close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مجلس

گزارش عملکرد نمایندگان استان سمنان در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم

۸ آبان ۱۳۹۹
ایران وایر
خواندن در ۱۴ دقیقه
گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان سمنان در مجلس یازدهم است.
گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان سمنان در مجلس یازدهم است.

نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فارغ از روزهایی که صرف بررسی اعتبارنامه‌ها و تشکیل کمیسیون‌های تخصصی کرده، ۱۰۰ روز اول این دوره را پشت سرگذاشته‌اند. آن‌ها در این مدت چه‌قدر چالش‌های استانی را مورد توجه قرار داده‌اند؟ مواضع و اظهارات آن‌ها تا چه میزان در پی پاسخ به خواست مردم بوده‌ و در چه جاهایی، اقداماتی علیه منافع مردم در دستور کار قرار داده‌اند.

گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان سمنان در مجلس یازدهم است.

۵چالش اصلی استان سمنان

بنا بر تحقیق کارشناسان «ایران‌وایر»، پنج اولویت اصلی استان سمنان به این شرح است:

 بازتاب چالش‌های استانی در فعالیت‌های پارلمانی نمایندگان استان سمنان

۱- نطق‌های پارلمانی نمایندگان استان سمنان

 ۸ نماینده استان سمنان پنج چالش عمده استانی روبه‌رو بوده و هستند: 

  • محرومیت و فقر
  • صنایع استان
  • خشک‌سالی و بلایای طبیعی
  • حاشیه‌نشینی
  • آسیب‌های اجتماعی 

این چالش‌ها، زندگی را برای مردم استان دشوار کرده و بر مشقت‌های آن‌ها افزوده است. بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهد از چهار نماینده استان سمنان، تنها دو نماینده طی سه چهار ماه گذشته فرصت نطق در صحن علنی مجلس را یافته‌اند.

          الف) واکنش نمایندگان به چالش‌های استانی

نمایندگان ناطق استان سمنان بیشترین فرصتی که برای نطق در صحن علنی یافته‌اند را به مجالی برای انتقاد از دولت و طرح مسایل بین‌المللی و استکبارستیزی تبدیل کرده و کمترین توجه خود را به مسایل و مشکلات استان اختصاص داده‌اند.

نمایندگان ناطق استان در فرصت نطق خود به هیچ‌کدام از چالش‌های استان سمنان توجه نکرده و به آن‌ها نپرداخته‌اند. تنها چالش استان که در نطق «عباس گلرو»، نماینده سمنان و رییس هیات دوستی پارلمانی ایران-فلسطین مورد توجه قرار گرفت، مساله گاز و آب‌رسانی و مشکل جاده‌های استان بود.

«اردشیر رستمی» نیز که لباس پلیس از تن درآورده و به نمایندگی از گرمسار به مجلس راه یافته است، در نطق خود اساسا به مسایل استان توجهی نشان نداده و تمام نطق خود را به انتقاد از دولت و دولت‌های سابق و تجلیل از رهبر ایران اختصاص داده است. 

          ب) دغدغه عمده نمایندگان

دغدغه‌های عمده نمایندگان که در نطق‌های میان دستور آن‌ها جلوه بیرونی داشته‌اند را این گونه می‌توان لیست کرد:

  • نقد نگاه دولت به مذاکره با امریکا و رد اثرگذاری تحریم‌ها بر وضعیت اقتصاد کشور
  • تروریست خواندن دولت‌های امریکا و اسرائیل 
  • تاکید بر ضرورت انحلال اسرائیل و برگزاری رفراندوم در فلسطین
  • توصیه به دولت‌های منطقه برای بیرون راندن امریکا
  • اعتراض به اختلاف طبقاتی
  • انتقاد به سیاست‌های دولت و تجلیل از سیاست‌های رهبری
  • بزرگ‌داشت نام و یاد «قاسم سلیمانی»، فرمانده کشته شده نیروی «قدس»، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

          ج) مهم‌ترین اظهارات نمایندگان

عمده‌ترین مطالبی که نمایندگان استان‌ سمنان در نطق‌های میان دستور، در صحن علنی مجلس مطرح کرده‌اند به این شرح است:

نطق «اردشیر مطهری»، نماینده گرمسار و آرادان در نشست علنی روز یک‌شنبه ششم مهر ۱۳۹۹:

  • امروز در شرایطی هستیم که فرصتی برای تعارف کردن نداریم، پس حرف آخر را همین اول می‌‎زنم؛ آدرس مشکلات کشور، «کاخ سفید» نیست بلکه خیابان «پاستور» و دفتر کار کسانی است که هفت سال کشور را معطل مذاکره با کاخ سفید کرده‌اند.
  • مردم به ما رأی نداده‌اند تا فقط مشکلات را بگوییم، رأی داده‌اند تا ریشه مشکلات را پیدا کنیم و برای حل آن‌ها راه حل پیدا کنیم.
  • مشکلات اقتصادی کشور دو دلیل مهم دارند؛ یکی سیاست‌گذاری اشتباه در حوزه اقتصادی و دوم ناکارآمدی مدیران، به ویژه ضعف شدید مدیریتی در هفت سال اخیر. وقت آن رسیده است که از خود بپرسیم چرا هر دولتی که طی سه دهه اخیر روی کار آمده، نتوانسته فاصله طبقاتی را از بین ببرد و این فاصله هر روز بیشتر شده است؟
  • چرا هر روز ثروتمندان، ثروتمندتر و فقرا فقیرتر می‌شوند؟ به نظر می‌‎رسد پذیرش نسخه‌های «بانک جهانی» توسط دولت‌مردان ایرانی، علی‌رغم هشدارهای «حضرت آقا» سبب شده است که وضع اقتصادی ایران هر سال بدتر شود.
  • یعنی دل‌سوزان کشور می‌دانستند که خصوصی‌سازی‌های بی‌رویه یک روزی ما را به کجا می‎رساند، برای همین است که هرکس که رییس جمهوری می‌شود، مردم می‌گویند خدا پدر قبلی را بیامرزد!
  • ۳۰ سال است که یک جناح دولت را در اختیار داشته و آن هم جناح سرمایه‌داری است. از همان سالی که مرحوم «هاشمی‌رفسنجانی» رییس جمهوری شده، هنوز هم رییس جمهوری مانده است و هنوز همان سیاست‌های سرمایه‌داری و خصوصی سازی دولت او است که توسط افراد مختلف با شیوه‌های متفاوت اجرا می‌شود.
  • این که ما فکر می‌کنیم هر هشت سال یک جناح متفاوتی در رأس کار قرار گرفته است، واقعیت ندارد. حتی آن‌ها که دنبال عدالت خواهی بودند، عدالت را در توزیع ثروت مد نظر داشتند. ولی مساله اصلی، عدالت در هنگام تولید ثروت است؛ یعنی باید شرایط برای خلق ثروت و ساختن زندگی مناسب عادلانه باشد نه این که شرایط به گونه‌ای شود که عده‌ای بتوانند آینده را بخرند و بعد به طبقات دیگر صدقه بدهند.
  • دیگر همه ما به خوبی می‌دانیم که ریشه مشکلات کشور نه خارجی بوده و نه ربطی به اختیارات رییس جمهوری  دارد، چرا که دولت فعلی در بالاترین سطح با هر کشوری که خواست مذاکره کرد و هر اختیاری که خواست، به دست آورد ولی امروز وضع اقتصادمان از همیشه بدتر است.
  • مساله اصلی اقتصاد کشور، سیاست‌های دولت‌های خودمان است؛ همان سیاست‌‎هایی که مردم را به دو گروه برنده و بازنده تقسیم کرده‌اند.
  • امروز از یک طرف شهرک «باستی هیلز» و از یک طرف «قلعه حسن خان» هست؛ از یک طرف مدارس غیرانتفاعی، از یک طرف مدارس دولتی؛ یک طرف بیمارستان‌های خصوصی، یک طرف بیمارستان‌های دولتی بدون امکانات؛ یک طرف آقازاده‌های «پورشه» سوار، یک طرف نوجوانان کول‌بر؛ یک طرف بانک‌های خصوصی، یک طرف کارگرانی که چند ماه هم حقوق نگرفته‌اند؛ یک طرف بساز بفروش‌های میلیاردر، یک طرف مستأجران بی پناه.
  • مشکل فقط ناکارآمدی مدیران نیست؛ وقتی سیاست‌‎های دولت به نفع طبقه پول‌دار است، هیچ تغییری در زندگی مردم، حتی با روی کارآمدن مدیر توانمند ایجاد نخواهد شد. تا زمانی که سیاست دولت‌ها این چنین باشد، هر روز از یک گوشه‌ کشور یک «سلطان» جدید سبز می‌شود. قوه قضاییه یقه چند سلطان را می‌تواند بگیرد و محاکمه کند؛ سلطان قیر، دلار، سکه و خودرو؟ لابد چند روز دیگر هم سلطان واکسن! اگر این سیاست‌ها ادامه پیدا کنند، هر سلطانی را بگیرید، یک سلطان دیگر جای آن سبز می‌شود.
  • دولت یک هماهنگ کننده قوی ندارد و دستگاه‌های اجرایی هر کدام کار خودشان را می‌کنند. اگر بخواهیم از سوء مدیریت در کشور صحبت کنیم، سخن بسیار است که پراید ۱۰۰ میلیون تومانی و اوضاع بورس، نماد مدیریت این دولت است. مدیریت این دولت است که کمر تولیدکنندگان را خم کرده است.
  • مدیریت اشرافی خبر از غم و اندوه مردم ندارد. ما به خاطر مصالح عالی نظام و فرمایشات مقام معظم رهبری مراعات دولت را می‌کنیم اما دولت نیز باید در این یک سال باقی مانده مراعات مردم را کند. در این سال آخری لااقل روزه سکوت بگیرید. آقای رییس جمهوری! حرف نزنید. چون هربار که حرف می‌زنید، هم مردم را عصبانی می‌کنید و هم بازار را به هم می‌‎ریزید.

