پرتره مشهور مرلین مونرو گران‌ترین اثر هنری قرن بیستم شد

20/02/1401 08:30 ق.ظ

پرتره مشهور مرلین مونرو گران‌ترین اثر هنری قرن بیستم شد جزئیات بیشتر🔽

مدیران این حراجی گفته‌اند که تمام درآمدهای حاصل از فروش این اثر صرف «بهبود زندگی کودکان از طریق برنامه‌های بهداشتی و آموزشی در سراسر جهان» خواهد شد. اندی وارهول، هنرمند آمریکایی که در سال ۱۹۸۷ درگذشت این پرتره مریلین مونرو را در سال ۱۹۶۴ کشید. مریلین مونرو، هنرپیشه آمریکایی دو سال پیش از آن درگذشته بود.

شهرت تابلوی نقاشی پرتره مریلین مونرو که از روی عکس این هنرپیشه در صحنه‌ای از فیلم «نیاگارا» کشیده شده اکنون از خود این عکس بیشتر است. فیلم «نیاگارا» به کارگردانی هنری هاتاوی، فیلمساز آمریکایی در سال ۱۹۵۳ اکران شد.

پیش از این حراجی کریستیز قیمت این پرتره را حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود. با انجام این خرید رکورد پیشین، اثر «زنان الجزیره» پابلو پیکاسو را که در سال ۲۰۱۵ به قیمت ۱۷۹ میلیون دلار فروش رفته بود، شکست. البته رکورد تمام دوران برای یک اثر هنری متعلق به اثر «سالواتور موندی» اثر لئوناردو داوینچی است که در نوامبر ۲۰۱۷ به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شده است.

اثر اندی وارهول در تنها چهار دقیقه در اتاقی شلوغ در دفتر مرکزی حراجی کریستیز واقع در منهتن نیویورک به قیمت نهایی ۱۹۵.۰۴ میلیون دلار به فروش رفت. حراجی کریستیز در بیانیه‌ای این پرتره ۱۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتری را یکی از کمیاب‌ترین و متعالی‌ترین تصاویر موجود از این هنرمند توصیف کرده بود. headtopics.com

ادامه مطلب:
euronews_pe »

مرگ ده نفر بر اثر مسمومیت الکل تقلبی در جنوب ایرانآمار قربانیان مصرف الکل تقلبی در استان هرمزگان به ده نفر افزایش یافت. - خبرگزاری آناتولی

مقام پیشین دولت ترامپ خواستار ارائه اینترنت ماهواره‌ای به مردم خوزستان شدویکتوریا کوتس، معاون مشاور پیشین امنیت ملی دولت ترامپ از ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا خواست تا اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را برای معترضین خوزستانی کفو بیچ

یکی از مقامات دولت ترامپ خواستار ارائه اینترنت ماهواره‌ای به خوزستان شدمعاون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا،شامگاه شنبه،۱۷ اردیبهشت در توییتی نوشت:«اگر ایلان ماسک می‌تواند به اوکراین استارلینک برساند،چرا نتوانیم همان کار را برای خوزستان انجام دهیم و بگذاریم این ایرانی‌های شجاع با هم ارتباط داشته باشند؟» اعتراضات قطع_اینترنت

تهران سومین شهر آلوده جهان شدتهران سومین شهر آلوده جهان شد عابد ملکی، معاون عمرانی شهرداری تهران گفت: با توجه به پایداری هوا در شرایط ناسالم، کمیته اضطراری آلودگی هوا تشکیل و برای امروز هجدهم اردیبهشت تمامی مدارس در مقطع پیش دبستانی، دبستان و مدارس استثنایی تعطیل اعلام شد.

اپیلاسیون در مشهد به دستور ستاد امر به معروف ممنوع شدرسانه‌های ایران از صدور ابلاغیه‌ای به دستور ستاد امر به معروف مشهد خبر داده‌اند که در آن انجام اپیلاسیون و بسیاری از آرایش‌های مربوط به زنان از جمله کاشت ناخن و تتوی «نقاط محرمه» ممنوع اعلام شده است. اخبار_ایران اونجا کم کم بروسوالی افغانستان داره میشه و بخشنامه هاش طالبانی داره میشه یعنی مردمی که نون ندارن بخورن، پول اپیلاسیون و تاتو دارند؟ 😂این بدبختا با طالبان رقابت می‌کنند. شبا میخوابن به این فکر میکنن نکنه طالبان پیش بیفته .

