پارلمان هند 'سه طلاقه' کردن را جرم دانست

08/05/1398 08:47 ب.ظ

با تصویب در پارلمان؛ سه طلاقه کردن زنان در هند جرم است

Getty Imagesشادی گروهی از زنان مسلمان سال گذشته وقتی که دیوان عالی هند سه طلاقه را ممنوع اعلام کرد

پارلمان هند به لایحه دولت مبنی اینکه سه طلاقه کردن زنان عمل مجرمانه است، رای مثبت داد و آن را تصویب کرد. از این پس مردانی که همسرشان را سه طلاقه کنند ممکن است تا سه سال زندانی شوند. مرداد ماه سال گذشته، قضات دیوان عالی هند رای داده بودند رسم سه طلاقه کردن در میان مسلمانان مغایر قانون اساسی این کشور است و باید ملغی شود. این رای در پی رسیدگی به دادخواست‌های متعدد برای غیر قانونی کردن سه طلاقه کردن صادر شده است.

یک مرد مسلمان طبق قوانین اسلامی برای سه طلاقه کردن زنان اجازه دارد با سه بار تکرار واژه "طلاق" یا سه بار خواندن صیغه طلاق در یک مرحله، زن خود را"سه طلاقه" کند. برخی از مردان مسلمان هندی با استفاده از این رسم، از طریق نامه، تماس تلفنی و اخیرا پیام‌رسان، همسرانشان را طلاق داده‌اند.

سال پیش دیوان عالی هند 'سه‌طلاقه کردن' مسلمانان را ممنوع کرد و از دولت خواست لایحه‌ای را به پارلمان ببرد. طرفداران این لایحه دولت آن را اقدامی در جهت حمایت از زنان مسلمان دانستند اما مخالفان می‌گویند مجازات تعیین شده سنگین است و راه‌ را برای سوء استفاده باز گذاشته است. headtopics.com

سه‌طلاقه کردن زن به معنی نفی رجوع و ازدواج مجدد همان مرد با اوست مگر اینکه زن با فرد دیگری ازدواج کرده و این مرد فوت کند یا او را طلاق دهد. به چنین مردی محلل می‌گویند و گاه زن و شوهری که پس از سه‌طلاقه شدن، پشیمان شده و قصد ازدواج دوباره با هم را داشته باشند، فردی را به عنوان محلل استخدام در می‌آورند.

مخالفان سه طلاقه کردن زنان، با استفاده از محلل نیز مخالف هستند و خواستار لغو این رسم شده‌اند. به گفته آنان، استفاده از محلل به معنی نادیده گرفتن و تحقیر عنصر علاقه و ارتباط عاطفی در روابط زناشویی است.

ادامه مطلب:
bbcpersian »

نوجوان آمریکایی جایزه سه میلیون دلاری بازی فورت‌نایت را بردیک نوجوان آمریکایی با برنده شدن در مسابقات جهانی بازی کامپیوتری فورت‌نایت، یک جایزه سه میلیون دلاری را از آن خود کرد و رکوردی در این زمینه به جا گذاشت. کجا برد؟ فورتنایت رو نصب کردم ولی خوشم نیومد😑 خوش بحالش.

رقابت سالم باشد مردم بهترین گزینه را انتخاب می کنند/ برخی اصلاح طلبان مسیر خود را برخلاف وعده‌های شان تغییر دادند / عدم مدیریت دولت، شرایط بد اقتصادی را تشدید کرده استدبیرکل حزب مجمع مشورتی اصلاح‎طلبان خراسان رضوی با بیان اینکه امیدوارم دولت در چند ماه منتهی به انتخابات مجلس ، به خاطر مردم هم که شده تیم جدی‌تر و پای‌کارتری را به خدمت بگیرد .درست است که ما تحت فشار تحریم‌ها و شرایط سخت اقتصادی هستیم اما عدم مدیریت و کنترل دولت نیز این شرایط را تشدید کرده است.

آمریکا تنها کشور غربی است که همچنان مجازات اعدام را به کار می‌گیرد/ رویکرد واشنگتن در مورد حقوق بشر، ریاکارانه است/ اثبات بی‌گناهى‌ ۱۲ محکوم پس از اعداماستاد حقوق دانشگاه کورنل گفت: آمریکا تنها کشوری در غرب است که همچنان به‌طور منظم مجازات اعدام را به کار می‌گیرد. این در حالی است که خود را کشوری پیشرو حقوق بشر و تمدن در جهان می‌داند اما همچنان از اعدام بهره می‌برد و در عین حال این جسارت را دارد که باقی کشورها را به این خاطر مورد سرزنش قرار دهد. استاد گویا ناخوش احوالیا؟ کجا زندگی میکنی؟ زبان سرخ سر سبز میدهد بر بادا

پاکستان: اگر هند بخواهد متقابلا اقدام به خلع سلاح هسته‌ای می‌کنیمعمران خان، نخست وزیر پاکستان 29 ژوئیه خلع سلاح هسته‌ای کشورش را منوط به اقدام مشابه و متقابل هند در

ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان رزمایش برگزار می‌کنندروابط عمومی نیروی دریایی ارتش در اطلاعیه ای درباره برگزاری رزمایش بین دو کشور ایران و روسیه خاطر نشان کرد: با توجه به ملاقات و گفتگوی صورت گرفته فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با فرمانده نیروی دریایی روسیه، ایران در تدارک برگزاری رزمایش بین دو نیروی دریای ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان است که برنامه ریزی درباره آن جریان دارد.

زنان در انتظار امضای آقای رئیسحدود هشت سال از تولد لایحه «تامین امنیت زنان علیه خشونت» می‌گذرد، قوه قضائیه اواخر اردیبهشت‌ امسال برای اتمام بررسی این لایحه تا سه هفته بعدش در حالی قول مساعد داده بود اما اکنون بعد از گذشت حدود دو ماه از فرصت تعیین‌شده هنوز از ارائه این لایحه به دولت خبری نیست؛ لایحه‌ای که براساس آخرین پژوهش‌های سال ۸۳ وزارت کشور، می‌تواند ۶۶ درصد زنان ایرانی را که انوع حشونت‌ها را تجربه کرده‌اند، زیر چتر حمایت خود بگیرد.