پیام همایش گفت‌وگوی ادیان در ریاض؛ تحکیم صلح و همبستگی در جهان

21/02/1401 09:08 ب.ظ

پیام همایش گفت‌وگوی ادیان در ریاض؛ تحکیم صلح و همبستگی در جهان العربيه_فارسى

شرکت‌ کنندگان در همایش ارزش‌های مشترک پیروان ادیان در ریاض، پایتخت سعودی، خواستار تحکیم صلح و همبستگی در سراسر جهان شدند.این گردهمایی که چهارشنبه 21 11 مهٔ ,2022: 10:04 شب GST آدرس کپی شد این گردهمایی که چهارشنبه 21 اردیبهشت، با حضور رهبران دینی از سراسر جهان آغاز شد، توسط «اتحادیه جهان اسلام» سازمان‌دهی شده است.

هدف از برپایی این همایش، تبلور یک دیدگاه متمدنانه، با هدف تحکیم ارزش‌های اعتدال در جوامع بشری و تقویت دوستی و همکاری میان اتباع ادیان و ملت‌ها است. رهبران دینی در سراسر جهان از جمله رهبران دینی مسلمان، مسیحی، هندو و بودایی، و دیگران به همراه رهبران تأثیر‌گذار فکری، در این همایش شرکت دارند.

دبیرکل «اتحادیه جهان اسلام» افزود: «ما هرگونه تفسیر اشتباه یا عامدانه که همزیستی میان پیروان ادیان را خدشه‌دار سازد، رد می‌کنیم.» او گفت: «هدف این همایش، تقویت تفاهم و هماهنگی میان پیروان ادیان است. اعتدال معنوی، ما را به هم نزدیک کرده و باعث بروز تفرقه و جدایی نمی‌شود.»

اسقف بارتلومئوس اول، پاتریارک کلیسای قسطنطنیه و روم جدید، گفت: «دین تنها در پیوند با ترس انسان‌ها نیست، بلکه با هویت مردم و تمدن‌ها نیز مرتبط است» او افزود: «دین، حافظ ارزش‌های انسانی است و ما باید به یاری هم، دانسته‌های خود را در مورد صلح، عملی سازیم.» headtopics.com

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

برقراری منع آمد و شد در سری‌لانکا در پی مرگ پنج نفر در تظاهراتدر پی هفته‌ها اعتراض و مرگ دست‌کم پنج نفر در روز دوشنبه، دولت سری‌لانکا روز سه‌شنبه حکم منع آمد و شد اعلام کرد و هزاران نیروی پلیس را برای اجرای این قانون به خیابان‌ها فرستاد.

رگبار و رعد و برق در نیمه شمالی کشور/خیزش گرد و خاک در غرب ایرانرئیس مرکز ملی پیش‌بینی وضع هوا: *برای امروز رگبار و رعد و برق در نیمه شمالی کشور پیش‌بینی می‌شود *برای استان‌های غربی و جنوب غرب کشور در این دو روز پدیده گردوخاک دور از انتظار نیست

هشدار وکیل فرهاد میثمی: جان موکلم در زندان در خطر استفرهاد میثمی با ارسال نامه‌ای از زندان رجایی‌شهر اعلام کرده است تا زمانی اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر دوتابعیتی زندانی لغو نشود، دست به اعتصاب غذا خواهد زد. هرجای دنیا رزومه 'فرهاد میثمی' رو تو حوزه 'فرهنگ سازی آموزشی' ببری، بعد بگی این آدم الان توی زندان بهت پناهندگی با حقوق میدن. این نظام پَخمه ها هم دیگه نیست نظام 'رو هوایی ها' ست. به 🥚چپم💩💩 آقای جنتی هم قول داده تا زمان اجرای حکم زنده بماند.