نطق عباس گلرو، نماینده سمنان و مهدی‌شهر در نشست علنی روز یک‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹:

  • حوزه انتخابیه‌ام، یعنی شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر و سرخه با مشکلات متعددی مواجه هستند. اصلی‌ترین مشکل، کمبود آب است که طرح‌های تامین منابع آبی در دست پی‌گیری است و نیازمند حمایت جدی دولت است؛ ناتمام ماندن پروژه‌های راه و جاده مواصلاتی که مهم‌ترین آن‌ها، جاده فیروزکوه-سمنان سالانه تعداد زیادی از عزیزان‌مان در این «جاده مرگ» کشته و زخمی می‌شوند. هم‌چنین آزادراه حرم تا حرم که نیازمند تخصیص اعتبار جهت تکمیل این پروژه می‌باشد. از سوی دیگر، گازرسانی به روستاهای فاقد گاز که نیازمند موافقت وزیر نفت برای حل مشکل سرانه خانوار است و ده‌ها پروژه عمرانی و زیرساختی ناتمام که ضروری است مورد عنایت جدی دولت قرار گیرد.
  • جوانان عزیز! به پا خیزید، این همان فراخوان رستاخیز عظیمی است که مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم»، جوانان را بدان دعوت فرمود و مدیریت کشور را به جوانان تفویض و انقلاب را با دستان نسل جوان ابدی کرد. جوانان باید با نگاه عمیق به دست‌آوردهای عظیم انقلاب، با امید به آینده و رویکرد آسیب شناسانه به ضعف‌ها و کاستی‌ها، کشور را راهبری و دولت آینده را برپا دارند.
  • مشکلات ما قبل از آن که از تحریم‌ها باشند، از سوء مدیریت و سوء تعامل در داخل هستند؛ رانت و ویژه‌خواری، فساد، بی عدالتی، قانون گریزی و نادیده گرفتن حقوق یک‌دیگر، همه ناشی از ضعف کارکرد فرهنگی است؛ یک نمونه از ضعف فرهنگی که به عنوان شاخص ارزیابی ما در تمام عرصه ها قابل مشاهده است، رانندگی است که متاسفانه عدم رعایت مقررات و قانون گریزی، سالانه خسارت سنگین جانی و مالی به دنبال دارد. عدم رعایت قوانین و ضعف فرهنگی در سایر حوزه‌ها نیز همین آسیب‌ها را بر جامعه تحمیل کرده است.
  • امروز بیش از هر چیزی به ساختن فکر و اندیشه و فرهنگ نیاز داریم. برخی رویه‌ها باید اصلاح شوند. فاصله طبقاتی که با دست خودمان ایجاد کرده‌ایم، باید برچیده شوند. رویه اشرافی گری برخی مسوولان آسیب جدی بر جامعه و اعتماد مردم وارد کرده است. خط قرمز ما مردم هستند که حل مشکل آن‌ها، به ویژه اقشار ضعیف و کم درآمد بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و لذا حقوق آن‌ها به هیچ وجه نباید وجه‌المصالحه قرار گیرد. یقین دارم در گام دوم، این رویه‌های نادرست با ایمان و اراده و اخلاص جوانان متعهد و متخصص اصلاح خواهد شد.