گروه هفت: روسیه تهاجم به اوکراین را متوقف کند، وگرنه دایره تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد شدگروه هفت در بیانیه خود گفته است که مقابل انتشار اطلاعات گمراه‌کننده و پروپاگاندای کرملین خواهند ایستاد و تاکنون نیز با بسته‌های تحریمی اقتصاد روسیه را هدف قرار داده‌اند.

پرتره مشهور مرلین مونرو که توسط اندی وارهول نقاشی شده بود در حراج کریستیز به قیمت ۱۹۵ میلیون دلار فروش رفت و تبدیل به گران‌ترین اثر هنری قرن بیستم شد که تا به حال در حراج عمومی فروخته شده است.

اندی وارهول، هنرمند آمریکایی که در سال ۱۹۸۷ درگذشت این پرتره مریلین مونرو را در سال ۱۹۶۴ کشید. مریلین مونرو، هنرپیشه آمریکایی دو سال پیش از آن درگذشته بود.

شهرت تابلوی نقاشی پرتره مریلین مونرو که از روی عکس این هنرپیشه در صحنه‌ای از فیلم «نیاگارا» کشیده شده اکنون از خود این عکس بیشتر است. فیلم «نیاگارا» به کارگردانی هنری هاتاوی، فیلمساز آمریکایی در سال ۱۹۵۳ اکران شد.

پیش از این حراجی کریستیز قیمت این پرتره را حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود. با انجام این خرید رکورد پیشین، اثر «زنان الجزیره» پابلو پیکاسو را که در سال ۲۰۱۵ به قیمت ۱۷۹ میلیون دلار فروش رفته بود، شکست. البته رکورد تمام دوران برای یک اثر هنری متعلق به اثر «سالواتور موندی» اثر لئوناردو داوینچی است که در نوامبر ۲۰۱۷ به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شده است.

اثر اندی وارهول در تنها چهار دقیقه در اتاقی شلوغ در دفتر مرکزی حراجی کریستیز واقع در منهتن نیویورک به قیمت نهایی ۱۹۵.۰۴ میلیون دلار به فروش رفت. حراجی کریستیز در بیانیه‌ای این پرتره ۱۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتری را یکی از کمیاب‌ترین و متعالی‌ترین تصاویر موجود از این هنرمند توصیف کرده بود.

الکس روتر، منتقد هنری این پرتره را مهم‌ترین نقاشی قرن بیستم دانست که در یک حراجی به فروش رفته است. وارهول پس از مرگ مرلین مونرو که در اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در سن ۳۶ سالگی و در اوت ۱۹۶۲ جان باخت، شروع به ساخت صفحات ابریشیمی از این بازیگر نامدار کرد و در نهایت این پرتره ماندگار خلق شد.

تنها ۱۴ نقاشی در تاریخ با قیمت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در یک حراجی فروش رفته است و کار اندی وارهول هم این فهرست اضافه شده است. مدیران حراجی کریستیز پرتره مونرو را در کنار آثاری مانند سندرو بوتیچلی، لئوناردو داوینچی و پیکاسو به عنوان یکی از بهترین نقاشی‌های تمام دوران معرفی کرده‌اند.

پیشتر یک اثر دیگر وارهول به نام «تصادف خودرو نقره‌ای» در سال ۲۰۱۳ به قیمت ۱۰۴.۵ میلیون دلار فروخته شده بود اما اثر مونرو این هنرمند رکورد پیشین را شکست.

بنا به اعلام بنگاه کریستیز بنیاد «توماس و دوریس امان» که صاحب کنونی این تابلو است در نظر دارد کل درآمد حاصل از حراج آن را به «بهبود زندگی کودکان از طریق برنامه‌های بهداشتی و آموزشی در سراسر جهان» اختصاص دهد.