیف کرده و درگذشت استاد آواز ایران را مایه تاثر و تالم عمیق ملت افغانستان و جامعه فرهنگی این کشور خوانده است.

ابراز تاسف به خاطر از دست دادن شجریان پس از درگذشت او، برای چندین روز بحث داغ کاربران شبکه‌های اجتماعی افغانستانی بود. همان‌طور که در این مراسم یادبود، حاضران با بغض و اشک، محمدرضا شجریان را از فرسنگ‌ها دورتر بدرقه کردند، کاربران شبکه‌های اجتماعی هم با ابراز هم‌دردی، تصریح کردند که آن‌ها هم در فقدان این هنرمند برجسته سوگوارند.