کسانی که می‌خواهند ایران زنده بماند باید از قرارداد ایران و چین حمایت کنند/ چین در قد و قواره‌ای نیست که بتواند ما را زیر سلطه خود ببرد

29/04/1399 11:22 ق.ظ

سعید لیلاز:کسانی که می‌خواهند ایران زنده بماند باید از قرارداد ایران و چین حمایت کنند/ چین در قد و قواره‌ای نیست که بتواند ما را زیر سلطه خود ببرد این مطلب را اینجا_بخوانیم👇 👈عضویت

یک اقتصاددان درباره قرارداد ایران و چین گفت: من عقد قرارداد ژئوپلیتیک و استراتژیک با چین را در جهت درستی می‌بینم. این شعار بر مبنای موازنه سرداده شد. خودم تئورسین انقلاب اسلامی هستم. ایرانی‌ها هم از لحاظ تاریخی هم از نظر ژئوپلیتیک نمی‌توانند و امکان ندارد که زیر سلطه شرق و غرب بروند. چین در قد و قواره‌ای نیست که بتواند ما را زیر سلطه خود ببرد.

موضوع برنامه 25 ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین واکنش های زیادی برانگیخته است. برخی اقتصاددانان مانند فرشاد مومنی باور دارند که این قرارداد قطعاً به نفع طرف خارجی و به شدت به ضرر ما تمام خواهد شد.از سوی دیگر، اقتصاددانی چون سعید لیلاز که خود را «تئورسین انقلاب اسلامی» می داند، نظر دیگری دارد و معتقد است کسانی که می خواهند ایران زنده بماند و غصه کشور را می خورند باید از این قرارداد استقبال کنند.او همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: اولین بار من بودم که 25 سال پیش پیشنهاد همکاری ژئوپلتیک با چین را دادم.متن کامل گفت و گو با سعید لیلاز را در ادامه بخوانید:کسانی که طرفدار مصالحه با آمریکا هستند باید از این قرارداد حمایت کنندآقای دکتر! با توجه به نظرها و انتقاداتی که تاکنون از موضوع قرارداد میان ایران و چین مطرح شده، نظر و تحلیل خود را درباره این «قرارداد» بیان کنید؟ چرا دغدغه هایی در میان نخبگان پیرامون این موضوع دیده می شود؟این قراردادی بسیار خوب است؛ به ویژه در موقعیتی که ایران قرار دارد. به نظرم کسانی که طرفدار مصالحه با آمریکا هستند یا حتی غرب گرایان باید از این قرارداد حمایت کنند. زیرا این قرارداد می تواند آمریکا را به پای میز مذاکره با ایران بکشاند.حساسیت عمومی و دغدغه نخبگان با هر نیتی که باشد، نشانه یک «ایران دوستی ناب» بوده و ضامن حفظ موازنه ایران با شرق و غرب است. موازنه ای که از سالیان دور بخش لاینفک سیاست خارجی ایران بوده است.مردم ما همواره باید مراقب حکومت ها باشند تا مبادا خطایی مرتکب شوند. هر دولتی در دنیا از آمریکا و انگلیس و فرانسه گرفته تا چین و ایران و...تنها به دنبال حداکثر سازی منافع خودش است و از این بابت نه می توان هیچ کشوری را لعن و نفرین کرد و نه می شود به آن جایزه داد. ما نیز باید به دنبال حداکثری کردن منافع خود باشیم. به همین دلیل، من در چنین موقعیتی طرفدار همکاری با چین هستم.چین تنها اقتصاد دلاری ارزان و در دسترس ایران است