  • خطاب به کشورهای منطقه: ما برای دفاع از عزت و کرامت امت اسلامی ایستادیم، هزینه دادیم، قاسم سلیمانی هم دادیم اما مکتب و گفتمان ما پیروز شد. برخی حکومت‌های فاسد و مزدوران امریکا  و اسرائیل ایران‌هراسی را رواج دادند و گفتند ایران به دنبال سیطره بر کشورهای عربی است. ما به دنبال سیطره نبوده و نیستیم، ما یک رسالت تاریخی داشتیم که انجام دادیم و فرق است بین منافع ملی زودگذر با رسالت تاریخی ماندگار.
  • خطاب به مردم سوریه، عراق و لبنان و پارلمان‌های کشورهای دوست و همسایه: وظیفه ما بود که به درخواست دولت‌هایتان برای مبارزه با تروریسم امریکا  و اسرائیل و برخی متحدان منطقه‌ای که آن‌ها خلق کرده بودند، در کنار شما بایستیم اما بدانید که امروز همین قدرت‌های فاسد به دنبال این هستند که دست‌آوردهای ما و شما برای مبارزه با تروریسم را پایمال و تروریسم را بار دیگر بر مقدرات ملت‌ها حاکم کنند. امریکا به دنبال بی ثباتی در منطقه است، نگذارید بر مقدرات شما سلطه یابد.
  • حکومت‌های عربی منطقه که با پناه بردن به امریکا و اسرائیل و عادی سازی روابط با رژیم جعلی اسرائیل، به دنبال کسب منافع آنی هستند، بدانند که فلسطین فروختنی نیست، فلسطین به فلسطینیان تعلق دارد و سنت الهی این است که حق به صاحبان اصلیش بازگردد.
  • یهودیان جهان بدانند که ما با یهود مشکلی نداریم، مشکل ما با اشغال‌گری است. همان‌طور که رهبری فرمودند، این ادعا که ما به دنبال نابودی یهودیان و به دریا ریختن آن‌ها هستیم، یک دروغ است. ما دنبال پایان دادن به اشغال‌گری و رژیم جعلی اسرائیل هستیم. مقامات شما جنایت می‌کنند و ننگ تاریخی به جای می‌گذارند. اجازه ندهید این جنایت و اشغال ادامه یابد. ما طرح صلح دموکراتیک برای حل مساله فلسطین داریم که رهبری جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کردند و طی نامه‌ای، رسما به ثبت سازمان ملل و شورای امنیت رسیده و آن طرح، رفراندوم در سرزمین تاریخی فلسطین است. 
  • به دولت‌مردان امریکا می‌گوییم شهادت قاسم سلیمانی، آغاز مرحله جدید برای تمام منطقه است. نه تنها راهبرد منطقه‌ای ایران دچار ضعف یا عقب‌گرد نشده بلکه با شدت و پیچیدگی بیشتری به مسیر خود ادامه خواهد داد و کمترین هزینه‌ای که باید بپردازید، خروج از منطقه است.
  • ناکامی امریکا در قطع‌نامه تمدید تحریم تسلیحاتی، بیش از گذشته، انزوای امریکا و شکست یک جانبه‌گرایی این کشور را نشان داد.

