پیام‌های «شادباش» وزارت خارجه ایران برای مسیحیان؛ نوکیشان مسیحی «زیر سایه سرکوب» زندگی می‌کنند

05/10/1400 03:21 ق.ظ

🔺پیام‌های «شادباش» وزارت خارجه ایران برای مسیحیان؛ نوکیشان مسیحی «زیر سایه سرکوب» زندگی می‌کنند ▪️سازمان ماده ١٨ فهرستی از حدود ١٠٠ نفر از نوکیشان زندانی، آزادشده، و یا افراد منتظر حکم دادگاه را منتشر کرده است. ⬇️ بیشتر بخوانید:

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، و سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز شنبه ۴ دی ماه در پیام‌هایی جداگانه کریسمس را به مسیحیان سراسر جهان و «به‌ویژه هم‌میهنان مسیحی» تبریک گفتند. طبق اصل ١٣ قانون اساسی، مسیحیان ایرانی یکی از سه اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند.

اگرچه هویت رسمی مبتنی بر فقه تشیع جمهوری اسلامی موجد ساختاری تبعیض‌آمیز نسبت به اقلیت‌های دینی و مذهبی غیرشیعه از جمله مسیحیان در ایران بوده است، به نظر می‌رسد مسیحیان فارسی‌زبان، یعنی فرزندان والدین مسلمان، با تبعیضی مضاعف روبرو بوده باشند.

اما دلیل این تبعیض مضاعف چیست؟ فرد پطروسیان، روزنامه‌نگار و پژوهشگر، شهریور امسال در گفت‌وگویی با «ایران‌وایر» گفت: «نظام حاکم بر جمهوری اسلامی خودش را پرچمدار اسلام شیعه می‌داند و نوکیشان با روی گرداندن از آنچه اساس این نظام بر آن استوار است، یعنی اسلام، برای مسئولان یک چالش دشوار به حساب می‌آیند.»

کشیش بهنام ایرانی که به دلیل ایمان به مسیحیت شش سال را در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر برد، اوایل خرداد سال جاری به ایران‌وایر گفت درگذشتگان مسیحی فارسی‌زبان اجازه دفن در گورستان‌های آشوریان یا ارمنیان را دارند، زیرا اصرار بر مسیحی بودن آنها سبب می‌شود حکومت اجازه دفن‌شان در گورستان‌های مسلمانان را ندهد مبادا آنها را «نجس» کنند. headtopics.

ادامه مطلب:
VOA Farsi صدای آمریکا »

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: فعالیت‌های بدخواهانه ایران باعث طولانی شدن جنگ یمن می‌شودسخنگوی وزارت خارجه آمریکا: فعالیت‌های بدخواهانه ایران باعث طولانی شدن جنگ یمن می‌شود ند پرایس در بیانیه‌ای گفت: قاچاق اسلحه از سوی ایران برای حوثی‌ها نمونه دیگری است از این که فعالیت‌های بدخواهانه ایران چگونه باعث طولانی شدن جنگ در یمن می‌شود. جای تعجه که این‌بار خودشون رو به کودنی نزدند و نگفتن ما نمی دونیم چرا مزدوران جمهوری اسلامی با سلاح قاچاق به سمت یمن حرکت می‌کنند. بد خواهانه، اوف نشی عزیزم، ج اسلامی بد بد بد درست است و اسلحه همیشه مشکل ساز است، اما بگو چرا طالبان پس جنگ را در افغانستان بردند؟ طالبان از کجا حمایت می شدند، تازه پول هم از سازمان ملل قرار است بگیرند 😂😂😂.

واکنش ایران به موضع گیری مداخله جویانه وزارت امور خارجه انگلیس در مورد توانمندی دفاعی کشورمانواکش خطیب‌زاده به اظهارات مداخله‌جویانه بریتانیا: برنامه هسته‌ای ایران به گواه هزاران ساعت بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی تماما صلح آمیز است و ایران هیچ برنامه‌ای برای مصارف نظامی انرژی هسته‌ای نداشته و ندارد که برنامه موشکی خود را برای آن طراحی کند

وزیر امور خارجه ایران از رویکرد فرانسه در مذاکرات برجام انتقاد کردوزیر امور خارجه ایران از رویکرد فرانسه در مذاکرات برجام انتقاد کرد حسین امیرعبداللهیان روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در تهران گفت، انتظار ما این است که طرف فرانسوی در مذاکرات_وین، بر «نقش سازنده» تمرکز و کمک کند. تازه کجاشو دیدی تا جایی که ما خبر داریم فرانسه همیشه جاکشی جمهوری اسلامی رو برای بقا می کرد، از روزی که خمینی رو به ایران صادر کرد تا زم رو فروخت و با لو دادن احتمال حمله به حکومتش، بقایش رو تضمین کرد. با همه اینا آخوندا میگن بازم کمه. برجام اوبامایی نزد ما مُرده است برجام یعنی زنده نگهداشتن تهدیدات علیه ملت اسرائیل یعنی دادن میلیاردها دلار باج ب رژیم یاغی تروریستی نامشروع شیعه و هدف آن اهداف اَنقلاب اَسلامی اش میباشد مانند تقویت مِحور مُقاومه و تسلیحات نَظامی علیه دیگران

وزیر خارجه اسرائیل می‌گوید کشورش از یک توافق خوب با ایران حمایت می‌کندیائیر لاپید گفته است که اگر آمریکا بتواند به یک توافق قوی با ایران دست‌یابد که توانایی تهران را برای ساخت سلاح اتمی برای همیشه محدود کند، اسرائیل با چنین توافقی مشکلی نخواهد داشت. خوب خدارو شکر صلوات بفرست اسرائیل فروپاشی شدیدی را تجربه می کند و این جنگ طلبی احمقانه آنها جهودها را تا امید کرده و مهاجرت معکوس هر روز پررنگ تر می شود. رستاخیز_ملی_با_پهلوی انوقت اسراییل تا ابد ایران رو تهدید به حمله اتمی خواهد کرد.

