طبق سندی که به «ایرانوایر» رسیده است، جمهوری اسلامی ایران در پی پرسش چند تن از گزارشگران سازمان ملل متحد درباره حقیقت مرگ «بکتاش آبتین ... پاسخ ۴ صفحهای جمهوری اسلامی به سازمان ملل: «ادعاها درباره مرگ آبتین دروغ است.
» طبق سندی که به «ایرانوایر» رسیده است، جمهوری اسلامی ایران در پی پرسش چند تن از گزارشگران سازمان ملل متحد درباره حقیقت مرگ «بکتاش آبتین» نویسنده، روزنامهنگار، شاعر و عضو کانون نویسندگان پاسخ داده است که مستندات مطرح برای طرح این سوال، نادرست است و این نویسنده به خوبی از امکانات درمانی بهرهمند بوده است. در این سند جمهوری اسلامی ادعاهایی درباره اتهامات بکتاش آبتین مطرح کرده و او را حامی سازمان مجاهدین خلق و همچنین گروههای تروریستی معرفی کرده است. کانون نویسندگان ایران پس از درگذشت بکتاش آبتین، با انتشار بیانیهای مرگ این نویسنده را
خوانده بود و چندین سازمان حقوق بشری، دلیل مرگ او را عدم رسیدگی به موقع پزشکی و درمانی اعلام کرده بودند.در ماه فوریه سال جاری، سازمان ملل متحد در نامهای ۹ صفحهای که به امضای گزارشگران حوزههای مختلف حقوق بشری رسیده است، جمهوری اسلامی را در خصوص درگذشت «بکتاش آبتین» مورد پرسش قرار داده بود.
MJ_Akbarin aidaghajar لعنت به ج.ا و مجاهدین! aidaghajar 😳😡
بکتاش آبتین در اثر عدم رسیدگی درمانی در دی ۱۴۰۰ کشته شد
پاسخ ۴ صفحهای جمهوری اسلامی به سازمان ملل: «ادعاها درباره مرگ آبتین دروغ است.»
طبق سندی که به «ایرانوایر» رسیده است، جمهوری اسلامی ایران در پی پرسش چند تن از گزارشگران سازمان ملل متحد درباره حقیقت مرگ «بکتاش آبتین» نویسنده، روزنامهنگار، شاعر و عضو کانون نویسندگان پاسخ داده است که مستندات مطرح برای طرح این سوال، نادرست است و این نویسنده به خوبی از امکانات درمانی بهرهمند بوده است. در این سند جمهوری اسلامی ادعاهایی درباره اتهامات بکتاش آبتین مطرح کرده و او را حامی سازمان مجاهدین خلق و همچنین گروههای تروریستی معرفی کرده است. کانون نویسندگان ایران پس از درگذشت بکتاش آبتین، با انتشار بیانیهای مرگ این نویسنده را
خوانده بود و چندین سازمان حقوق بشری، دلیل مرگ او را عدم رسیدگی به موقع پزشکی و درمانی اعلام کرده بودند.در ماه فوریه سال جاری، سازمان ملل متحد در نامهای ۹ صفحهای که به امضای گزارشگران حوزههای مختلف حقوق بشری رسیده است، جمهوری اسلامی را در خصوص درگذشت «بکتاش آبتین» مورد پرسش قرار داده بود. جمهوری اسلامی اواخر ماه ژوئن امسال به این پرسشها پاسخ داده که متن سوال و پاسخ در اختیار «ایرانوایر» قرار گرفته است.
سازمان ملل متحد در این نامه، ضمن مرور نحوه دستگیری و نگهداری بکتاش آبتین در زندان و شرایط تحمیل شده بر او، روند بررسی پرونده و اتهاماتش، به مساله عدم دسترسی به فوریتهای پزشکی و درمانی، آنهم در دوران شیوع ویروس کرونا پرداخته است. گزارشگران پرسشگر، بر مرگ بکتاش آبتین در دورانی که تحت نظر مقامات زندان بوده است، یعنی در زمان بازداشت و پروسه زندان، تاکید داشتهاند.