ده میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر گرسنگی هستندصندوق نجات کودکان اعلام کرد که حدود 10 میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر گرسنگی قرار دارند. - خبرگزاری آناتولی

رکوردشکنی تورم در منطقه یورو؛ نرخ بهره در تابستان افزایش می‌یابدکریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که به دلیل تورم فزاینده در منطقه یورو، بانک مرکزی اروپا احتمالا از اوایل ژوئیه آینده افزایش نرخ بهره را آغاز می‌کند.

بیشترین فوتی‌های کرونا در تهران، در منطقه ۴ / تزریق ۲۶میلیون دُز واکسن؛ تاکنونبیشترین فوتی‌های کرونا در تهران، در منطقه ۴ فرمانده عملیات مقابله با کرونا: منطقه ۴ تهران در ایام کرونا همواره نقطه داغ ما محسوب می‌شد، به طوری که در بخش بستری و چه در حوزه مرگ و میر بیشترین آمار این منطقه را به خود اختصاص می‌داد

11 مهٔ ,2022: 09:56 شب GST

آخرین به روزرسانی:

11 مهٔ ,2022: 10:04 شب GST

Share

آدرس کپی شد

شرکت‌ کنندگان در همایش ارزش‌های مشترک پیروان ادیان در ریاض، پایتخت سعودی، خواستار تحکیم صلح و همبستگی در سراسر جهان شدند.

این گردهمایی که چهارشنبه 21 اردیبهشت، با حضور رهبران دینی از سراسر جهان آغاز شد، توسط «اتحادیه جهان اسلام» سازمان‌دهی شده است.

Advertisement

هدف از برپایی این همایش، تبلور یک دیدگاه متمدنانه، با هدف تحکیم ارزش‌های اعتدال در جوامع بشری و تقویت دوستی و همکاری میان اتباع ادیان و ملت‌ها است. رهبران دینی در سراسر جهان از جمله رهبران دینی مسلمان، مسیحی، هندو و بودایی، و دیگران به همراه رهبران تأثیر‌گذار فکری، در این همایش شرکت دارند.

محمد بن عبدالکریم العیسی، دبیرکل «اتحادیه جهان اسلام» در سخنرانی خود در این همایش گفت که همه پیروان ادیان، از حق زندگی شرافتمندانه و محترمانه برخوردارند.

دبیرکل «اتحادیه جهان اسلام» افزود: «ما هرگونه تفسیر اشتباه یا عامدانه که همزیستی میان پیروان ادیان را خدشه‌دار سازد، رد می‌کنیم.»

تاکید بر اعتدال به عنوان عامل نزدیک‌ساز جوامع

او گفت: «هدف این همایش، تقویت تفاهم و هماهنگی میان پیروان ادیان است. اعتدال معنوی، ما را به هم نزدیک کرده و باعث بروز تفرقه و جدایی نمی‌شود.»

العیسی در ادامه، خواستار آن شد تا از اتخاذ مواضع ناهمگون به انگیزه تامین منافع گذرا و مرحله‌ای پرهیز شود.

اسقف بارتلومئوس اول، پاتریارک کلیسای قسطنطنیه و روم جدید، گفت: «دین تنها در پیوند با ترس انسان‌ها نیست، بلکه با هویت مردم و تمدن‌ها نیز مرتبط است» او افزود: «دین، حافظ ارزش‌های انسانی است و ما باید به یاری هم، دانسته‌های خود را در مورد صلح، عملی سازیم.»

اهداف اتحادیه جهان اسلام

عبدالوهاب بن محمد الشهری، معاون ارتباطات نهادی «اتحادیه جهان اسلام»، توضیح داد که این همایش بر اساس اهداف اتحادیه، مندرج در اساسنامه و مقررات مربوط به آن، به منظور تثبیت نقش جهانی خود به عنوان یک نهاد بین‌المللی غیر دولتی «ان.جی.او» تاسیس شده است.

به گفته الشهری این سازمان، اشاعه ارزش‌های اسلامی در راستای منافع تمامی بشریت، از جمله همکاری با همگان در جهت ارتقای ارزش‌های مشترک انسانی را در راستای ایجاد جهانی همیارتر و صلح‌آمیزتر، دنبال می‌کند.