معتقدم این قرارداد در وهله اول موازنه را به روابط خارجی ایران بازمی گرداند و در مرحله دوم از زیاده خواهی های غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا جلوگیری و به بی عملی اروپا پاسخی مثبت می‌دهد. اقتصاد چین ارزان ترین اقتصادی است که ایران می تواند با آن کار کند. کار کردن ایران با چین یک ضرورت ژئوپلتیک و سیاسی نیست، بلکه ضرورت اقتصادی است.به همین دلیل است که تا مردم را رها می کنیم به سراغ چین می روند و از آنجا کالا می آورند. زیرا تنها اقتصاد دلاری ارزان و در دسترس ایران است. مابقی یا دلاری نبوده و یا اینکه ارزان و در دسترس نیستند.در برخی مواقع گفته شده که قراردادهای خارجی می توانند به ضرر اقتصاد ایران تمام شوند. چنین اظهارنظرهایی را چه اندازه صحیح می دانید؟موقعیت فعلی ما ایجاب می کند از هر قراردادی که بن بست اقتصادی فعلی کشور را می شکند، استقبال کنیم. در عین حال همه این قراردادها بستگی به آن دارد که چگونه منعقد و تفسیر شوند. به محض اینکه موازنه ژئوپلیتیک به نفع ایران برهم بخورد، دیگر هیچ قراردادی معتبر نیست. چنانکه در برجام هم این گونه شد.صرف «بستن قرارداد» هیچ اهمیتی نداردبرجام هم قراردادی بسیار شرافتمندانه و متعادل بود. اما چون موازنه اقتصادی بین ایران و آمریکا برهم خورد، باطل شد. ما این کار را قبلا هم درمورد «قرارداد دارسی» هم کردیم. در آن قرارداد نیز در سال 1933 پس از آنکه ایران قدرتمند شد، این قرارداد را به استناد یکی از بندهایش ملغی کرد. بنابراین هرگاه موازنه قدرت بین ایران و طرف مقابل برهم بخورد، هر قراردادی را می توان باطل کرد.این برای قراردادهای زن و شوهری نیز مصداق دارد. به نحوی که همه قراردادهای زن و شوهری که تاکنون باقیمانده، به دلیل موازنه ای بوده که وجود داشته و همه قراردادهایی که بر هم خورده به دلیل موازنه ای بوده که جابه جا شده است. صرف «بستن قرارداد» هیچ اهمیتی ندارد، بلکه قوی شدن کشورها و حفظ موازنه ژئوپلتیک است که اهمیت دارد.اروپا عملا وجود خارجی ندارددرباره روابط ایران و چین، با توجه به سابقه ای که وجود دارد؛ به نظر شما چرا این قرارداد آنقدر مهم شده است؟ آیا قراردادها و توافق های دیگری بوده که چنین مهم تلقی شده باشند؟ به طور کلی در صدسال گذشته یک «ناسیونالیسم» در ایران رشد کرده و در میان افکار عمومی پایه گذاری شده که بر مبنای آن قبل از بستن هرقراردادی به دلیل تجربیات گذشته حساسیت به وجود آمده است. این بسیار خوب است و ما باید قدر این حساسیت را بدانیم. این ضامن حفظ یکپارچگی و امنیت ایران است. جمهوری اسلامی هم بر مبنای همین ناسیونالیسم است که در کشور ثبات ایجاد کرده است.شعار اصلی انقلاب اسلامی برقراری موازنه میان شرق و غرب بود. ایرانی ها هم از لحاظ تاریخی هم از نظر ژئوپلتیک نمی توانند و امکان ندارد که زیر سلطه شرق و غرب بروند. چین در قد و قواره ای نیست که بتواند ما را زیر سلطه خود ببرد. معتقدم خود نظام هم این ناسیونالیسم را به شدت دوست دارد و باید هم این گونه باشد. این درست است که بعضی قراردادهایی که ما در گذشته بسته ایم، بد بوده و برخی از آنها نیز خوب بوده است.آن هم باز به دلیل ماهیت قدرت هایمان یا موقعیت ژئوپلیتیکی ای بوده که داشته ایم. مسأله این نیست که ما نباید هیچ قراردادی ببندیم. ایران هم باید بتواند در شرایط فعلی بر اساس موقعیت خودش برای حفظ موازنه و عقب راندن زیاده خواهی های آمریکا کاری کند. ولی یافته های ما در تجربه اخیر برجام نشان داده که اروپا عملا وجود خارجی ندارد. و اروپا همانی بود که کسینجر گفت.

ادامه مطلب:
EtemadOnline »

آژانس ایمنی هوانوردی اروپا به هواپیماهای مسافری که از آسمان ایران عبور می‌کنند هشدار دادآژانس ایمنی هوانوردی اروپا به هواپیماهای مسافری که از آسمان ایران عبور می‌کنند هشدار داد آژانس ایمنی هوانوردی اروپا به هواپیماهای مسافری که از آسمان ایران عبور می‌کنند درباره خطر هدف قرار گرفتن تصادفی آنها توسط سامانه‌های پدافند هوایی آن کشور هشدار داد.

جو لیبرمن: مذاکره با جنایتکارانی که مردم ایران را به گروگان گرفته‌اند، بی‌نتیجه استجو لیبرمن: مذاکره با جنایتکارانی که مردم ایران را به گروگان گرفته‌اند، بی‌نتیجه است آقای لیبرمن همچنین خاطرنشان کرد: از زمانی که استبداد در برابر آزادی وجود داشته،‌ همیشه کسانی که حق آزادی و زندگی در شرایط آزاد را داشته‌اند، در این نبرد شرکت کرده‌اند.

ارتش آلمان در جستجوی تجهیزاتی که از انبار ناپدید شده است | DW | 17.07.2020بنا به گزارش‌های تازه مقدار فراوانی از تجهیزات رزمی ارتش آلمان ناپدید شده است. ارتش و کمیسیون امور دفاع در پارلمان آلمان نگران هستند و تحقیقاتی را آغاز کرده‌اند. احزاب گوناگون از ولنگاری احتمالی در ارتش انتقاد کرده‌اند.

گفتگو با خواننده تونسی که با الهام از ملودی سلطان قلبها خواند - BBC News فارسیآمال مثلوثی آوازخوان معروف به 'صدای انقلاب تونس' اخیرا با خواندن یک آهنگ عربی با ملودی آهنگ سلطان قلب‌ها، واکنش‌های ایرانی‌ها را برانگیخته است.

افزایش تنش‌ها با چین؛ دو ناو آمریکایی به دریای چین جنوبی بازگشتندبا افزایش تنش ها بین آمریکا و چین برای دومین بار در دو هفته اخیر، نیروی دریایی ایالات متحده دو ناو هواپیمابر نیمیتز و رونالد ریگان را در دریای جنوبی چین مستقرکرد.

کرونا چطور اقلیم کردستان را از آغوش آمریکا به سمت چین می‌کشاند؟الجزیره در گزارشی استدلال می‌کند کمک‌های چین به دولت اقلیم کردستان در جریان شیوع ویروس کرونا، جایگاه این کشور را در میان کردهای عراق بهبود بخشیده و ممکن است پکن به زودی جای آمریکا را در این منطقه خودمختار بگیرد.