چند نکته درباره ممنوعیت واردات آیفون

01/03/1401 12:50 ب.ظ

دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان موبایل: *با ممنوعیت قانونی واردات آیفون، قاچاق مسافری در این حوزه به‌شدت رونق می‌گیرد *با این تصمیم ممکن است به افزایش قیمت آیفون منجر شود *با ممنوعیت واردات، صرفه‌جویی ارزی اتفاق نمی‌افتد

دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان موبایل درباره تصمیم ممنوعیت واردات تجاری آیفون، بر این عقیده است که این کار نه تنها صرفه‌جویی ارزی به دنبال ندارد، بلکه ممکن است به افزایش قیمت آیفون و رونق گرفتن قاچاق این کالا با خرید و فروش پاسپورت و واردات مسافری منجر شود. وی ادامه داد: از ابتدای سال، تصمیمات مهم اقتصادی برای بازرگانان گرفته شده، اول تعرفه گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش دادند، بعد اعلام کردند که به آنها ارز نیمایی اختصاص نمی‌دهیم و باید ارز صاداتی بگیرند، بعد صندوق حمایت از...

وی ادامه داد: از ابتدای سال، تصمیمات مهم اقتصادی برای بازرگانان گرفته شده، اول تعرفه گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش دادند، بعد اعلام کردند که به آنها ارز نیمایی اختصاص نمی‌دهیم و باید ارز صاداتی بگیرند، بعد صندوق حمایت از تولید را تشکیل دادند که درآمد این ارز واردات آیفون و کالاهای بالای ۶۰۰ دلار به تولید گوشی‌های ارزان قیمت اختصاص یابد و در این مدت همه همکاری‌ها از طرف بخش خصوصی صورت گرفت، اما درنهایت این تصمیم گرفته شد.

قیمت آیفون به‌شدت افزایش پیدا می‌کند دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان موبایل درباره تبعات این تصمیم توضیح داد: در بازار ما ۵۰۰۰ واحد صنفی وجود دارد و ۲۵۰ شرکت فقط واردکننده آیفون هستند، این واحدها سرپرست خانوار هستند و وضعیت امرار معاششان به این گروه کالایی بستگی دارد، مگر می‌شود برای این حوزه یک‌شبه تصمیم بگیرند و تبعات آن را در نظر نگیرند. همچنین این تصمیم ممکن تبعات دیگری در جامعه داشته باشد؛ اولا قیمت این کالا به‌شدت افزایش پیدا کند و تجارت آن سوداگرانه شود و هرکسی که این گوشی را داشته باشد، از ترس سرقت آن احساس خطر کند.

ادامه مطلب:
isna_farsi »

این اعتراضات با حکومت چه می‌کند؟اردیبهشت ۱۴۰۱ هم به گاهشمار اعتراضات بزرگ سال‌های اخیر اضافه شد؛ به پاییز و تابستان ۱۴۰۰ اصفهان و خوزستان، آبان ۹۸، مرداد ۹۷ و دی‌ماه ۹۶. اعتراضات اخیر ایران به دنبال اعلام... هیچی …

ارتش پاکستان با بحران سیاسی این کشور چه خواهد کرد؟ | DW | 21.05.2022رای عدم اعتماد مجلس پاکستان به نخست‌وزیر بحران سیاسی این کشور را عمیق‌تر و اوضاع اقتصادی را وخیم‌تر کرد. با توجه به مشکلات عمیق اقتصادی و ادامه بحران سیاسی، احتمال دخالت نظامیان در شرایط کنونی چقدر جدی است؟

دولت در حوزه سیاست‌ خارجی و داخلی چالش‌هایی جدی با اصولگرایان دارد/ مجلس با این توجیه که «قانون خوب اجرا نشده» خود را از مشکلات کنار نکشدیک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: طبقه متوسط لاغر شده و بیش از این چیزی از آن باقی نخواهد ماند نظام باید موضوع را بیش از پیش مدنظر قرار دهد. مجلس نباید خودش را با بیان این‌که ما قانونی را گذاشتیم و خوب اجرا نشده است، کنار بکشد.

روسیه ورود بایدن و بلینکن به این کشور را ممنوع کردروسیه اعلام کرد که ورود ۹۶۳ شهروند آمریکا از جمله جو بایدن و آنتونی بلینکن، رئیس جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده، و ویلیام برنز، رئیس سازمان سی‌آی‌ای، به این کشور را ممنوع می‌کند. جک سال سگ میره روسیه اخه یعنی من دارم فکرمیکنم به اینکه غیرازامریکاییهای،که ورودشان به روسیه ممنوع شده بارفتاری،که روسیه ازخودش،برمحوریت زوروسرب،داغ وجنگ وخون ریزی،پیشه کرده ونشان داده که اگرکسی به حرفش گوش نده رفتارش چه رفتاری،میتونه،باشه به غیرازامریکاییهای،که تحریم،شدن،اکثرغریب،به اتفاق،دنیا،روسیه نرن 💥 بوتيـن ينسف العملة الاوروبـية و سر خطير يكشف ✌️🇷🇺

آبله میمون در اروپا؛ این بیماری چیست و از آن چه می‌دانیم؟ | DW | 21.05.2022با شناسایی مواردی از ابتلا به آبله میمون در اروپا کنجکاوی درباره ویژگی این بیماری و خطر سرایت آن افزایش یافته است. در هفته‌های اخیر چند موارد ابتلا به این ویروس در برخی کشورهای اروپایی، آمریکا و استرالیا شناسایی شده است.