همچنین سوق دادن جوامع به سوی همزیستی و دوستی بیشتر نیز از اهداف این سازمان است که نقطه آغازین آن، پادشاهی عربی سعودی، سرزمین انوار و پیوندهای اسلامی و انسانی است.

الشهری در ادامه تاکید کرد که این گردهمایی، بر مبنایی استوار از آموزه‌های دین مبین اسلام در مورد گفت‌و‌گو و همکاری، به ویژه در عرصه ارزش‌های مشترک قرار دارد که ضامن همزیستی ایده‌ال در جهان پرتنوع انسانی است.

به گفته او بر همین اساس، سازوکاری از نظام نوین بین‌الملل، زیر چتر سازمان ملل متحد، ایجاد شد که متشکل از سازمان‌ها، ستادها و برنامه‌های مورد توافق همگان از جمله سازمان ملل است تا بتوان ائتلاف میان تمدن‌ها را شکل داد که کشورهای اسلامی از طریق دانشمندان و اندیشمندان خود، نقش بسزایی در آن داشته‌اند.

مبارزه با «اسلام‌هراسی»

الشهری خاطرنشان کرد: «از جمله موضوعات اصلی این همایش، تبیین حقایق اسلام است که با هدف گستراندن رحمت الهی برای جهانیان نازل شده و پیامبر بزرگوار ما، مکارم این دین را به همه مردم ابلاغ کرد. خداوند از پیامبر صاحب «خلق عظیم» یاد کرده که با اخلاق والای خود، قلب‌ها را به هم نزدیک و حقیقت را به مردم ابلاغ کرد.»

به گفته او، افراط گرایی و واکنش‌های منفعلانه علیه آن (در سراسر جهان)، در صدد تحریف ارزش‌های اسلامی برآمده‌اند.

او افزود: «ارزش‌های اسلامی با رهنمودهای متعالی و برخورد باز مثبت خود، در دسترس جهانیان است و تلاش‌ها برای خدشه‌دار کردن آن را در خاستگاه ناکام گذاشته است. ما اکنون شاهد تجدید این نوع تلاش‌ها در اینجا و آنجا هستیم که در کمال تاسف، نظریه‌ها و شعارهایی «اسلام هراسانه« را بازتولید می‌کند.

«منشور مدینه منوره»

معاون ارتباطات نهادی «اتحادیه جهان اسلام» در خصوص شالوده استوار این همایش، افزود: «این گردهمایی همچنین بر اساس رهنمودهای «منشور مدینه منوره» استوار است که از سوی پیامبر اکرم، صلی الله علیه و آله و سلم، با توجه به طیف گسترده تنوع دینی پایه‌گذاری شد. بدین ترتیب بود که حکمت و فلسفه تشریع اسلام در تعامل با همگان بروز یافت و روشن شد که اسلام، «برخورد باز مثبت» در تعامل با پیروان ادیان را در پیش گرفته تا پیام خود در راستای خیر بشریت را روشن ساخته و هر گونه مفهوم، روش یا عمل نادرستی که در خدمت درک و همزیستی مسالمت‌آمیز با همگان نباشد را برطرف سازد.

پایبندی به اصول

الشهری با تاکید بر این که حاضران در این گردهمایی، رهبران دینی مستقلی هستند که هیچ‌گونه وابستگی به رویکردهای خارج از «چارچوب دینی» ندارند، خاطرنشان کرد که «اتحادیه جهان اسلام» مطابق با رویکرد خود، با هیچ نوع از اهداف ایدئولوژیک یا سیاسی، تعامل ندارد و به اصل نپرداختن به هیچ هدفی به جز اهداف اعلام شده خود، وفادار است.

الشهری در مورد رهبران دینی و دیگر مولفه‌های غیراسلامی میهمان این گردهمایی گفت «میهمانان این همایش، رهبران برجسته‌ای هستند که به مسلمانان احترام گذاشته و با مواضع قابل ستایش خود در شماری از مسائل، از آنها پشتیبانی کرده‌اند.»