۲- تذکر نمایندگان استان به مسوولان اجرایی

نمایندگان استان سمنان طی ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم، در مجموع ۹ تذکر کتبی و شفاهی (یک تذکر امضای سه نماینده استان را دارد) به مسوولان اجرایی دادند که نگاه ملی و استانی در این تذکرها وجود دارد. یک تذکر در خصوص ضرورت توقف قطارها در ایستگاه دامغان از سوی مجمع نمایندگان استان که نشان دهنده حرکت دست جمعی برای پی‌گیری مشکلی در سطح استان باشد، به وزیر راه و شهرسازی داده شده است.

«علی‌اکبر علیزاده»، نماینده دامغان با پنج تذکر به رییس جمهوری و وزرا، بیشترین تذکر را داده و از «علی ‌اصغر خانی» و اردشیر مطهری نیز یک تذکر خطاب به مسوولان اجرایی کشور ثبت شده است.

از ۹ تذکر نمایندگان استان، سه تذکر جنبه ملی و شش تذکر جنبه استانی و محلی داشته‌اند که نشان می‌دهد مسایل استانی در اولویت نمایندگان استان سمنان قرار گرفته‌اند. نمایندگان استان سمنان در مجموع در تعداد تذکر به مسوولان اجرایی، «کم کار» نشان داده‌اند. از شش تذکری که نسبت به مسایل و مشکلات استان به وزرا داده شده است، هیچ‌کدام دربرگیرنده چالش‌های اصلی استان نبوده‌اند بلکه به مشکلات جاده‌ها، آنتن‌دهی شبکه استانی صداوسیما، کمبود امکانات درمانی و سهم آب کشاورزی و پروژه آب‌بند شهر کلات پرداخته‌اند.

تذکر تک تک نمایندگان استان به مسوولان اجرایی کشور به این شرح است:

تذکرهای عباس گلرو، نماینده سمنان خطاب به:

تذکرهای علی اصغر خانی، نماینده شاهرود خطاب به:

  • وزیر راه و شهرسازی:
    • لزوم توقف قطارهای مسافربری در ایستگاه راه آهن دامغان.

تذکرهای اردشیر مطهری، نماینده گرمسار خطاب به:

تذکرهای علی‌اکبر علیزاده برمی، نماینده دامغان خطاب به:

  • وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
    • تنها متخصص عفونی تمام وقت شهر دامغان به کرونا مبتلا شده است و پزشک دیگری که ۱۵ روز در ماه در شهر حاضر می‌شود، به معالجه بیماران کرونایی می‌پردازد. در غیاب متخصصان عفونی، متخصصان داخلی به معالجه بیماران کرونایی می‌پردازند. سمنان با بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت، شش بیمارستان دارد، دامغان با ۱۰۵ هزار نفر جمعیت، تنها یک بیمارستان دارد. وزیر بهداشت با اعزام نماینده تام‌الاختیار، کمبودهای موجود را رفع و دانشگاه علوم پزشکی سمنان را ملزم به خدمات‌دهی به شهر دامغان کند.
  • وزیر راه و شهرسازی:
  • وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
  • وزیر نیرو:
  • وزیر جهاد کشاورزی:
    • تکمیل هرچه سریع‌تر آب بند «شهید ساجدی» شهر کلات شهرستان دامغان.

سوال نمایندگان از وزرای دولت روحانی

طی ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم، هیچ وزیر برای پاسخ‌گویی به پرسش نمایندگان استان در صحن علنی مجلس حاضر نشده است. 

