از مرگ معمر قذافی، رهبر لیبی، ده سال میگذرد. روز ۲۰ اکتبر سال ۲۰۱۱، خبر قتل او بازتابی گسترده در رسانهها یافت.
با ورود ناتو به معادله سیاسی در لیبی، موقعیت دیکتاتور این کشور به شدت تضعیف شد و قذافی تن به شکست داد و به نقطهای نامعلوم گریخت.ماهها از سرنوشت قذافی اطلاعی در دست نبود. بعدها معلوم شد که به شهر سرت واقع در شمال لیبی و ۴۵۰ کیلومتری شرق طرابلس گریخته است.در آنجا است که شورشیان موفق به یافتن"رهبر انقلاب" لیبی میشوند و او را به گونهای بسیار خشن به قتل میرسانند. تصویر جسد خونین معمر قذافی پس از آن، در سطح جهان منتشر شد.
گفته میشود که بین ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ زندانی در آن سال توسط حکومت قذافی در زندان یاد شده به قتل رسیده بودند. همین موضوع همچون جلوهای از نقض خشن حقوق بشر توسط رژیم قذافی بازتاب یافت.بسیاری از مردم لیبی پس از سقوط قذافی به شروعی جدید در لیبی امید بسته بودند. البته بودند کسانی که نسبت به نتایج تحولات بحرانی لیبی تردید داشتند.بان کی مون، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد از راه دشوار و سنگلاخی سخن گفته بود که مردم لیبی برای بنا نهادن آیندهای جدید پیش رو دارند.
ترکیه امید بسته بود که با حمایت از دولت فائز سراج که در آن هنگام از مقبولیت بینالمللی نیز برخوردار بود، راه را برای بهرهبرداری از ذخایر گاز در دریای مدیترانه هموار سازد.
باید تمدّن و فرهنگ ملّت زنده شود. یک رژیم استبدادی در درجه اوّل دشمن تمدّن و فرهنگ ملّت است و سالها تیشه بر ریشه آن زده است. وابستگان به یک دیکتاتور و مُستبد، مخالف سرسخت دموکراسی هستند؛ منافع خود را از دست میدهند و ممکن است اموال ملّت را که اختلاس یا سرقت کردهاند برگرانند.
قذافی خیلی «ستمگر» بود؛ احکام توحش اسلام را بر ساکنان لیبی تحمیل نمیکرد! در نتیجه ارتش ناتو برای استقرار «دمکراسی» ـ غارت نفت لیبی و تبدیل این کشور به طویله اسلام ـ دولت قذافی را سرنگون کرد!
دشمنان مثل مغولها به ما حمله نمیکنند بلکه مثل بازیهای کامپیوتری با استفاده از رسانه ها و نام دمکراسی مردم را به دنبال خود میکشند و در نهایت وادار میکنند که با انقلابهای احمقانه دست به خودکشی بزنند (مثال بیاورید در کدام کشور مسلمان بعد از انقلاب مردم خوشبخت شدند)
چرا خودمان را گول میزنیم در اصل قرار نبود دمکراسی در لیبی بر قرار شود طراحان بهار عربی تمام تلاش خود را کردند تا حکومتهای کشورهای مسلمان از بین بروند و منطقه در هرج و مرج بماند تا آنها هم منابع نفتی و معدنی منطقه را غارت کنند و هم کشورهای مسلمان قادر به پیشرفتهای...نباشند
قزافی یکی از اجنت های غرب بود ولیبیا را تباه کرد.
حمله نظامی کشور خارجی دموکراسی ایجاد نمیکنه.دموکراسی یک بلوغ فکری اجتماعی هست
مگه عراق و افغانستان الان دمکراسی است؟😨
خب معضل بوجود آمده خواست کشورهای اروپایی بالاخص فرانسه بود.
چقدر عمر زود میگذره عین اینکه همین دیروز بود ای داد.. دلم گرفت بچه های دویچه وله😥 ولی ارباب الکلی آلمانی خوب کیونتون میزاره🤣🤣
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »