آمار جانباختگان کرونا در ایران رو به افزایش است و کارشناسان از سهمگین بودن موج ششم این بیماری خبر میدهند، با این وجود همچنان امکانات درمانی و بیمارستانی، به گزارش خبرگزاری «ایمنا»، چهارشنبه، 3 شهریور، رضا فدایی، مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان اعلام کرد این استان با کمبود شدید واکسن رو به رو شده و از شهروندان خواست به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند.
فدایی با تاکید بر اینکه «به طور دقیق نمیدانیم که واکسن کرونا به چه تعداد و چه زمانی به دست ما میرسد» افزود: «سیستم ثبتنام نوبت اول مسدود شده و بدون رفع کمبود واکسن امکان ثبتنام وجود ندارد.»
او همچنین اعلام کرد: «در حال حاضر موجودی واکسنهای سینوفارم و کووبرکت بسیار کم است و موجودی واکسنهای دیگر از جمله آسترازنکا در اصفهان به صفر رسیده و تزریق دُز دوم نیز تنها برای افرادی که به آنها پیامک ارسال شده، انجام میشود.»
عبدالرسول همتی، معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از اتمام دز دوم واکسن «اسپوتنیک» در ایران خبر داد و گفت امکان دارد اصلا دُز دوم وارد نشود و باید جایگزین این واکسن را مشخص کرد. این در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، امروز چهارم شهریور، در اولین جلسه هیئت دولت اعلام کرد: «تولید و ورود واکسن به ایران با جدیت در حال انجام است». headtopics.com
واکسن های چینی هم در ایران رو ب اِتمام است و جمعیت کَلان ایران بخصوص قشر جوان واکسینه نشده اند مرگ_بر_اصل_ولایت_فقیه
کمبود داروها و اتمام موجودی واکسن در برخی مراکز، این کشور را در وضعیت بحرانی قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری «ایمنا»، چهارشنبه، 3 شهریور، رضا فدایی، مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان اعلام کرد این استان با کمبود شدید واکسن رو به رو شده و از شهروندان خواست به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند.فدایی با تاکید بر اینکه «به طور دقیق نمیدانیم که واکسن کرونا به چه تعداد و چه زمانی به دست ما میرسد» افزود: «سیستم ثبتنام نوبت اول مسدود شده و بدون رفع کمبود واکسن امکان ثبتنام وجود ندارد.»
او همچنین اعلام کرد: «در حال حاضر موجودی واکسنهای سینوفارم و کووبرکت بسیار کم است و موجودی واکسنهای دیگر از جمله آسترازنکا در اصفهان به صفر رسیده و تزریق دُز دوم نیز تنها برای افرادی که به آنها پیامک ارسال شده، انجام میشود.»
عبدالرسول همتی، معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از اتمام دز دوم واکسن «اسپوتنیک» در ایران خبر داد و گفت امکان دارد اصلا دُز دوم وارد نشود و باید جایگزین این واکسن را مشخص کرد.
این در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، امروز چهارم شهریور، در اولین جلسه هیئت دولت اعلام کرد: «تولید و ورود واکسن به ایران با جدیت در حال انجام است».
کمتر از 4 درصد از جمعیت ایران هر دو دُز را دریافت کردند
مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: «افرادی که در ایران دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند هنوز به 4 درصد جمعیت نرسیده است» و «دستکم صد کشور جهان در میزان واکسیناسیون بالاتر از ایران قرار دارند.»
یونسیان افزود: «بیش از 50 کشور جهان توانستهاند به بیش از نیمی از جمعیت خود دو دُز واکسن کرونا تزریق کنند ولی در ایران روند واکسیناسیون بسیار کند است».با افزایش آمار مبتلایان و شیوع بیماری عفونی خطرناک «قارچ سیاه» در بیماران کرونایی چهار استان تهران، مازندران، خراسان رضوی و اردبیل، مشکلات کمبود و یا نایاب شدن داروها در ایران به اوج رسیده است.
