چطور نوشابه‌خور حرفه‌ای شدیم؟

18/06/1398 12:49 ب.ظ

چطور نوشابه‌خور حرفه‌ای شدیم؟ جدیدترین آمارها نشان می‌دهد مصرف سرانه نوشابه در ایران حدود ۴۲ لیتر در سال است، ‌درحالیکه این میزان در کشورهای دیگر حدود ۱۱ تا ۱۲ لیتر است.این آمار به این معنی است که هر ایرانی درسال تا ۴برابر متوسط جهانی نوشابه‌ مصرف می‌کند

جدیدترین آمارها نشان می‌دهد مصرف سرانه نوشابه در ایران حدود ۴۲ لیتر در سال است، ‌در حالی ‌که این میزان در کشورهای دیگر حدود ۱۱ تا ۱۲ لیتر است. این آمار به این معنی است که هر ایرانی در ‌سال تا چهار برابر متوسط جهانی نوشابه‌های گازدار مصرف می‌کند. همین هم شده تا ایرانیان مقام اول مصرف نوشابه در دنیا را به نام خود کنند. پیش از این، آمریکا به‌عنوان یکی از کشورهای پرمصرف نوشابه شناخته می‌شد اما بررسی‌های اخیر نشان داده در ٣٠‌سال اخیر این میزان مصرف به کمترین مقدارش رسیده است.

آمریکا در کنار کشورهایی مانند آرژانتین، مکزیک و … در میان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌های نوشابه در جهان است اما از ‌سال ٢٠٠٦ تاکنون این مقدار با برنامه‌های مختلف مثل گذاشتن مالیات برای نوشابه‌ها کاهش یافته است. سرانه مصرف نوشابه آمریکا در ‌سال ٢٠١٥ به ١٥٣,٧ لیتر رسید. این میزان در ‌سال گذشته ١٥٦.٨ لیتر بود.

ایرانی‌ها چطور نوشابه‌خور شدند؟ این کارخانه بزرگ‌ترین کارخانه تولید نوشابه غیر الکلی بود. با این حال شرکت زمزم نخستین نوشابه‌ساز موفق ایرانی است. این شرکت ابتدا نمی‌توانست نوشابه‌هایش را بفروشد؛ چرا که نوشابه به ذائقه ایرانیان نمی‌خورد؛ هر چند که قبل از آن هم ایرانیان برای خوش‌طعم کردن آب از افزودنی‌های طبیعی مثل لیمو، آلبالو، زرشک و … استفاده می‌کردند.

شرکت زمزم هم که فعالیت خودش را با دو خط تولید نوشابه‌های غیر الکلی گازدار در ظروف شیشه‌ای آغاز کرده بود، حالا ۴ خط تولید دارد. قبل از شرکت زمزم، نوشابه‌های گازدار سنتی مثل لیموناد، به نام سینالگو تولید می‌شد که بهداشتی نبود. بعد از دو - سه ‌سال سر و کله کارخانه کوکاکولا و ساسان هم پیدا شد. headtopics.com

ادامه مطلب:
isna_farsi »

هنر و فرهنگ هفته، از 'گرگ‌ها در فوتسال' تا پانصد شب بخاراهفته اول محرم، عزاداری ها آزادتر و پرهزینه تر از هرسال، با یاری موسیقی، نور، صدا و شعر برپا شد. چهل سال بعد از انقلاب، حکومتی با ایدئولوژی شیعی، مردمی را که اکثرشان در همین دوران متولد شده اند، به میدان می آورند.

خبرسازی‌های حناچی در یک هفته؛ از تهران تا برلین

جانسون در حصار قانون؛ واکنش‌ متناقض به ادعای پیشرفت در مذاکرات برکسیتدر پی الزام مجلس بریتانیا به بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور برای آزمودن آخرین شانس بریتانیا برای رفع اختلاف نظر موجود در مورد توافقنامه برکسیت با سران اتحادیه اروپا، اظهارنظرهای اعضاء دولت در خصوص نحوه اجرای این مصوبه مجلس همچنان متناقض است.

از گزارشات در ارتباط با تحقیق و توسعه سانتریفیوژها در ایران مطلع هستیمآژانس بین‌المللی انرژی اتمی: *ما از گزارشات امروز رسانه‌ها در ارتباط با تحقیق و توسعه سانتریفیوژها در ایران مطلع هستیم *بازرسان آژانس در ایران حضور دارند و هر گونه فعالیت مرتبط با این موضوع را به مقر این سازمان در وین گزارش خواهند داد

اعلام وضعیت اضطراری در استرالیا در پی گسترش آتش‌سوزی‌

شمخانی: سیاست فشار حداکثری آمریکا در برابر راهبرد مقاومت فعال به زانو در آمداعضای هیئت رئیسه فراکسیون مقابله با تحریم مجلس و جمعی از فعالان این حوزه بعد از ظهر امروز(شنبه) با نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کردند.