«جلال چراغی» کارشناس مسائل سیاسی و رسانهای منطقه در تشریح دلایل و پیامدهای وعده نتانیاهو برای الحاق کرانهباختری و شهرکهای صهیونیستی به سرزمینهای اشغالی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: سخنان اخیر نخستوزیر اسرائیل مبنی بر الحاق شهرکهای صهیونیستنشین به سرزمینهای اشغالی بیشتر مضمون انتخاباتی دارد. به گونهای که باید این سخنان را آخرین حلقه تلاشهای انتخاباتی وی قلمداد کرد.
وی ادامه داد: نتانیاهو برای ارائه چهره مثبت از خود تلاش کرد نشستی سه جانبه با حضور روسای جمهور آمریکا، روسیه و خودش برگزار کند که به نظر میرسد در انجام این کار موفق نشده است. این موضوع را باید یک ناکامی جدید برای نتانیاهو دانست و پس از این ناکامی او اقدام به ایراد سخنان اخیرش درباره کرانه باختری و الحاق بخشی از آن به سرزمینهای اشغالی کرد.
این پژوهشگر مسائل بینالملل با اشاره به پروژه نتانیاهو برای کسب اعتبار سیاسی در آستانه انتخابات اسرائیل گفت: ارتش اسرائیل و شخص نتانیاهو در صدد ترمیم چهره ویران شده خود برآمدهاند و به همین علت در بعد سیاسی با ایراد سخنان شتابزده و نسنجیده تلاش میکند تا در آستانه انتخابات اوضاع را به نفع خود هدایت کند.
چراغی افزود: واکنش منفی سران کشورهای عربی به موضع اخیر نخستوزیر رژیمصهیونیستی گویای این است که او هیچ هماهنگی با کشورهای مذکور نداشته و به نوعی برای ترمیم چهره خود دست به نمایشی زده که خروجی آن نه تنها مثبت نبوده بلکه پیامدهای سیاسی و میدانی گزافی به دنبال داشته است. نتانیاهو در داخل اسرائیل شرایط نامناسبی دارد و حیات سیاسی او به دلیل مفتوح بودن پروندههای فساد مالی همچنان در معرض خطر قرار دارد. headtopics.com
وی در پایان تصریح کرد: نکته قابل ملاحظه این است که نتانیاهو در لابهلای سخنان اخیر خود اعلام کرده بود که اگر در انتخابات پیروز شود معامله قرن را عملیاتی خواهد کرد و همین سخنان به علاوه تلاشهای او، نشان دهنده آن است که طرح معامله قرن در آستانه شکست قرار دارد.