پایان «جنگ ویسکی» و ۴۹ سال اختلاف مرزی؛ کانادا همسایه زمینی اتحادیه اروپا شد

25/03/1401 01:56 ب.ظ

ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا و یپه کوفو همتای دانمارکی او پس از امضای این توافق‌نامه در حالی که دو بطری ویسکی و اشناپس به یکدیگر هدیه می‌دادند، به شوخی گفتند که از این پس کانادا می‌تواند درخواست عضویت خود را در اتحادیه اروپا ارائه کند.

ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا و یپه کوفو همتای دانمارکی او پس از امضای این توافق‌نامه در حالی که دو بطری ویسکی و اشناپس به یکدیگر هدیه می‌دادند، به شوخی گفتند که از این پس کانادا می‌تواند درخواست عضویت خود را در اتحادیه اروپا ارائه کند.

جزیره هانس با مساحت ۱.۳ کیلومتر مربعی بین جزیره الزمیر (Ellesmere)، سومین جزیره بزرگ واقع در قلمرو کانادا و جزیره خودگردان گرینلند که همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک محسوب می‌شود، قرار دارد. کانادا و دانمارک از سال ۱۹۷۳ که مرز دریایی دو کشور ترسیم شد، بر سر مالکیت این جزیره دچار اختلاف نظر شدند.

دانمارکی‌ها و کانادایی‌ها طی ۴۹ سال گذشته به نوبت با بالگرد به این جزیره رفته‌اند تا ادعای مالکیت خود را با کاشتن پرچم و به جا گذاشتن یک بطری ویسکی یا اشناپس برای طرف مقابل، به نمایش بگذارند؛ تحرکاتی که به «جنگ ویسکی» شهرت یافت و منجر به اعتراض‌های دیپلماتیک و به راه افتادن کارزارهای آنلاین علیه طرف مقابل شد و حتی در یکی از موارد، کانادا طرح تحریم شیرینی‌های دانمارکی از سوی مردم این کشور را مطرح کرد.جزیره هانس فعلا پوشیده از برف و غیرقابل سکونت است اما برخی معتقدند که در پی ادامه تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین در نزدیکی قطب شمال امکان بهره‌برداری از منابع بکر آن و نیز پتانسیل ماهیگیری در آب‌های اطراف آن افزایش خواهد یافت. با این حال، مایکل بایرز، کارشناس قطب شمال، همچنان تاکید دارد که این جزیره چنان دورافتاده است که هیچ‌گونه فعالیت اقتصادی در آن سودمند نیست.

ادامه مطلب:
euronews_pe »