چرا زنگنه گفت قرارداد فاز ۱۱ با توتال را نظام امضا کرده است؟

28/06/1399 08:23:00 ق.ظ

چرا وزیر نفت در مجلس تاکید کرد، ‌ قرارداد توتال را نظام امضا کرده است؟ | این گزارش را بخوانید:

تهران- ایرنا- منتقدان همواره وزارت نفت را در موضوع امضای قرارداد با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی محکوم می‌کنند اما شواهد و قوانین ایران نشان می‌دهد، همانگونه که وزیر نفت در مجلس تاکید کرد، ‌این قرارداد را وزارت نفت امضا نکرده بلکه امضای نظام پای آن وجود دارد. به گفته بیژن زنگنه، از فردای روز امضای قرارداد شرکت توتال فعالیتش در این میدان را با جدیت آغاز کرد.

به گفته بیژن زنگنه، از فردای روز امضای قرارداد شرکت توتال فعالیتش در این میدان را با جدیت آغاز کرد. با بازگشت تحریم‌ها، توتال نیز از کار در پارس جنوبی دست کشید. حالا منتقدان وزیر نفت زبان به شکایت گشودند که چرا قرارداد با توتال به این شکل بسته شد و منافع ایران در آن در نظر گرفته نشده است.

زنگنه اما در مقابل نمایندگان مخالف تاکید کرد که قرارداد فاز ۱۱ را نظام جمهوری اسلامی امضا کرد و امضای همه را در این زمینه دارم. بر اساس دو اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی ایران، می‌توان این موضوع را توضیح داد.

همچنین اصل ۱۲۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران می گوید: «امضای عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‌های مربوط به اتحادیه بین‌المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهوری یا نماینده قانونی او است.» headtopics.com

تا اینجای کار مشخص است که علاوه بر دولت (وزارت نفت به نمایندگی از دولت) مجلس شورای اسلامی نیز در جریان این قرارداد قرار داشته و مهر تاییدی بر آن زده است.

ادامه مطلب:
خبرگزاری ایرنا »

حقوق بشر برای سال آتی هم کماکان اثرگذار است | مصطفی علایی

با توجه به روندی که در سال ۱۴۰۱ در موضوع حقوق بشر طی شد، به نظر می‌رسد این مقوله تأثیراتی جدی بر عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی ایران داشته است. در کنار آن، درهم‌تنیدگی حقوق بشر با حوزه سیاسی، دیپلماتیک و حتی امنیتی سبب شد برخی این اعتقاد را پیدا کنند که مبحث حقوق بشر در قبال ایران یک ماهیت سیاست‌زده و امنیت‌زده پیدا کند. بر همین اساس، موضوع حقوق بشر در سال گذشته بر دو محور دیگر یعنی جنگ اوکراین و بحث پهپاد و نیز وضعیت پرونده هسته‌ای و اختلاف‌های پادمانی، سایه انداخت و این مقوله (حقوق‌بشر) به یک ضلع و پارامتر سوم برای فشار بر ایران تبدیل شد. اگر‌چه در ادوار مختلف همواره حقوق بشر مورد تأکید همه کشورها بوده است، اما چه شد که سال گذشته حساسیت‌ها در‌این‌باره بیشتر شد؟محور گفت‌وگوی «شرق» با مصطفی اعلایی، سفیر اسبق ایران در ونزوئلا، دیپلمات سابق ایران در نمایندگی‌های ایران در سازمان ملل قرار گرفت. ادامه مطلب >>

Loading news...
Failed to load news.

تنش در شرق مدیترانه؛ اردوغان ماکرون را «جاه‌طلب و بی‌کفایت» خواند«مخاطبان ما فهمیده‌اند زبان زور راه به جایی نمی‌برد و ترکیه تسلیم باجگیری و راهزنی نمی‌شود.»

ترکیه: پارلمان اروپا با جانبداری و رفتار ناعادلانه اعتبارش را از دست‌ می‌دهدترکیه: پارلمان_اروپا با جانبداری و رفتار ناعادلانه اعتبارش را از دست‌ می‌دهد

قوی ترین نیروهای مسلح را داریمرئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: ما امروز به پیشرفت‌های خارق‌العاده دست یافته‌ایم و امنیت و ثبات ما در منطقه بی‌نظیر است چون که استقلال ما در دوران دفاع مقدس محقق شد در حالیکه کشورهای دیگر حتی به ما سیم خاردار نیز نمی‌دادند. اما در حال حاضر بر اساس آمار مؤسسات مطالعاتی راهبردی در دنیا ما جزء کشورهای حاضر در رتبه‌های برتر هستیم و دارای قوی ترین نیروهای مسلح هستیم که جزو برترین نیروها در دنیا هستند. عقلش نمیرسه امریکا به امارات تکیه نکرده، امارات به امریکا تکیه کرده.

مجلسی‌ها سوپاپ‌های اطمینان را در قانون انتخابات لحاظ کنند/ دست مجری و ناظر نباید برای تفسیر سلیقه‌ای باز باشد/ تنگ‌نظری‌ها بخشی از مردم را دلسرد می‌کندنماینده سابق مجلس، گفت: نباید طرحی که مطرح یا قانونی که تصویب می‌کنیم به نوعی باشد که مردم یا حداقل بخشی از مردم و یا جریانات سیاسی با هر ایده و عقیده‌ سیاسی اینگونه استنباط کنند که دایره انتخاب در حال محدود شدن است.

توییت توهین‌آمیز یک دیپلمات؛ سفیری که همکارش را «نگون‌بخت» می‌خواند

سازمان آزادی‌بخش فلسطین: امارات و بحرین 'معامله قرن' را به رسمیت شناختنددبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین توافق بحرین و امارات با اسرائیل را به معنای پذیرش حاکمیت این کشور بر مسجدالاقصی دانسته و گفت که این دو کشور نقشه 'معامله قرن' را به رسمیت شناختند. - خبرگزاری آناتولی