اعمال محدودیت‌های تازه در اتریش، بریتانیا و پرتغال در خلال موج دوم کرونا

لیسبون

منبع تصویر، Reuters

توضیح تصویر، پرتغال روز شنبه محدودیت های تازه را اعلام کرد

اتریش و پرتغال مقررات تازه منع تردد را برای مهار شیوع ویروس کرونا اعلام کرده اند. دولت بریتانیا هم از اعمال محدودیت هایی از روز پنجشنبه به مدت چهار هفته خبر داده است.

در اتریش محدودیت ها شامل مقررات منع تردد از ساعت هشت شب تا شش صبح می شود و کافه ها و رستوران ها فقط اجازه تحویل غذا را خواهند داشت.

در پرتغال هم از مردم خواسته شده به جز برای کار، رفتن به مدرسه و ترددهای ضروری از خانه خارج نشوند، تدابیری که در ۷۰ درصد این کشور اجرا می شود.

روز شنبه بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا قرنطینه ای چهار هفته ای را در انگلستان به اجرا گذاشت.

آقای جانسون گفت که فروشگاه های غیرضروری و مهمانخانه ها باید از روز پنجشنبه برای چهار هفته تعطیل کنند. با این حال برخلاف محدودیت های بهار، مدارس، کالج ها و دانشگاه ها اجازه ادامه فعالیت خواهند داشت.

نخست وزیر بریتانیا در کنفرانسی خبری در دفترش گفت که مقررات تازه تا روز دوم دسامبر ادامه خواهد داشت.

اینها تازه ترین کشورهای اروپایی هستند که همزمان با موج دوم همه گیری تدابیر تازه ای را اعمال کرده اند.

فرانسه تدابیری را در روز جمعه اعلام کرده بود.

اتریش روز جمعه ۵ هزار و ۶۲۷ مورد ابتلا ثبت کرد که درست زیر شش هزار نفری است که دولت می گوید باعث خواهد شد ظرفیت بیمارستان ها تکمیل شود. این ارقام روز شنبه کمی کاهش یافت و به ۵۳۴۹ مورد رسید.

محدودیت های اعلام شده از سه شنبه به اجرا درخواهد آمد و تا پایان نوامبر برقرار خواهد بود.

باشگاه های ورزشی و موزه ها بسته خواهد شد با این حال فروشگاه ها باز می ماند. مهد کودک ها و دبستان ها تعطیل خواهد شد اما دبیرستان ها و دانشگاه ها کلاس های مجازی برگزار خواهند کرد.

سباستین کورتز صدر اعظم اتریش گفت: "این تصمیم آسان نبود اما ضروری بود."

پرتغال هم روز شنبه تدابیری را اعلام کرد که شامل لیسبون و پورتو خواهد بود.

در این نواحی از مردم خواسته شد تا جای ممکن از خانه کار کنند و فروشگاه ها از ساعت ده شب خواهند بست.

آنتونیو کوستا نخست وزیر پرتغال گفت: "اگر کاری نکنیم، افزایش آمار ابتلا به درماندگی نظام بهداشتی منجر خواهد شد."

این تدابیر ظرف دو هفته ارزیابی خواهد شد.

پرتغال روز شنبه ۴۰۰۷ مورد ابتلا و ۳۹ مورد مرگ ثبت کرد. تقریبا دو هزار نفر تحت درمان هستند که ۲۸۶ نفر آنها در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند.

تدابیر در اتریش تا آخر نوامبر برقرار خواهد بود

منبع تصویر، Reuters

توضیح تصویر، تدابیر در اتریش تا آخر نوامبر برقرار خواهد بود

در سایر اروپا چه می گذرد؟

بخش بزرگی از اروپا درحال نبرد با شیب تند آمار ابتلاست و چندین کشور مقررات منع تردد با قرنطینه نسبی اعلام کرده اند.

اسلواکی اعلام کرده است که همه افراد بالای ده سال را تست می کند تا مانع گسترش بیماری شود. این برنامه برای تست کردن چهار میلیون نفر در این کشور، که آمار ابتلا در آن درحال جهش بوده، دو هفته طول خواهد کشید.

لهستان هم شاهد پنجمین روز متوالی افزایش آمار ابتلا بود به طوری که به گفته وزارت بهداشت این کشور ۱۶ هزار و ۱۴۴ تخت بیمارستانی در اختیار بیماران مبتلا به کووید قرار دارد و ۱۳۰۵ نفر آنها به دستگاه تنفس مصنوعی وصل هستند. به علاوه ۲۸۰ مورد مرگ دیگر ثبت شده است.

این درحالی است که اعتراضات علیه ممنوعیت تقریبا کامل سقط جنین در این کشور در سرپیچی از درخواست دولت برای خانه ماندن ادامه دارد.

این کشور یکی از شدیدترین محدودیت ها را به اجرا گذاشته: هر نوع تجمعی ممنوع شده، بیشتر مدارس بسته اند و رستوران ها و کافه ها فقط اجازه تحویل غذا را دارند.

به گفته مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری از بیماری ها آمار کل مبتلایان در لهستان تا امروز به ترتیب به ۳۴۰ هزار و ۸۳۴ مورد و آمار درگذشتگان به ۵۳۵۱ می رسد.

در مجارستان طی ۲۴ ساعت ۵۱ نفر دیگر درگذشته اند که به گفته دولت آمار کل مرگ را به ۱۷۵۰ می رساند. دولت همچنین گفت که شمار بیماران مبتلا به کووید در بیمارستان ها برای اولین بار از چهار هزار نفر گذشت.

مجارستان هنوز محدودیت هایی را بر رویدادهای جمعی اعمال نکرده است، مدارس و فروشگاه ها باز هستند و مسابقات فوتبال ادامه دارد.

از دولت لهستان به خاطر کمبود تست انتقاد شده است

منبع تصویر، Reuters

توضیح تصویر، از دولت لهستان به خاطر کمبود تست انتقاد شده است

با این حال ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور، جمعه گفت که زدن ماسک در برخی مکان ها اجباری است و متخلفان جریمه خواهند شد.

به گفته مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری از بیماری ها آمار کل ابتلا در این کشور از ۷۱ هزار نفر گذشته است.

یونان هم مقررات نسبی منع تردد اعلام کرده و رستوران ها و سایر فعالیت های تفریحی از روز سه شنبه در شهرهای عمده بسته خواهد بود. موارد ابتلا در یونان نسبت به سایر اروپا کمتر بوده اما از اوایل اکتبر به تدریج درحال افزایش بوده است.

بلژیک هم از روز دوشنبه دوباره مقررات منع تردد اعمال خواهد کرد چون تازه ترین آمارها نشان می دهد بالاترین میزان سرانه ابتلا در اروپا را دارد.

براساس این مقررات فروشگاه ها و کسب و کارهای غیرضروری که خدمات شخصی مثل آرایش ارائه می کنند تا اواسط دسامبر بسته خواهد بود.

بیش از نیمی از دو هزار تخت "آی سی یو" در این کشور اکنون تحت اشغال بیماران مبتلا به کروناست.