شایا گلدوستمن، «شایا گلدوست»، زن ترنس و کنشگر جامعه رنگینکمانی، هر هفته دوشنبه در اینستاگرام «ایرانوایر» با یکی از اعضای جامعه رنگین ... متاسفانه بیشتر تحقیقاتی که تا به امروز انجام شدهاند، بسیار دوگانه محور بوده و بر دوگانههای جنسی و جنسیتی تاکید دارند و تمامی هویتهای جنسی و جنسیتی را شامل نمیشوند.
این نقدی است که به سیستم تحقیقاتی روز دنیا وارد است و میبایست تغییر کند و همه شمول باشد.
هرچند علاوه بر علم، فرهنگ، دین، سیاست و… بر باورهای افراد درباره سکس تاثیرگذار هستند. میهمان برنامه، فروز از انگیزه خود برای کنجکاوی و تحقیق و پژوهش در این حوزه میگوید: «من، فروز، یک زن همانسوجنسیتی هستم و دانشجوی مقطع دکترا در رشته مهندسی پزشکی و ساکن نیویورک امریکا. به دلیل کنجکاویهای شخصی در حوزه سکس و آموزش جنسی بسیار مطالعه و تحقیق کردهام و این موضوع فرصتی شد تا در فصل جدید آویشن میزبان این برنامه باشم. در این برنامهها بیشتر درباره آموزش لذت و سلامت جنسی صحبت میشود. در دوران نوجوانی به شکل کاملا تصادفی با لذت جدیدی آشنا شدم که بعدها فهمیدم اسم این لذت خودارضایی است.
انجام شده در حوزه سکس، پاسخهایی متنوعی را که افراد به این سوالات میدهند، مرور میکند.
متاسفانه بیشتر تحقیقاتی که تا به امروز انجام شدهاند، بسیار دوگانه محور بوده و بر دوگانههای جنسی و جنسیتی تاکید دارند و تمامی هویتهای جنسی و جنسیتی را شامل نمیشوند. این نقدی است که به سیستم تحقیقاتی روز دنیا وارد است و میبایست تغییر کند و همه شمول باشد.
هرچند علاوه بر علم، فرهنگ، دین، سیاست و… بر باورهای افراد درباره سکس تاثیرگذار هستند.
میهمان برنامه، فروز از انگیزه خود برای کنجکاوی و تحقیق و پژوهش در این حوزه میگوید: «من، فروز، یک زن همانسوجنسیتی هستم و دانشجوی مقطع دکترا در رشته مهندسی پزشکی و ساکن نیویورک امریکا. به دلیل کنجکاویهای شخصی در حوزه سکس و آموزش جنسی بسیار مطالعه و تحقیق کردهام و این موضوع فرصتی شد تا در فصل جدید آویشن میزبان این برنامه باشم. در این برنامهها بیشتر درباره آموزش لذت و سلامت جنسی صحبت میشود. در دوران نوجوانی به شکل کاملا تصادفی با لذت جدیدی آشنا شدم که بعدها فهمیدم اسم این لذت خودارضایی است. به خاطر نمیآورم در آن زمان جایی مطلبی خوانده باشم که درباره خودارضایی افرادی که بدن منتسب به زنانه دارند، توضیح داده باشد یا اصلا مطلبی درباره این که خودارضایی کار خوبی هست یا نه؟! بعدها درباره این که اعتیاد به این عمل خطرناک است، مطالبی را خواندم و یک تصویر ترسناک از آن در من به وجود آمد و احساس میکردم که انسان سالمی نیستم، در آینده شریک جنسی مناسبی برای فردی نخواهم بود و اضطراب و دلهره زیادی داشتم.
بعدها، حدود ۲۰ سالگی دسترسی به مطالب بیشتری پیدا کردم و با کلید واژههایی آشنا شدم که مرا به سمت تحقیق و جستوجوی بیشتر در این زمینه پیش بردند. از آنجایی که عاشق تحقیق کردن هستم، این موضوعات را در کشورهای دیگر جستوجو کردم و خواستم ببینم که چه مطالبی به زبان انگلیسی وجود دارد. در ادامه تصمیم گرفتم یافتههایم را بنویسم و به همین دلیل بیشتر از یک سال است که در
مینویسم و خواندهها و نوشتههایم را با افراد دیگر به اشتراک میگذارم.»
چرا علم روز دنیا به این نتیجه رسیده است که میبایست درباره سکس صحبت شود؟
علم امروزه متوجه شده است که میزان زیادی از باورهای ما درباره رابطه جنسی، ریشه درستی در واقعیت ندارند؛ به عنوان مثال، از باورهای دینی و یا فرهنگ به وجود آمده است. به همین دلیل، اهمیت دارد که این باورها را به چالش کشیده و راستیآزمایی کنیم، به این دلیل که بسیاری از این باورها ریشه در واقعیت ندارند؛ مانند همین موضوع خودارضایی که در فرهنگ و از دیدگاه مذهبی جامعه ما بسیار قبیح است. اکثر این باورها سعی دارند تا رابطه جنسی را بین دو فرد دگرجنسگرای همانسوجنسیتی به نمایش بگذارند یا رابطه جنسی را تنها برای تولید مثل و بقای نسل به رسمیت میشناسند اما امروزه رابطه جنسی لزوما به این دلیل انجام نمیشود و فرزندآوری یکی از دلایل اصلی نیست. به همین دلیل، ضروری است که درباره سکس بیشتر صحبت و از زوایای مختلف بررسی شود و پایه و اساس بسیاری از باورهای موجود از دیدگاه علمی نیز بررسی شود.
لزوم پرداختن به موضوع سلامت جنسی تا چه اندازه اهمیت دارد؟
سلامت جنسی از نکات بسیار با اهمیتی است که متاسفانه در ایران آموزش فراگیری در این باره وجود ندارد؛ این که با انواع بیماریهای مقاربتی آشنا شویم و همچنین با روشهای پیشگیری از آنها. بخش مهمی از لذت بردن در رابطه جنسی، دانستن این موضوع است که آیا این لذت سلامت ما را به خطر میاندازد یا نه و یا خطر موجود قابل پیشگیری یا کنترل است یا نه؟ به همین دلیل ضروری است که بدانیم چه بیماریهای مقاربتی وجود دارد، روشهای انتقال هرکدام به چه صورت است و آیا قابل پیشگیری هستند یا نه؟ یا حتی درمانی برای آنها وجود دارد یا نه؟بخش دیگری از سلامت جنسی، انجام مرتب آزمایشهایی است که ابتلا به بیماریهای مقاربتی را مشخص کند تا بتوانیم از انتقال آن به افراد دیگر جلوگیری کنیم؛ مخصوصا برای افرادی که از نظر جنسی فعال هستند و با افراد مختلف رابطه جنسی دارند. با انجام آزمایش و تشخیص به موقع و زودهنگام هم میتوان از روشهای درمانی سادهتر و موثرتری در بهبود فرد بیمار استفاد و هم از انتقال نادانسته آن به افراد بیشتر جلوگیری کرد. ما در آویشن سعی میکنیم به این موضوعات پرداخته و درباره آنها بیشتر صحبت کنیم.