چرا سند جامع همکاری‌ ایران و چین محرمانه است؟

08/01/1400 07:07 ب.ظ

پس از انتقادات فراوان به محرمانه بودن سند جامع همکاری‌های چین و ایران که شنبه 7 فروردین بین دو کشور امضا شد، وزارت خارجه ایران وادار به واکنش شد. ادامه خبر در سایت العربیه_فارسی:

رضا زبیب، مدیر کل شرق وزارت خارجه ایران، برای پاسخ به موج انتقادات بی‌شمار کاربران رسانه‌های اجتماعی و مخالفان جمهوری اسلامی از سند مذکور گفت: «در سند جامع همکاری‌های 25 ساله ایران و چین اصولا امتیازی مبادله نشده است.وی مدعی شده است که سند مذکور «ماهیت و حتی شکل قرارداد/موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلندمدت است.»

وی مدعی شده است که سند مذکور «ماهیت و حتی شکل قرارداد/موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلندمدت است.» زبیب، سند مذکور را مقدمه‌ای برای انعقاد قراردادها در آینده عنوان می‌کند و می‌افزاید: «سود فوری چنین سندی، تنوع بخشی به گزینه‌های ملی-بین المللی و سپس، تبدیل به قراردادهای اجرایی است. ظرفیت چنین سندی، امضای ده‌ها و بلکه صدها قرارداد است.»

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

چون دارن مملکت رو میفروشن ایران رسما یکی از استان های چین شد

ایران و چین سند «جامع همکاری 25 ساله» امضا کردندوزرای امور خارجه ایران و چین امروز در تهران سند جامع همکاری‌های دو کشور، موسوم به «برنامه 25 ساله» را امضا کردند. - خبرگزاری آناتولی

تاملاتی درباره سند همکاری جامع ایران و چیناقا سید علی به کارگزاران نظام دستور فرمودند عزت و مصلحت کشور در کنار بازدارندگی از اصول کلی حکومت اسلامی و مبنای تدوین و اجرای سیاست های اجرایی تلقی می گردد ar_moezi ایرنا به وقت محمد رضا نوروز پور، وارث برحق ضیا هاشمی و محمد خدادی. رونوشت به دولت، رسانه های پرشمار دولتی، وزارت اسلامی ارشاد و هرکه دست در جیب مردم دارد تا محتوای مغز و سفره‌ی فرودست ها را بدزدد و از وقاحت باکی ندارد. ایران برای ۴اختلاس ده هزار میلیاردی فروختید به چین.غارت چین و آخوند را از ماهیگیر های جنوبی و کشتی ترال چینی بپرسید

سند جامع همکاری‌های ۲۵ سالۀ ایران و چین روز شنبه به امضای دو کشور می‌رسدبه گفته وزارت خارجه ایران، در چهارچوب این سند به موضوع همکاری‌های اقتصادی دو کشور بویژه «مشارکت ایران در ایده کمربند راه چین» پرداخته شده و انتظار می‌رود امضای آن «در تعمیق روابط دو کشور بسیار موثر و تاثیرگذار باشد». نه_به_قرارداد_۲۵ساله نه_به_جمهوري_اسلامي بعداز واگذاری فروش خلیج جنوب ایران به ۳ کشور صلیبچی(فرانسه و انگلستان و امریکا) و فروش خزر به روسیه،شورای امنیت استعمار جهانی اکنون ایرانفروشی دیگری به چین در آستانه ی امضاء است یعنی حکومت ایران قبلاً مشترک با انگلستان بوده اکنون حکومت ایران مشترک با ۵کشور استعمارجهانی میشود! قرارداد ۲۵ساله ایران و چین یعنی سرازیر شدن میلیاردها دلار و تتر به ایران.

سند همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین در تهران امضا شد | DW | 27.03.2021وزرای امور خارجه ایران و چین سند برنامه همکاری جامع و بلندمدت میان دو کشور را امضا کردند. از سوی ایران محمدجواد ظریف سند را امضا کرد، اما بنا به گزارش‌ها علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی نقش اصلی را داشته است. JZarif varan froosh arab parast استمرار بخشیدن به هویت دروغین من منیت مندرآوردی و علوم جاهلیت تحمیلی و تشگیلات شئونیزم فارسی ایرانشهری نژادپرستی شرکای اشرار فرقه فارسیسم اشغالگر ایران با ایرانفروشی به ۵ کشور شورای امنیت، بیخردانه و جاهلانه و نهایت نادانی و دهنگجی به ملتهای ایرانیانست.