ثبات نسبی در بازار نفت؛ احتمال افزایش واردات نفت در چین | DW | 20.05.2022بهای نفت در روز جمعه تغییر چندانی نداشت و بشکه‌ای ۱۱۱ دلار معامله شد. با کاهش محدودیت‌های کرونایی در شانگهای انتظار می‌رود که تقاضا برای واردات نفت از سوی چین، به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، افزایش یابد.

امیر اسحاقی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون بیان کرد: برند اپل اکنون در سامانه جامع تجارت از گروه ۲۳ وارد گروه ۲۷ کالایی یا گروه کالاهای لوکس و غیرضروری شده که عملا گروه کالاهای ممنوعه است و به نظر می‌رسد تصمیمات نهایی در این باره گرفته شده، آن هم در شرایطی که از اول سال بلاتکلیفی‌هایی در این خصوص وجود داشت.

وی ادامه داد: از ابتدای سال، تصمیمات مهم اقتصادی برای بازرگانان گرفته شده، اول تعرفه گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش دادند، بعد اعلام کردند که به آنها ارز نیمایی اختصاص نمی‌دهیم و باید ارز صاداتی بگیرند، بعد صندوق حمایت از تولید را تشکیل دادند که درآمد این ارز واردات آیفون و کالاهای بالای ۶۰۰ دلار به تولید گوشی‌های ارزان قیمت اختصاص یابد و در این مدت همه همکاری‌ها از طرف بخش خصوصی صورت گرفت، اما درنهایت این تصمیم گرفته شد.

قیمت آیفون به‌شدت افزایش پیدا می‌کند

دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان موبایل درباره تبعات این تصمیم توضیح داد: در بازار ما ۵۰۰۰ واحد صنفی وجود دارد و ۲۵۰ شرکت فقط واردکننده آیفون هستند، این واحدها سرپرست خانوار هستند و وضعیت امرار معاششان به این گروه کالایی بستگی دارد، مگر می‌شود برای این حوزه یک‌شبه تصمیم بگیرند و تبعات آن را در نظر نگیرند. همچنین این تصمیم ممکن تبعات دیگری در جامعه داشته باشد؛ اولا قیمت این کالا به‌شدت افزایش پیدا کند و تجارت آن سوداگرانه شود و هرکسی که این گوشی را داشته باشد، از ترس سرقت آن احساس خطر کند.

اسحاقی ادامه داد: از طرف دیگر سال گذشته بالغ بر یک میلیون گوشی بالای ۶۰۰ دلاری وارد کشور شده، با ممنوعیت واردات، خدمات این کشورها به چه صورت باید ارائه شود؟ ما تا ۱۸ ماه خدمات پس از فروش داریم و کسی به این فکر نکرده در حالی که ما نمی‌توانیم قطعه وارد کنیم، بلکه گوشی وارد کرده و قطعات آن را جدا و برای خدمات استفاده می‌کنیم، در این شرایط حوزه خدمات پس از فروش یک آسیب جدی خواهد دید و مشکل آن هم به این زودی برطرف نمی‌شود و مردم نمی‌دانند که چطور برای کالایشان سرویس بگیرند.

وی همچنین با بیان اینکه با ممنوعیت قانونی واردات آیفون، قاچاق مسافری در این حوزه به‌شدت رونق می‌گیرد، افزود: همین الان در دو ماه اخیر به‌شدت کالای قاچاق مسافری وارد کشور شده که هم ارز قاچاق از کشور خارج می‌کند و هم گوشی‌هایی وارد شده که گارانتی ندارد، بلکه یک کالای بی‌اصالت است و در صورت مشکلات‌ آن، دست مردم به جایی بند نیست. حتی اگر این گوشی‌ها رجیستری هم نشوند، باز هم با وای‌فای یا روترهای جیبی از آنها استفاده خواهند کرد، با این کار تنها واردات را از بخش قانونی گرفتند و کالای با اصالت و با خدمات وارد کشور نشود، اما قاچاقچی‌ها گوشی را وارد می‌کنند و همین الان تبلیغات زیادی از فروش کالا به صورت مسافری و خرید و فروش پاسپورت وجود دارد.

با ممنوعیت واردات، صرفه‌جویی ارزی اتفاق نمی‌افتد

تمام این تصمیماتی که در حوزه وزارت صمت گرفته می‌شود، به دلیل این است که کمیته تخصصی تلفن همراه بلاتکلیف بوده و احیا نشده است. با جدا فکر کردن و تصمیم گرفتن، تصمیمات غلط گرفته می‌شود. توجیه آنها برای این تصمیم این است که می‌خواهند مدیریت ارزی کنند، در حالی که قرار نیست صرفه‌جویی اتفاق بیفتد که بتوانند با یک میلیارد دلار صرفه‌جویی، خودرو وارد کنند، چون بازار ایران و کالاهای بالای ۶۰۰ دلار را به سامسونگ تقدیم می‌کنیم و تقاضا از یک کالای ۶۰۰ دلاری به یک کالای دیگر منتقل می‌شود که سهامداران آن هم آمریکایی هستند.

او با اشاره به انتقادات درباره میزان ثبت سفارش گوشی‌های بیان کرد: می‌گویند چرا ثبت سفارش زیادی صورت گرفته است و به گزارش‌هایی از ۷ میلیارد دلار ثبت سفارش اشاره می‌کنند و می‌گویند حتما این میزان تا پایان سال چندین برابر می‌شود، اما این گزارش رسما غلط است.

انتهای پیام