پورابراهیمی: رانت 12 هزار میلیاردی فولاد بخاطر دخالت دولت/ با دلار 4200 تومانی چه گلی به سرمان زدیم؟- اخبار صنعت و تجارت - اخبار اقتصادی تسنیم - Tasnim

22/10/1399 02:32 ب.ظ

رئیس کمیسیون اقتصادی: با دلار ۴۲۰۰ چه گلی به سرمان زدیم که حال با ارز نیمایی بزنیم؟ چرا اجازه نمی‌دهیم عرضه و تقاضا نرخ ارز را مشخص کند؟ به خاطر دخالت دولت در پایان سال ۹۷ و سال ۹۸ حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان رانت ایجاد شد دلار_جهانگیری

رئیس کمیسیون اقتصادی با تأکید براینکه رانت 12 هزار میلیاردی در فولاد ایجاد شد، گفت: چه گلی با ارز 4200 تومانی به سرمان زدیم که حال با ارز نیمایی بزنیم؟ چرا اجازه نمی‌دهیم عرضه و تقاضا نرخ ارز را مشخص کند؟ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: باید در مورد دو موضوع تصمیم گیری شود؛ موضوع نخست تعیین تکلیف تعهدات ارزی با روش منطقی همزمان با تسهیل امور با واقعیات اقتصادی است تا هیچ دلاری از ارز کشور در خارج نماند.

وی با بیان اینکه ابهامات بازگشت ارز صادراتی سال 97 باقی مانده و همچنان بلاتکلیف است، گفت: بسیاری از صادرکنندگان به دلیل مشکلات ناشی از تعهدات ارزی نتوانسته‌اند در مراسم امروز حضور یابند. بارها در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در این مورد صحبت شده و می‌توان تعهدات ارزی ناشی از صادرات مربوط به دوره‌های قبل تاکنون را حل کرد.

پورابراهیمی افزود: موضوع دوم مربوط به سامانه جامع تجارت است. مصوبه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت چند حالت شامل تهاتر، واردات در برابر صادرات و … را برای تسویه ارزی در نظر گرفته است، سوال من این است که چرا سامانه جامع تجارت که مبنای تصمیمات ماست فقط یک آپشن دارد و یک مورد را عملیاتی می‌کند؟ در حال حاضر در سامانه فقط برای حوزه تهاتر اقدام می‌شود که آن هم برای شرکت‌های پتروشیمی راحت است. این شرکت‌ها ارز را در سامانه نیما می‌آورند و سپس تسویه می‌کنند اما برای بقیه صادرکنندگان هنوز تعیین تکلیف نشده است. headtopics.com

ادامه مطلب:
Tasnimnews_Fa »

آیا علی سیستانی در دیدار با پاپ، با طرح عادی سازی رابطه با اسرائیل مخالفت کرد؟

برخی اقشار با یارانه نقدی زندگی می‌کنند/ سفره‌های مردم کوچک شده است/ کالاهای اساسی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد اما با ارز ۲۵ هزار تومانی به دست مردم می‌رسدعضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس به جهت اینکه یارانه‌ها درست به دست مردم برسد ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را که به برخی از کالاهای اساسی داده می‌شد را حذف کرد تا این ارز به عنوان یارانه نقدی در اختیار مردم گذاشته شود.

پرداخت مابه‌التفاوت ارز ترجیحی با ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ به مردم باید در صحن مجلس بررسی شود/ حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰تومانی نباید یک شبه صورت گیردیک عضو کمیسیون تلفیق سال ۱۴۰۰ تاکید کرد: این که گفته می‌شود مابه‌التفاوت ارز ۴ هزار و ۲۰۰تومانی تا ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی به صورت یارانه به مردم داده می‌شود نیازمند بررسی در صحن مجلس و رأی همه نمایندگان است.

زنی آیفون 12 پرو مکس سفارش داد ولی نوشیدنی خامه‌ای با طعم سیب تحویل گرفتیک زن چینی آیفون 12 پرو مکس که جدیدترین محصول شرکت اپل است را از سایت رسمی این شرکت سفارش داد ولی البته انگلیسی را درست بلد نبودند

بازگشایی تئاترها در تهران از 12 فروردین با تغییر دسته‌بندی شغلیسالن های تئاتر با تغییر وضعیت مشاغل گروه تئاتری از 12 فروردین‌ماه بازگشایی می‌شوند.

مجوز دولت برای واردات گوشت مرغ با ارز ترجیحیهیات دولت مصوب کرد واردات کالاهای اساسی، ضروری و میوه شامل برنج، چای، دانه‌های روغنی، مغز گردو، بادام هندی، نهاده‌های دامی، دام زنده، گوشت گاو و گوساله و همچنین میوه‌های گرمسیری و نارنگی از طریق شرکت های تعاونی مرزنشین و پیله وران از محل ارز حاصل از صادرات سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ خود بدون الزام به ارایه گواهی سایر دستگاه‌ها از جمله گواهی GMP انجام و در شبکه توزیع کشور عرضه شود. 😂😂😂😂😂🌏 این دلار تو چرخه ساختمون و مسکن و طلا نره!!!! یا مثلا کانادا برجام بزرگترین ذلت ملی بود

، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در مراسم روز ملی صادرات که با حضور معاون اول رئیس جمهور در اتاق بازرگانی ایران آغاز شده است. با بیان اینکه گلوگاه اصلی کشور در بخش صادرات، بانک مرکزی است، گفت: اگر بانک مرکزی را مدیریت نکنیم انتظاراتمان برای بهبود صادرات محقق نمی‌شود. اخیراً در ترخیص مواد اولیه دیدیم که می‌توان مشکلات را حل کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: باید در مورد دو موضوع تصمیم گیری شود؛ موضوع نخست تعیین تکلیف تعهدات ارزی با روش منطقی همزمان با تسهیل امور با واقعیات اقتصادی است تا هیچ دلاری از ارز کشور در خارج نماند.

وی با بیان اینکه ابهامات بازگشت ارز صادراتی سال 97 باقی مانده و همچنان بلاتکلیف است، گفت: بسیاری از صادرکنندگان به دلیل مشکلات ناشی از تعهدات ارزی نتوانسته‌اند در مراسم امروز حضور یابند. بارها در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در این مورد صحبت شده و می‌توان تعهدات ارزی ناشی از صادرات مربوط به دوره‌های قبل تاکنون را حل کرد.

پورابراهیمی افزود: موضوع دوم مربوط به سامانه جامع تجارت است. مصوبه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت چند حالت شامل تهاتر، واردات در برابر صادرات و … را برای تسویه ارزی در نظر گرفته است، سوال من این است که چرا سامانه جامع تجارت که مبنای تصمیمات ماست فقط یک آپشن دارد و یک مورد را عملیاتی می‌کند؟ در حال حاضر در سامانه فقط برای حوزه تهاتر اقدام می‌شود که آن هم برای شرکت‌های پتروشیمی راحت است. این شرکت‌ها ارز را در سامانه نیما می‌آورند و سپس تسویه می‌کنند اما برای بقیه صادرکنندگان هنوز تعیین تکلیف نشده است.

* با دلار 4200 تومانی چه گلی به سرمان زدیم؟/ عرضه و تقاضا بایدرا مشخص کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نکته بعدی این است که اگر مبنای تسویه ارز را بر اساس یک نرخ مشخص نکنیم، امکان تحقق اهداف صادراتی کشور وجود نخواهد داشت. چه گلی با ارز 4200 تومانی به سرمان زدیم که حال با ارز نیمایی بزنیم؟ چرا اجازه نمی‌دهیم عرضه و تقاضا