به گفته او ارتباط با آنها منجر به اعتمادسازی و ایجاد علقه هرچه بیشتر برای دستیابی به اهداف مورد نظر می‌شود.

تاکید بر گفت‌وگو و برخورد باز

الشهری خاطر نشان کرد: «این روند مهم و اساسی، نیازمند حکمت‌ورزی علمای مسلمان است - که اکثریت مشارکت‌کنندگان این همایش را تشکیل می‌دهند- تا گفت‌وگوها با «دیگری»، با هدف روشن کردن ارزش‌های اسلامی که تجلی‌گر ارزش‌های والای انسانی است ادامه یابد.»

او افزود: «دانش، گمشده مومن است» و هر کجا که آن را یافت، باید از آن بهره جوید، این ارزش‌های مشترک، سزاوار توجه هستند. حدیث پیامبر که «انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»، ناظر بر همین معناست و اهمیت توجه به این ارزش‌های مشترک را گوشزد می‌کند. این همان منبع اعتماد مسلمان به نور هدایت و حکمتی است که نزد آنهاست. تنها انسان‌های ناتوان هستند که در این موضوع از دیگران واهمه دارند ولی مسلمانان با آن منطق قدرتمند خود، پیشتازان عرصه گفت‌وگو و تدوین‌گر ادبیات این گفتمان هستند.»

پنل‌های سه‌گانه همایش

این همایش، شاهد یک جلسه افتتاحیه و سه پنل بحث بود که اولین پنل، به موضوع: کرامت انسانی: برابری (عادلانه) میان انسان‌ها و عمق ارزش‌های مشترک انسانی، با تمرکز بر لزوم شناخت ویژگی‌های دینی و فرهنگی و عدم اهانت به پيروان آن، بلكه گفت‌وگو پیرامون آنها برای روشن کردن موارد لازم در تطابق با ادب اسلامی می‌پردازد.

عنوان پنل دوم، «ایجاد پلی ارتباط میان انسان‌ها در راستای نفع بشریت: برچیدن مفهوم «برخورد گریزناپذیر تمدن‌ها» و تحکیم ارزش‌های دوستی و همکاری بین اتباع ادیان و ملت‌ها به نفع همگان» است که تحت شعار: خانواده انسانی، یکدیگر را شناخته، درک و همکاری می‌کنند تا حقیقت برای همه روشن شود، برگزار می‌شود.

پنل سوم به موضوع میانه‌روی و درک دیگران.. ارزش‌های فطری انسانی و نقش آن‌ها در شکل‌دهی به خصلت اعتدال و درک تنوع انسانی و عدم تبدیل آن به ترس، نفرت و منازعه، بلکه تبدیل آن به گفت‌وگو، تفاهم و همکاری در راستای نفع همگانی، می‌پردازد.

جلسات بحث با گفت‌وگوی آزاد در مورد ابتکارعمل‌های ارائه شده، دنبال شده، سپس جلسه اختتامیه برگزار می‌شود که طی آن، بیانیه نهایی مشتمل بر اعلام ارزش‌های مشترک انسانی در پرتو نتایج تبادل‌نظرها در همایش و اجماع، قرائت می‌شود.

هدف این کنفرانس، ارتقای دیدگاه تمدنی مشترک برای تحکیم ارزش‌های اعتدال در جوامع بشری و تبدیل اختلافات ساختگی میان ادیان و تمدن‌ها به همبستگی، همکاری و تفاهم است.

فعالیت‌های این کنفرانس، سخنرانی شماری از رهبران دینی و فکری شرکت‌کننده و ارائه تصویری روشن از نقش رهبران دینی در تقویت ارزش‌های صلح و دوستی و همچنین برپایی جلسات گفت‌وگو برای مشارکت دادن دیدگاه‌های سنن دینی در مورد موضوع مورد بحث در همایش را شامل می‌شود.