تاکید وزیر خارجه اسرائیل بر لزوم وجود «گزینه تهدید نظامی معتبر» برای مقابله با ایرانیائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، گفته است در صورتی مذاکرات هسته‌ای با ایران به بن‌بست برسد، غرب می‌بایست گزینه «معتبر نظامی» روی میز قرار دهد. اوهوکی 😜 بگو درِِِ کونِتو بذار باد توش نره 😂 گژینه معتبر نژامیتون رو لوله کن بزن در ک.و.ن بایدن، شاید جلوی گ.و.زشو گرفت 😂😂😂 افرین! مووووو

گفتگوی تلفنی وزاری خارجه ترکیه و آذربایجانوزیران خارجه ترکیه و آذربایجان به صورت تلفنی درباره آخرین تحولات در قفقاز گفتگو کردند. - خبرگزاری آناتولی

آرزوی «کریسمس شاد» برای مسیحیان از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی است که شهروندان مسیحی ایران و به‌ویژه نوکیشان مسیحی از بدو تاسیس حکومت جمهوری اسلامی با تبعیضی نظام‌مند روبرو بوده‌اند.

طبق اصل ١٣ قانون اساسی، مسیحیان ایرانی یکی از سه اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند.

اگرچه هویت رسمی مبتنی بر فقه تشیع جمهوری اسلامی موجد ساختاری تبعیض‌آمیز نسبت به اقلیت‌های دینی و مذهبی غیرشیعه از جمله مسیحیان در ایران بوده است، به نظر می‌رسد مسیحیان فارسی‌زبان، یعنی فرزندان والدین مسلمان، با تبعیضی مضاعف روبرو بوده باشند.

اما دلیل این تبعیض مضاعف چیست؟

فرد پطروسیان، روزنامه‌نگار و پژوهشگر، شهریور امسال در گفت‌وگویی با «ایران‌وایر» گفت: «نظام حاکم بر جمهوری اسلامی خودش را پرچمدار اسلام شیعه می‌داند و نوکیشان با روی گرداندن از آنچه اساس این نظام بر آن استوار است، یعنی اسلام، برای مسئولان یک چالش دشوار به حساب می‌آیند.»

کشیش بهنام ایرانی که به دلیل ایمان به مسیحیت شش سال را در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر برد، اوایل خرداد سال جاری به ایران‌وایر گفت درگذشتگان مسیحی فارسی‌زبان اجازه دفن در گورستان‌های آشوریان یا ارمنیان را دارند، زیرا اصرار بر مسیحی بودن آنها سبب می‌شود حکومت اجازه دفن‌شان در گورستان‌های مسلمانان را ندهد مبادا آنها را «نجس» کنند.

سازمان مردم‌نهاد و غیرانتفاعی «ماده ١٨» مستقر در لندن با هدف ترویج آزادی دینی و حمایت از مسیحیان ایرانی تحت ستم، در گزارش مفصلی با عنوان «زندگی در زیر سایه سرکوب: وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران» که ٢١ مرداد سال جاری منتشر کرد، ضمن برشمردن انواع و اشکال اتهامات منتسب به نوکیشان مسیحی از قبیل «ارتداد»، «سب‌النبی»، «توهین به مقدسات اسلام»، و «اقدام علیه امنیت ملی» موارد زیادی از قتل‌های فراقضایی و نیز اعدام مومنان نوکیش مسیحی از ابتدای تاسیس حکومت جمهوری اسلامی در ایران را ذکر کرده است.

در چیکده این گزارش آمده است که «از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷... کلیساهایی که مراسم پرستش به زبان فارسی دارند، یا تعطیل شدند و یا از پذیرش نوکیشان مسیحی منع گردیدند.»

بر اساس این گزارش، زندان، شکنجه، و تبعید، مصادره و تبدیل املاک متعلق به مسیحیان، و محرومیت از حق تحصیل و کار از جمله ابزارهای مورد استفاده جمهوری اسلامی برای مجازات مسیحیان فارسی‌زبان است.

سازمان ماده ١٨ همچنین فهرستی از حدود ١٠٠ نفر از نوکیشان زندانی، آزادشده، و یا افراد منتظر حکم دادگاه را منتشر کرده است.

منصور برجی، بنیان‌گذار و مدیر این سازمان، شهریور ماه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا گفته بود با حاکم شدن قشر تندرو در همه لایه‌های حکومتی، نگرانی‌ها درباره شرایط مسیحیان و سایر اقلیت‌های مذهبی تشدید شده است.

مدیر سازمان «ماده ۱۸»: نگرانی‌ها درباره شرایط مسیحیان و سایر اقلیت‌های مذهبی در ایران تشدید شده است

ایران از سال ۱۹۹۹ و به دلیل نقض شدید آزادی های مذهبی، در زمره «کشورهای با نگرانی ویژه» در ذیل قانون آزادی مذهبی بین المللی مصوب ۱۹۹۸ قرار دارد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بر اساس تازه‌ترین گزارش وضعیت آزادی مذهبی تاکید کرده است که حکومت جمهوری اسلامی ایران همچنان به ارعاب، آزار، اذیت و بازداشت اعضای اقلیت‌های مذهبی، از جمله بهائیان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، مسلمانان سنی، و دراویش، ادامه می‌دهد.

مطالب مرتبط