«قارچ سیاه»، عفونتی بسیار خطرناک است که در برخی مبتلایانِ بهبودیافته یا در حالی بهبودی ویروس کرونا واقع شده و باعث قطع عضو و در مواردی مرگ آنها میشود. کارشناسان معتقدند که استفاده بیرویه از «استرویدها» باعث افزایش ابتلا به قارچ سیاه در میان بیماران کرونایی شده است.
«تجارت نیوز»، به نقل از یکی از فروشندگان غیررسمی دارو نوشته است هر یک «آمفوتریسین بی» 4 میلیون و 200 هزار تومان است یعنی هر شهروند مبتلا به این عفونت باید برای 10 عدد، 42 میلیون تومان بپردازد.
گفته میشود داروی عفونت قارچ سیاه در داروخانهها پیدا نمیشود اما با قیمتهای بسیار بالایی در بازار سیاه خرید و فروش میشود.
محمدرضا صالحی، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان «امام خمینی» تهران نیز اعلام کرد در صورت عدم تامین این دارو مبتلایان بینایی خود را از دست میدهند.
چندی پیش ابراهیم رئیسی، در بازدید سرزده خود از این بیمارستان در پاسخ به یکی از اعضای کادر درمان که به نبود دارو برای بیمارهای کرونایی معترض بود گفت: «دارو هست، من سوال کردم و دیدم که دارو هست و هیچ مشکلی وجود ندارد.»در حالی مقامات و مسئولان وزارت بهداشت ایران، آمار جانباختگان کرونا از ابتدا تا کنون را حدود 100 هزارنفر عنوان کردند که روزنامه «جوان»، دوشنبه، 1شهریور، به نقل از کوروش هلاکویی نائینی، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت: «آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران را میتوان تا 7 برابر آمارهای رسمی اعلام شده دانست و اگر تا چهار ماه آینده بیماری کنترل نشود و موج بعدی از راه برسد باید بدانیم کشور در خطر است».
پیش از این نیز علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران اعلام کرده بود ایران از دادن آمارهای واقعی مبتلایان و فوتیهای کرونا به سازمان جهانی بهداشت خودداری کرده است.مسئولین دانشگاههای علوم پزشکی استانهای تهران، گیلان، خوزستان، مازندران و مشهد نیز از روزهای سیاه کرونایی در این چهار استان خبر دادند.
درحالی شهرهای تهران و مشهد رکورد مرگ و میر کرونایی را در یک روز ثبت کردند که وضعیت دیگر استانها و شهرهای ایران از جمله کرمان، سیستان و بلوچستان، و جنوب غرب خوزستان نیز بحرانی گزارش میشود.
در اصفهان نیز آمار رسمی جانباختگان افزایش چشمگیری داشته و طاهره چنگیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرده است وضعیت این استان تاکنون تا این حد وخیم نبوده است و «اگر تولید بیمار به همین روش ادامه یابد شبیه هندوستان» خواهیم شد.با وجود اعای مسئولان جمهوری اسلامی درباره افزایش سرعت واکسیناسیون در این کشور، همچنان گروههای سنی و صنفی مختلف موفق به دریافت دُز اول واکسن خود نشدند.
طبق آمار رسمی اعلام شده از وزارت بهداشت ایران که در صحت آن تردید وجود دارد، تا چهارشنبه 3 شهریور تنها 6 میلیون و 900 هزار و 834 نفر دُز دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند.
علیرضا زالی، چهارشنبه، 20 مرداد، اعلام کرد: «ما فقط برای 5 روز ذخیره واکسن داریم و نمیتوانیم سرعت را زیاد کنیم، اگر واکسن زیاد بود ما مراکز را دو برابر میکردیم.»
او همچنین گفت: «هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده است اما اجازه خرید واکسن ندادند چون فکر میکردند گران است.»
اظهارات زالی در حالی مطرح شد که دی ماه گذشته، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ورود هر گونه واکسن آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی به ایران را ممنوع اعلام کرده بود.
خامنهای، چندی پیش شیوع کرونا را مسئله «اول و فوری» ایران خواند و خواستار تامین واکسن به هر شکل ممکن شد. با این وجود برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم را بلامانع دانست و آن را موجب «برکت» برای کشور عنوان کرد.