روز شنبه سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله ایران و چین امضا می‌شودبه گفته سخنگوی وزارت امور خارجه روز شنبه سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله ایران و چین امضا می‌شود. ترکمنچای _چینی خبر بسیار خوبی است سندمستعمره گی ایران توسط ظریف خیانتکار

رضا زبیب، مدیر کل شرق وزارت خارجه ایران، برای پاسخ به موج انتقادات بی‌شمار کاربران رسانه‌های اجتماعی و مخالفان جمهوری اسلامی از سند مذکور گفت: «در سند جامع همکاری‌های 25 ساله ایران و چین اصولا امتیازی مبادله نشده است.»

او در یک رشته توییت با عنوان‏ «‎برنامه همکاری جامع با چین چه چیزی نیست!؟» تلاش کرده به برخی سوالات در مورد این سند پاسخ دهد.

وی مدعی شده است که سند مذکور «ماهیت و حتی شکل قرارداد/موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلندمدت است.»

این مدیر وزارت خارجه ایران اشاره می‌کند که سند جامع امضا شده بین دو کشور «اراده سیاسی را به نمایش گذاشته و حوزه‌های همکاری را هم مشخص کرده است.»

زبیب، سند مذکور را مقدمه‌ای برای انعقاد قراردادها در آینده عنوان می‌کند و می‌افزاید: «سود فوری چنین سندی، تنوع بخشی به گزینه‌های ملی-بین المللی و سپس، تبدیل به قراردادهای اجرایی است. ظرفیت چنین سندی، امضای ده‌ها و بلکه صدها قرارداد است.»

بسیاری از منتقدان دقیقا از چنین منظری به سند جامع همکاری‌ها نگریسته‌اند و در همان حال پرسیده‌اند که اگر سند مذکور حاوی واگذاری امتیاز خاصی نیست چرا مفاد آن منتشر نمی‌شود؟

این مقام وزارت خارجه ایران در پاسخ به پرسش فوق گفته است: «انتشار موافقتنامه‌ها، الزامی قانونی دارد اما انتشار اسناد غیر تعهدآور چندان متداول نیست. تحریم هم مانع دو چندان است.»

وی تاکید کرده که «اصولا امتیازی مبادله نشده و لذا جای نگرانی از ناحیه آنچه غربیها «تله بدهکاری» می‌گویند، و سریلانکا را مثال می‌زنند، وجود ندارد.»تله بدهکاری یا «دیپلماسی وام-تله» نخستین بار توسط دانشگاه «براهما چلانی» در هند برای تعریف وام‌هایی استفاده شد که چین به کشورها می‌دهد. شرایط بازپرداخت این وام‌ها بسیار دشوار است و بعد از ناتوانی کشورهای وام گیرنده در بازپرداخت وام‌ها، چین این کشورها را مجبور می‌کند که دارایی‌ها و امتیازات استراتژیک‌شان را به پکن واگذار کنند.

در اواخر سال 2013، چین پروژه «یک کمربند یک راه» را راه‌اندازی کرد. این کشور در راستای این طرح در فاصله سال‌های 2014 تا 2017 به برخی کشورهای واقع در این پروژه در مجموع 120 میلیارد دلار وام داد. بر اساس بخش‌هایی از قراردادهای چین با اینکشورها، زیرساخت‌ کشورهای مذکور به وسیله شرکت‌های چینی ساخته می‌شوند. معمولاً شرایط این وام‌ها مبهم و نامشخص است و در دراز مدت برای کشور وام‌گیرنده تنها بدهی به همراه می‌آورد.

ناظران وام‌هایی که توسط چین به سریلانکا برای ساخت «بندر ماگامپورا» اعطا شده را نمونه دیپلماسی وام-تله نامیده‌اند.

شرکت‌های دولتی چینی به وسیله دولت سریلانکا به کار گرفته شدند تا آن بندر را بسازند. دولت سریلانکا در بازپرداخت این وام ناموفق بود و به همین دلیل طی یک قرارداد اجاره 99 ساله اداره این بندر به یک شرکت دولتی چینی واگذار شد.

منتقدان ایرانی سند جامع همکاری چین و ایران با تاکید بر لزوم انتشار مفاد این سند از سرنوشت سریلانکا و چندین کشور دیگر در رابطه با عاقبت چنین همکاری‌های مبهمی ابراز نگرانی کرده‌اند.