در این نامه همچنین بر گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه حقوق بشر ایران اشاره شده است که عدم برخورداری به موقع از حق پزشکی و درمانی برای زندانیان، باعث مرگ آنها شده است.
«بکتاش آبتین» در ۱۸ دی ۱۴۰۰ پس از سه بار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داد. نهادهای حقوق بشری و رسانهها بارها درباره شرایط بحرانی او هم به جمهوری اسلامی و هم به نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل، هشدار داده بودند؛ اما در نهایت به وضعیت این زندانی بیمار رسیدگی نشد، بکتاش آبتین طاقت نیاورد و جان داد. در روزهای پایانی عمر بکتاش آبتین، همسر او «مریم یاوری» به «ایرانوایر»مریم یاوری پس از مرگ بکتاش آبتین خطاب به «غلامحسین محسنیاژهای»، رییس فعلی قوه قضاییه: «شما مسئولید و موظفید که به من، جواب بدهید که وقتی او اینهمه به بهداری مراجعه کرده، چرا [او را] به بیمارستان اعزام نکردید؟»
نزدیک به چهار ماه بعد اما، جمهوری اسلامی در پاسخ به گزارشگران سازمان ملل، گفته است تمام پروتکلهای بهداشتی و درمانی در زندانهای ایران پس از شیوع ویروس کرونا برقرار بوده است و بکتاش آبتین هم به خدمات درمانی زندان به سهولت دسترسی داشته و چندین بار به درمانگاههای خارج از زندان اعزام شده است. از سوی دیگر، جمهوری اسلامی هرگونه ادعای دیگری را «نادرست» خوانده است.
جمهوری اسلامی طبق این سند مدعی شده است که بازداشت و محکومیت بکتاش آبتین مطابق با موازین و قوانین جمهوری اسلامی بوده است.
کانون نویسندگان ایران بکتاش آبتین پیشتر اطلاع داده بود که این نویسنده در دادگاه به خاطر حضور بر مزار «محمد مختاری» و «محمد جعفر پوینده» و شرکت در مراسم سالروز «احمد شاملو» با اتهامهای «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی». اما حالا، جمهوری اسلامی در پاسخ به سازمان ملل، اتهامهای امنیتی علیه این نویسنده مطرح کرده است؛ از جمله حمایت از گروههای بمبگذار و تروریستی.
در این بخش از پاسخ جمهوری اسلامی درباره اتهامهای بکتاش آبتین، بدون هیچ سند و مدرکی آمده است که او از سازمان مجاهدین خلق، تروریستهای بمبگذار، محکومان بدنام و شورشهای خیابانی حمایت و تجمعات غیرقانونی برگزار میکرد.
جمهوری اسلامی در ادامه هم مثل پاسخهای همیشگیاش گفته است که در ایران هیچکس به خاطر داشتن عقیده یا تعلق به گروه مذهبی یا قومی تحت پیگرد قانونی قرار نمیگیرد. همچنین شاعر، نویسنده یا فیلمساز بودن بکتاش آبتین نه دلیلی برای محکومیت او بوده است و نه دلیلی بر آنکه قانون علیهاش اجرایی نشود. در عین حال، جمهوری اسلامی مدعی شده است که ادعای مرگ بکتاش آبتین به خاطر عدم رسیدگی پزشکی نادرست است.
پاسخهای جمهوری اسلامی به پرسشهای سازمان ملل متحد چه به شکل خاص و موردی مثل مرگ بکتاش آبتین باشد و چه به صورت بررسی دورهای وضعیت حقوق بشر در ایران توسط این سازمان، همواره یکسان است. به طوریکه جمهوری اسلامی همواره خودش را به عنوان یک پایبند به اصول حقوق بشری معرفی میکند که دیگران علیهاش به خاطر مسایل سیاسی پروندهسازی میکنند.