تجزیه و تحلیل اقدامات استانی نمایندگان در ۱۰۰ روز اول

بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند که نمایندگان استان کرمان در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم (منهای ۲۰تا۳۰ روز اول که در حال بررسی اعتبارنامه‌ها و تشکیل کمیسیون‌ها بودند)، توجه ویژه‌ای نه به چالش‌های استانی و نه به چالش‌های ملی نداشته‌اند. از چهار نماینده استان سمنان در مجلس یازدهم، تاکنون تنها دو نماینده فرصت نطق در صحن علنی را پیدا کرده و جمعا ۹ تذکر به مسوولان داده‌اند که به نسبت نمایندگان سایر استان‌ها، عدد کمی است. ضمن این که آن‌ها در طرح سوال از وزرا نیز فعالیتی نشان نداده‌اند.

یافته های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند که نمایندگان استان سمنان توجه چندانی به مسایل و مشکلات استان نداشته‌اند و هیچ‌کدام از چالش‌های اصلی استان در نطق‌ها و تذکرهای نمایندگان استان به وزرا مورد توجه قرار نگرفته است.

تلاش نمایندگان استان علیه حقوق مردم

برخی از تلاش‌های نمایندگان استان کرمان را می‌توان «تلاش‌های نمایندگان استان علیه مردم» خطاب کرد؛ تلاش‌هایی که نتیجه آن‌ها، اعمال فشار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر مردم است و در راستای حمایت از سیاست‌های ویران‌گر در حوزه اقتصاد ایران، قابل تجزیه و تحلیل هستند:

۱-  محو اسرائیل و نشست و برخاست مداوم با نمایندگان حزب‌الله و حماس

واگذاری ریاست «گروه دوستی ایران و فلسطین» به عباس گلرو، نماینده سمنان سبب شده است تا این نماینده به جای پی‌گیری مسایل و مشکلات مردم ایران و به ویژه چالش‌های استان سمنان، تمام هم و غم  خود را روی مساله فلسطین بگذارد. طرح محو اسرائیل و برگزاری نشست‌های مداوم با نمایندگان «حزب‌الله» لبنان و «حماس» و گفت‌وگوهای مکرر با رسانه‌ها در محکومیت دست دوستی اعراب و اسرائیل و... توسط این نماینده مجلس، سبب شده است تا مشکلات استان سمنان مورد غفلت قرار گیرد و از سوی دیگر، سیاست تنش‌زایی در روابط بین‌الملل را تقویت کرده است.

۲- تقاضای تقویت مالی شبکه‌های برون مرزی سازمان صداوسیما

تحت فشار گذاشتن رییس جمهوری  و وزرا برای تقویت مالی شبکه‌های برون مرزی سازمان صداوسیما، آن هم در شرایطی که کشور دچار بحران اقتصادی است، یعنی منافع ایدئولوژیک و سیاسی بر تامین منافع ملی و مبارزه با فقر اولویت یافته است؛ اتفاقی که می‌تواند در تقابل با خواست محرومیت‌زدایی مردم باشد.

بنابراین، در جمع‌بندی عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان سمنان باید گفت «کم‌کاری» به طور کلی و «کم توجهی» به مسایل استان به طور خاص و نیز برخورد سیاسی و جناحی با مسایل بدون ارایه راه حل، وجه بارز نمایندگان این استان در مجلس یازدهم است. ضمن این که برای آن‌ها، حل مساله فلسطین به نسبت مسایل استان سمنان در اولویت است. عدم پی‌گیری چالش‌های استان در نطق‌ها، تذکرها و سوال از مسوولان اجرایی مهم‌ترین ادله این مدعا است.
 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

خبرنگاری جرم نیست

کریم اکبری مبارکه، بازیگر پیش‌کشوت، به‌ علت کرونا درگذشت

۸ آبان ۱۳۹۹
خواندن در ۱ دقیقه
کریم اکبری مبارکه، بازیگر پیش‌کشوت، به‌ علت کرونا درگذشت